Nieuws:

Modelspoormagazine, 100% modelspoor

Hoofdmenu

33e Treinweekend van Oostende

Gestart door Driesel, 29 juli 2023, 11:45:36 AM

Driesel

Hier gaan we weer: op 16 en 17 september 2023 organiseren wij, de leden van de MSKK, reeds voor de 33e maal ons gekend 'Treinweekend van Oostende'.

Dit gaat zoals gewoonlijk door in de zalen van 'Duin en Zee', gelegen in de Fortstraat 128 te Oostende.
Er is een ruime gratis parking naast 'Duin en Zee'. Wie met de kusttram komt kan afstappen aan halte 'Oostende Oosteroever', gelegen om de hoek.
Openingsuren zijn op zaterdag van 9u30 tot 18u. Zondag sluiten we een halfuurtje vroeger: dan is het van 9u30 tot 17u30.

Naast een grote zaal voor de ruilbeurs, hebben we terug ons best gedaan om de andere zalen te vullen met modelspoorbanen uit binnen- en buitenland.

In het draadje van het 32e Treinweekend schreef Pieter dit: https://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,33253.30.html#:~:text=Net%20terug%20van%20Oostende.%20Zoals%20altijd%2C%20was%20het%20er%20een%20gezellige%20sfeer.%0ADe%20tentoonstelling%20was%20zeer%20mooi.%20Volgende%20keer%20probeer%20ik%20terug%20langs%20te%20komen.%0Aenkele%20fotos%3A

Belofte maakt schuld, en Pieter zal inderdaad aanwezig zijn, maar dit keer als exposant met 'Booischot Statie', een fraaie modelbaan naar Belgisch voorbeeld in schaal Z:
 


Info over deze baan is op het forum te vinden (https://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,32043.msg472785/topicseen.html#msg472785); de baan in realiteit aanschouwen kan dus op 16 en 17 september in Oostende. En zo is onze eerste gast bekend  :)

Hopelijk mogen we jullie allemaal verwelkomen en maken we er terug een leuk modelspoorfestijn van!Driesel

Tijd om een volgende gast bekend te maken: Patrick Raes komt met 'Boudois' naar Oostende. Dit is een baan in H0 met de landelijke sfeer van de Belgische Ardennen als voorbeeld.


Driesel

Het '33e Treinweekend van Oostende" komt dichterbij.
Het nieuwste project van Johan Van Balberghe in schaal 0 zal hier te bewonderen zijn: het begon voor Johan als een 'dingetje' ('Chosette'), maar is ondertussen uitgegroeid tot een baan van 13 meter lang!


Driesel

We hebben niet enkel banen naar Belgisch voorbeeld geselecteerd voor het komende 'Treinweekend van Oostende': Cedric Pollet, Sven Defruyt en Kenny Vande Walle leggen momenteel de laatste hand aan hun project 'Outcast Junction'. De baan situeert zich in de jaren '50 in de Midwest van de VS. Naast imposante stoomlocs zullen er ook electrische tractie-voertuigen over de baan rijden.Ook Peter en Conny van Pemoba (uit Nederland) zakken terug af naar Oostende: zoals gewoonlijk presenteren ze een baan, deze keer 'Petersplatz', waarop terug heel wat animaties te bewonderen zijn.Meer info over het 33e 'Treinweekend van Oostende' op de MSKK-site: https://mskk.be/treinweekend33.html

Driesel

Binnen twee weken is het zo ver, tijd dus om nog enkele gasten te presenteren:

- De vrienden van MSC Het Spoor zakken af naar de kust met 'Union Chocolatiere de Pays de Waes': deze baan in schaal 0 werd voorgesteld in het recentste MSM-nummer (nr 238).- Onder de vleugels van MSC Het Spoor wordt ook 'Charbonnages Réunis du Centre' van Guy Holbrecht nog eens gepresenteerd: naast de vele rangeerbewegingen op deze baan wordt er ook echte steenkool overgeladen!- Alan Jockmans moeten we op dit forum niet meer presenteren: Alan komt naar Oostende met Doublenghien (https://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,29429.285.html)Driesel

In het zoeken naar evenwicht tussen de verschillende schalen hebben we ook nog eens een N-baan gevonden: 'Hermal sur Meuse'. Deze baan is een realisatie van de Oost-Brabantse Modeltrein Vrienden en zal in Oostende voor de eerste keer aan het publiek worden vertoond!Meer info over het 33e 'Treinweekend van Oostende' en de tentoongestelde banen vindt men op https://mskk.be/treinweekend33.html


Driesel


Het komt dichterbij: voor wie nog niet naar de lijst met banen (22!) op onze site heeft gekeken, volgen hier nog enkele gasten:

- Op dit forum heeft Frans Peeters de bouw van zijn baan 'den Overslag' reeds uitvoerig beschreven: https://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,26312.msg507808.html#msg507808
Wie de baan (nog) eens in realiteit wil zien kan dit komend weekend te Oostende.- Het 'Spoor 0-Team' (bekend van 'Cuberdon' en 'tussen Klei en Leuzze') presenteren voor de eerste maal hun nieuwste creatie 'Witlov', uiteraard in schaal 0.- In een nog iets grotere schaal, namelijk schaal 1, zal ook het diorama 'Hangar 1' van MSKK-lid Dirk Bonne in primeur te zien zijn tijdens het 33e 'Treinweekend van Oostende'Meer info op onze site: https://mskk.be/treinweekend33.html

Driesel

- De baan 'Court du Bouton' is nu in het bezit van de MSKK en zal komend weekend ook te zien zijn:- En na een lange afwezigheid staat ook 'Project Oostende' eindelijk nog eens volledig (21 meter lang!) opgesteld:- Wegdromen in idyllische taferelen kan men bij 'Hasselfelde' van Arnold Van Waes:
loco

Heel veel succes met jullie 33ste tentoonstelling. Zo te zien, wordt het weer een groot feest. Ik kan er jammer genoeg niet bij zijn.

Peter

Echtgenote en ikzelf zullen er helaas ook niet bijzijn.Anderhalf uur in en overvol treinstel (helaas geen dubbeldekkers) is bij
onze gezondheid niet te harden.
Spijtig, spijtig
Met vriendelijke groeten
Peter

Alan On Track

Ik kijk er enorm naar uit de maquette van het station van Oostende eens in volle glorie te zien!
Modelbouw is een kunst

rgp

Ik zal er ook niet bij zijn

Maar veel succes vanuit de Haut Var aan de Azurenkust

Roland

chef garde

Al tijd niet meer bezig met modelspoor, maar jullie bezoek ik graag nog eens!!

Martin WelbergMet onze stand aanwezig, in samenwerking met TSD. Uiteraard met wat pre-productie boompjes als komende noviteit. Doorlopende demo onder andere met Alan.

Driesel

Wij kijken alvast uit naar je demo's, Martin!

We zijn tevens zeer verheugd dat we de Franse baan 'Orelle-Prémont' eindelijk naar Oostende gekregen hebben (corona stak daar de vorige editie een stokje voor). Deze baan beeldt een stukje van het traject in de Maurienne-vallei uit; deze lijn is een belangrijke goederen-as tussen Frankrijk en Italië. Thomas Gallé en zijn team zorgen dan ook voor realistische en vervuilde samenstellingen, en in verschillende tijdperken.