Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Modelspoor digitaal / Re: Heljan Class 66 digitaal probleem lichten
« Laatste bericht door svvander Gepost op Vandaag om 13:52:21 »
Dubbele post? Ik las 'm juist ergens anders ook...
2
Babbelhoek / Re: Dedju toch ....
« Laatste bericht door raf Gepost op Vandaag om 13:28:16 »
ja dus dat was dan een van die reeks blijkbaar
en nee dat was niet standaard want elke wagen ging door de watertest
wij wilde na de repair dat de wagens terug door de kabine gingen maar we hebvben dat juist 2 dagen gedaan en toen mocht onze baas het niet meer doen van hoger hand
maar meer wil ik er niet over kwijt

gr raf
4
Babbelhoek / Re: Dedju toch ....
« Laatste bericht door Havoc Gepost op Vandaag om 13:22:07 »
voorbeeldje
waterlek in de koffer en het reserve wiel stond vol
die kwamen in series door de water test dus over vol met werk
kwam een bediende en die stelde voor om in de plastieke bodem stoppen een gaatje te boren om zo het water weg te kunnen laten lopen ??????

Waterlekken waren toch wel HET kenmerk van Ford Raf.... Ik en een collega hebben ooit een Mondeo gehad en we hebben alle 2 water in de koffer gehad. Bij mij was enkel de mat druipnat en daar hebben ze het achterlicht moeten kitten. Maar bij de collega stond het reserverwiel inderdaad onder. En toen hebben ze in de garage 2 gaten in de bodemplaat geboord. Standaard procedure bij Ford.
5
Modelspoor digitaal / Re: Heljan Class 66 digitaal probleem lichten - MET FOTOS
« Laatste bericht door bellejt Gepost op Vandaag om 12:54:06 »
denk dat ik die loc ook heb in  AC versie.Zal vanavond eens kijken voor jou
6
Modelspoor digitaal / Heljan Class 66 digitaal probleem lichten - MET FOTOS
« Laatste bericht door Lazer1 Gepost op Vandaag om 12:20:13 »
Hallo,

ik heb enkele dagen geleden tweedehands een Heljan Class 66 gekocht (Crossrail PB03 - artikelnr 10066003).
Deze is standaard uitgerust met een Esu Loksound 4.0.
Er is een blad bij met alle functies, zie foto.

Nu hen ik wel wat 'issues'..
Ik rijd met een Z21 centrale.
Toen ik de loc uitpakte en op de baan zette reed de loc enkel aan een constante snelheid, dus ofwel rijden ofwel stoppen. Versnellen/vertragen zat er niet bij, heel bizar.
Alle functies (licht en geluid) werkten wel zoals het hoort en zoals op het blad vermeld stond.

Dus ik hang hem aan mijn esu programmer en ik probeer de motoreigenschappen, rijcurve, etc aan te passen, maar niets helpt. Ook op het testspoor aan de programmer hetzelfde bizarre rijgedrag.

Ik heb de decoder dan voorzien van een update zonder een reset te doen, geen verschil.

Ik heb dan maar een reset gedaan en dan rijdt de loc prima : traag optrekken, perfect.
Maar de functies kloppen niet meer met het bijgeleverde blad...
Zo zijn F4 en F8 omgedraaid, bizar...
Ik heb enkele malen de originele configuratie ingeladen, opnieuw gereset, verschillen gezocht in de CV's, geen verbetering.

Ik heb dan maar de loc opnieuw gereset omdat de rij eigenschappen natuurlijk het belangrijkste zijn.
Ik heb hem op de baan gezet en met de iphone in de Z21 centrale alle functies ingegeven (ook hier F4 en F8 omgewisseld).

Maar nu heb ik weer iets raar voor : de lichten.
Aan de ene zijde brandt enkel het rode 'toplicht', aan de andere zijn van de loc alle drie de witte lichten.
Als ik de rode achterlichten aanzet, doet die dat aan de ene zijde normaal, aan de andere zijn branden ze samen met de witte lichten.

Ik vermoed dat een en ander te maken heeft met bepaalde programmatie van CV's of functies, maar ik ben hierin geen expert.

Hebben jullie suggesties ?

mvg
Rudy







7
Modelspoor digitaal / Heljan Class 66 digitaal probleem lichten
« Laatste bericht door Lazer1 Gepost op Vandaag om 12:13:52 »
Hallo,

ik heb enkele dagen geleden tweedehands een Heljan Class 66 gekocht (Crossrail PB03 - artikelnr 10066003).
Deze is standaard uitgerust met een Esu Loksound 4.0.
Er is een blad bij met alle functies, zie foto.

Nu hen ik wel wat 'issues'.
Ik rijd met een Z21 centrale.
Toen ik de loc uitpakte en op de baan zette reed de loc enkel aan een constante snelheid, dus ofwel rijden ofwel stoppen. Versnellen/vertragen zat er niet bij, heel bizar.
Alle functies (licht en geluid) werkten wel zoals het hoort en zoals op het blad vermeld stond.

Dus ik hang hem aan mijn esu programmer en ik probeer de motoreigenschappen, rijcurve, etc aan te passen, maar niets helpt. Ook op het testspoor aan de programmer hetzelfde bizarre rijgedrag.

Ik heb de decoder dan voorzien van een update zonder een reset te doen, geen verschil.

Ik heb dan maar een reset gedaan en dan rijdt de loc prima : traag optrekken, perfect.
Maar de functies kloppen niet meer met het bijgeleverde blad...
Zo zijn F4 en F8 omgedraaid, bizar...
Ik heb enkele malen de originele configuratie ingeladen, opnieuw gereset, verschillen gezocht in de CV's, geen verbetering.

Ik heb dan maar de loc opnieuw gereset omdat de rij eigenschappen natuurlijk het belangrijkste zijn.
Ik heb hem op de baan gezet en met de iphone in de Z21 centrale alle functies ingegeven (ook hier F4 en F8 omgewisseld).

Maar nu heb ik weer iets raar voor : de lichten.
Aan de ene zijde brandt enkel het rode 'toplicht', aan de andere zijn van de loc alle drie de witte lichten.
Als ik de rode achterlichten aanzet, doet die dat aan de ene zijde normaal, aan de andere zijn branden ze samen met de witte lichten.

Ik vermoed dat een en ander te maken heeft met bepaalde programmatie van CV's of functies, maar ik ben hierin geen expert.

Hebben jullie suggesties ?

mvg
Rudy
8
Babbelhoek / Re: Dedju toch ....
« Laatste bericht door raf Gepost op Vandaag om 11:54:00 »
ha ok maar bedienden waren NOOIT collega's
maar daarom heb ik er ook niet naar verwezen want daar waren er bij die nog erger waren (lees lomper)
voorbeeldje
waterlek in de koffer en het reserve wiel stond vol
die kwamen in series door de water test dus over vol met werk
kwam een bediende en die stelde voor om in de plastieke bodem stoppen een gaatje te boren om zo het water weg te kunnen laten lopen ??????
en deze wagens zo te verkopen

kijk daar word ik dan pissig van want ze zou beter naar de mensen van de sealer gebeld hebben om hun werk te doen en de openingen voor het spuiten van de lak dicht te laten maken

maar dus ja geen collega's

gr raf 
9
Babbelhoek / Re: uwe verjaardag
« Laatste bericht door Gerolf Gepost op Vandaag om 11:38:32 »
Proficiat Dirk en Philippe  :)
10
Babbelhoek / Re: Wat maakte vandaag je dag (niet)?
« Laatste bericht door Rangeerduivel Gepost op Vandaag om 11:36:59 »
En dan komt het "duiveltje" in je naar boven natuurlijk om wat te stoken...  ;D ;D ;D ;D

Uiteraard Frans, ik moet mijn (nick)naam toch eer aandoen... ;D

@ Rudy:
Maar als je mee komt uitpakken zal ik een paar dagen wachten tot het is uitgewerkt, 'tis maar moest ge zwanger zijn..  ;D

Dat is een verkeerde veronderstelling Hugo,
Dat buikje is er gekomen door andere geneugten, niet door de liefde te bedrijven! :) :)

 ;)
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10