Modelspoor, andere schalen dan H0 > Schaal 0

Frans diorama (Spoor 0e)

(1/59) > >>

Cord:
Mede door wat hier op het forum gebeurt (Mara Harbor), ben mezelf aan het oriënteren op andere modelspoorschalen. Niet omdat ik overweeg om over te stappen van H0 (1:87) naar bijvoorbeeld 0n30 (smalspoor 1:48), maar omdat ik al een tijdje met de gedachte speel om een diorama te maken in een grotere schaal... Eigenlijk meer als tussendoortje.
0n30 rijdt op dezelfde spoorbreedte als H0 en dat lijkt me wel een voordeel omdat ik de rails dan al op voorraad heb. Ik zou dan alleen de bielzen een eind uit elkaar moeten leggen. Behalve de rails, kan ik bijvoorbeeld ook het onderstel van een Fleischmann-locje gebruiken om een 1:48 diesellocje in elkaar te bouwen.
Materiaal zoals Preisertjes en meubilair lijken me in 1:48 wat lastiger verkrijgbaar. Wèl in de schaal 1:35, maar dan worden het toch meer tanks en militairen en ik vind de schaal te groot.
Enfin, ik wil van jullie wel eens weten of jullie ervaringen hebben met grotere schalen en hoe jullie daar tegenaan kijken.

Inmiddels heb ik wel al bedacht dat ik iets Frans wil maken; een rijtje huizen, een kade met kinderkopjes en een werkplaats. Op basis van dit idee ben ik een beetje bezig geweest om een paar setjes materiaal op de kop te tikken:


Als je alle Duitse opschriften wegdenkt, dan blijft er genoeg bruikbaars over. Op de doos staat 1:48, maar Tamiya stopt volgens mij gewoon 1:35 spul in dit doosje. Geeft niks; ik kort het wel in.


Bij veel 1:48 figuren vind ik de details maar matig daarom heb ik voorlopig gekozen voor dit setje. Er zitten in elk geval een paar bruikbare figuren bij: een meneer in een overall, een hond, een mevrouw die de post gaat rondbrengen en gereedschap voor in m'n werkplaats. De rest van het gereedschap bestel ik wel bij www.vectorcut.com die maken ook spul op 1:48.


Er moest een slagerij komen en volgens mij zie ik hier een slager.


Met een stukje plakband wil ik deze meneer een schort aanmeten. Probeer dat maar eens met een 1:87 Preisertje.


Lijkt wel te passen.


Met een lap vlees in z'n handen is het al een hele slager.
Wordt vervolgd.

Metpetergaathetbeter:
die beenhouwer of slager is alvast leuk gevonden en geslaagd !

Groeten Peter ;)

Dirky:
je hebt het model(ver-)bouwen duidelijk in je vingers Wim! Helemaal geslaagd!

Cord:
Dankjewel Peter en Dirky.
Het is natuurlijk wèl een Franse slager... Is dat niet een boucher?
Inmiddels vast maar een beginnetje gemaakt met de slagerij... eh... de Boucherie:


Want ja, een slager moet natuurlijk een slagerij hebben.  ;)

Cord:
Tussen al het andere door even een kleine update:


De meeste slagerijen in Frankrijk hebben een rode winkelpui... deze wordt dus ook rood.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie