Nieuws:

Nu in MSM 247 TEST: Lineas 186 295 van ROCO | Minitrix 186 252 Lineas | PIKO NS 1138 | De CFL 'Wegmann'-rijtuigen van Pullman/ESU | Vergelijkende test silowagens Uacns van NME en PIKO

Hoofdmenu

Trage site

Gestart door Iebor, 30 juli 2009, 09:19:52 AM

Iebor

Sinds enige tijd merk ik dat deze modelspoormagazine site steeds trager wordt. Als je op een topic wilt gaan zoeken, kun je een kopje koffie gaan drinken, nu is dat wel lekker maar zo lang duurt het soms. het is dan ook niet gek dat veel gebruikers steeds dezelfde vraag stellen, dit omdat het zoeken via de zoekfunctie zeer lang kan duren. Nu heb ik een hele goede ADSL verbinding en heb met andere sites geen problemen. Kan er eens iets aan de verwerkingssnelheid gedaan worden?

ruben13

als  ik iets zoek , zoek ik eerst op Google en dan kom ik meestal op deze site. Dat werkt sneller dan de zoek functie van deze site.

Greg

De zoekfunctie is idd redelijk rampzalig. De admin's van dit forum kunnen daar eigenlijk niet veel aan doen. Dus dat zal zo blijven denk ik.
Een goed alternatief voor de zoekfunctie vanop dit forum is het zoeken via google. Je kan dan intypen wat je hier wil zoeken, en zet er modelspoorforum bij.
Dan zoekt google, en heb je geen last van het trage forum, en hebben de andere gebruikers geen last van iemand die zoekt. Want het kan mss lang duren eer je via de zoekfunctie gevonden hebt wat je wil, het zorgt er ook voor dat de rest van het forum wat trager gaat lopen.[;)]
Greg

Märklin H0, digitaal via Central Station.

                      IMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldekopie.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-2.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanDSC01690.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-3.jpg/IMG

Greg

Iemand was me al voor [:p]
Greg

Märklin H0, digitaal via Central Station.

                      IMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldekopie.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-2.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanDSC01690.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-3.jpg/IMG

Kees-Jan

citaat:
Geplaatst door marklinhobaan

Iemand was me al voor [:p]site toch te traag of jij?

Kees-Jan

NB alle gekheid op een stokje de site is idd niet erg gebruiksvriendelijk vind ik want naast een slechte zoekfunctie zou het toch ook wel makkelijk zijn dat je bijvoorbeeld een recente lijst van de onderwerpen in ??n keer te zien krijgt en de html functies verder uitgebreid zouden worden.

1 ding vind ik zeer goed aan dit forum en dat is dat in je profiel je echte naam moet staan (dit wist ik niet eens tot er door de moderatoren hier op gewezen werd omdat ik mijn echte naam ook nog niet had ingevuld). Daar zouden de twee grootste Nederlandse  modelspoor forums wel eens een voorbeeld aan kunnen nemen. Het verminderd volgens mij enorm de onzinnige antwoorden en het onzinnig geleuter vanuit een nickname. Dit gebeurd echter niet omdat men zich ws schaamt over het feit dat men als volwassen mens nog met "treintjes" speelt, ik niet!

Kees-Jan

Gerolf

Kees-Jan, bedankt voor deze opmerking [:X]
Trage zoekfunctie: we zoeken een alternatief, maar eenvoudig is anders [:I]
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Kees-Jan

citaat:
Geplaatst door Gerolf

Kees-Jan, bedankt voor deze opmerking [:X]
Trage zoekfunctie: we zoeken een alternatief, maar eenvoudig is anders [:I]Graag gedaan[:X][:X][:X]

Tis dat ik dit forum ook als ??n van de serieuze forums vind (jajajajajaja genoeg veren.............).

Kees-Jan

NB een stukje sponsoring of wat input van mede forum gebruikers zou wellicht een begin kunnen zijn om dit forum kwalitatief op een hoog of een nog hoger niveau te krijgen/brengen.

sterker ik zal op mijn site eens reclame gaan maken voor dit kwaliteitsforum[;)]

Kees-Jan

done:  http://reel-cees.blogspot.com/2009/07/collum.html

(WAAR BLIJVEN DE TAGS VOOR DE VERKORTE URL![:D])

Kees-Jan

conducteur

Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Kees-Jan

citaat:
Geplaatst door conducteur

Reclame voor modelspoormagazine forum!
Ah met "" en de link er tussen werkt het wel!

Dank u!

Kees-Jan

Basaffretons

Misschien een kleine tip om gericht met google te zoeken op dit forum. Als je op google in het zoektermenveld een 'inurl' beschrijving toevoegt, dan krijg je gerichte zoekresultaten binnen het forum.
In eerste instantie krijg je maar een tweetal resultaten, maar als je vervolgens klikt op 'de zoekbewerking herhalen met de weggelaten resultaten' krijg je de volledige lijst.

De zoekterm die je voor dit forum moet toevoegen is:
inurl:www.modelspoormagazine.be/newforum

Kristoffer

Gerolf

Die tip was al bekend, maar het loont zeker de moeite om hem te herhalen [;)]
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

janjozef

Ik kende deze truk niet en het is een goede
Jan Provinciael lid van MTD treinenclub vzw
Omer Van Ommerplein 15 2650 Edegem
Modelspoor 2021 23 en 24 oktober 2021
Hangar 27 Parklaan 161 - 2650 Edegem

BigCedricNB alle gekheid op een stokje de site is idd niet erg gebruiksvriendelijk vind ik want naast een slechte zoekfunctie zou het toch ook wel makkelijk zijn dat je bijvoorbeeld een recente lijst van de onderwerpen in ??n keer te zien krijgt en de html functies verder uitgebreid zouden worden.


Kees-Jan
[/quote]

Klik bovenaan rechts eens op "active topics"

Zou het niet eens tijd worden om over te stappen naar een moderner forum zoals phpBB of punBB of simple machine forum. Misschien dat deze een oplossing kunnen bieden aan het trage zoeken. Het zal wel een moeilijke taak worden om de data van dit forum te verhuizen naar een ander forumpaket.
 

Michiel

We zijn het hier allemaal eens dat het forum vrij ergerlijk werkt, en dringend aan vernieuwing toe is. Maar ik heb echter een sterk vermoeden dat diegene die hierover moeten beslissen, geen regelmatige gebruikers van het forum zijn, en met andere prioriteiten werken. Het draait waarschijnlijk om een investeringspolitiek van beschikare middelen. Dit forum blijkt niet hoog op de prioriteitenlijst te prijken. Maar ik kan me vergissen natuurlijk. Laten we er dus gewoon het beste van maken met wat we hebben, en de voorgestelde alternatieven gebruiken.

groetjes,
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, en een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)