Ik hoop dat de 'kar' sterk genoeg is...
Ik ben in een 'proza' bui dus hier even mijn geschiedenis:
Toen de dieren nog spraken, had ik mijn electronica diploma op zak en heb ik nog een jaartje specialisatie gevolgd. Daar werd ik 'ondergedompeld' in de 'Digitale Technieken'. Ik was er zo door gebeten dat ik meer wou en ook meer wou 'leren'. Internet toen? Alleen voor de 'happy few'... Fora? Geen sprake van!
Een exotische hobby (ik heb er nog zo wel gehad) en je staat op je eentje. Boeken! Kilo's heb ik ervan verslonden. Trial and error (uren - dagen - maanden mee versleten)...
Om ??n en ander kort te maken: begonnen met de Z80 (voor iets of wat besturing had je RAM, PIO, CTC en natuurlijk een EPROM nodig - en onvermijdelijk een EPROM programmer en -wisser). Even een ontwerpje maken was (als hobbyist) een werk van maanden... Een datasheet vinden was bij manier van spreken even moeilijk als een ontdekkingsreis naar de Noordpool!
De 8051! Een gedeeltelijke ommekeer (maar nog steeds RAM en EPROM). Printjes waren maar de helft zo groot meer. Maar nog steeds kilo's boeken...
Microchip, de PIC! Oef! Alles aan boord. Vind je je zin niet in het ene type, neem dan een ander type. Spotgoedkoop! Boeken? Buiten enkele ebooks vind je alles!
Ontwikkelomgeving? Gratis! Van 8 pens tot xx pens DIL en SMD. Processorsnelheid in te stellen van h e e l t r a a g tot ...
Tegenwoordig gebruik ik zelfs geen '555' meer om twee ledjes te laten knipperen; een PIC 12Fxx heeft ook maar acht pennetjes en de ledjes kunnen mooi dimmen en opgloeien in plaats van aan-uit. Ik denk dat zo'n PICje misschien zelf goedkoper uitkomt dan een 555 en enkele componenten.
Programmeeromgeving: JAL-Edit en de JAL bibliotheken en MPLAB IDE van Microchip (alles gratis!). Programmer PicStart Plus van Microchip.
Momenteel? Een USB - I2C interface om enkele (ook eigen) I2C systemen eenvoudig via de PC te kunnen testen. Waarom USB? Eenvoudig omdat ik geen enkele PC meer heb met een seri?le poort.
citaat:
Geplaatst door ToThePoint
...En als ik zo zit te denken hoef ik eigenlijk weer geen gedoe met sommige medemensen die het weer beter willen weten...
JP ik heb ooit eens geleerd: 'veel geblaat, weinig wol!' En zij die beter willen weten? ...