Snelheid forum

Gestart door modelbaanHO, 06 maart 2007, 13:15:13 PM

modelbaanHO

Ik vind dat het forum de laatste weken verschrikkelijk traag is geworden. Het heeft meer dan 3,5 minuut geduurd om het scherm te openen voor dit topic. Als ik sommige pagina's wil raadplegen duurt dat soms even lang of langer.

Bovendien lees ik altijd de 'recente onderwerpen'. De optie staat op 'niet vernieuwen' Wanneer het lang duurt voordat een topic wordt geopend gebeurd het dat ik terug naar de pagina met onderwerpen terugkeer en dat de lijst wel is vernieuwd, met als gevolg dat ik de titels kwijt ben die ik nog niet heb gelezen.

Ik denk niet dat het aan mijn PC ligt. Ik lees het forum op verschillende PC's thuis en op het werk (oei, dat laatste zou mijn werkgever eens moeten weten). Ik ondervind op alle pc's hetzelfde.

Zijn er nog forumgenoten die hetzelfde ervaren ?

Zo ja, kan er dan iets gebeuren zodat het terug wat vlugger gaat ?

Luc.
2R DC, analoog DB tp 3&4 - 2R DC Digitaal (Minibaantje Das Depot / HGK) - Verzamelaar Belgische modellen. Lid MTD.
http://www.modelbaanho.be

Gerrit W.

Ik heb daar ook last van. Tijdens de rustige uurtjes op het werk kom ik ook wel dikwijls kijken en dan duurt dat ook ontzettend lang. Thuis van hetzelfde laken een broek. Maar gewoon nog eens op de link klikken helpt bij mij meestal wel.
Het is redelijk irritant. Vanmorgen raakte ik gewoon NIET op het forum, zelfs op modelspoormagazine.be geraakte ik niet. Er kwamen allerlei foutmeldingen op en het enige dat ik kon verstaan was  dat ik op 'vernieuwen' moest klikken. Maar dat hielp ook niet. En plots om iets voor 10h raakte ik eindelijk op de site.

Gerrit W.

Gerolf

Het is een periodisch probleem. Soms gaat het snel, soms ontzettend traag.
Dit forum draait op een server van de uitgeverij Meta-Media, en die wordt ongetwijfeld ook nog voor andere zaken gebruikt. Omstreeks 6 uur 's morgens valt het forum soms zowat stil (onderhoudsschema server?)
Ik heb horen zeggen dat het ook aan de toegepaste forum-software kan liggen. Er zijn nog fora die op eenzelfde software draaien, en die zijn soms ook bijzonder traag.
Waarschijnlijk zijn er ook piekperiodes door de gebruikers (lunchpauze, ...)
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Jurgen

Ik heb dit ook.
De laatste dagen gebeurd het ook weer dat ik mijn geschiedenis kwijt ben op het forum. Ik bekijk een bericht, ga terug naar de hoofdpagina van het forum en ineens zijn alle mapjes roze gekleurd. Alsof er overal een nieuw bericht geplaatst is. Het omgekeerde gebeurd ook, alle mapjes worden geel alsof ik alles al gelezen had.
Bij de start van het forum is dit ook voorgevallen, maar dat probleem was al maanden opgelost. Nu is het dus blijkbaar terug.
Gelukkig probeer ik te onthouden wanneer ik het laatst hier geweest ben. Dan kan ik toch nog verdergaan op de datums en de uren.
Mvg, Jurgen
De trein, da's altijd een beetje wachten.
Fietssporen, fietsen over oude sporen.

knibbelknabbel

Hier hetzelfde probleem... Soms heeeeeel traag![:(!]

Misschien eens tijd om van software (met email-notificatie?[;)]) en hardware te veranderen?[:D]

henk

net als bij de NS.[:D][:D][:D]

Greg

Het is hier idd soms wel erg traag, ik ben trouwens gisteren namiddag niet eens op het forum geraakt.
Greg

Märklin H0, digitaal via Central Station.

                      IMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldekopie.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-2.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanDSC01690.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-3.jpg/IMG

pabe

Ook al last sinds enkele weken... soms 5 min om op een pagina te geraken...  in de avonduren...  heel raar, was vorig jaar helemaal  niet het geval...  groetjes,  Paul

Brunel

Nou, misschien dat het soms erger is, maar traag is het forum altijd al geweest.

glamo

ik ben gisteren na drie dagen weer eens opgeraakt(het forum h?)
alles roze gekleurd. en traag!!!
 

janjozef

het probleem van traag is er steeds geweest, ik zie daar weinig verandering in, maar dat hij geregeld zijn geschiedenis verliest heb ik de laatste dagen ook gemerkt, daarjuist zelfs terug moeten inloggen daar hij plots mijn login kwijt was.

Jan
Jan Provinciael lid van MTD treinenclub vzw
Omer Van Ommerplein 15 2650 Edegem
Modelspoor 2021 23 en 24 oktober 2021
Hangar 27 Parklaan 161 - 2650 Edegem

Jurgen

Het forum is echt wel trager dan pakweg een maand geleden. Toen had het ook zijn kuren, maar nu is het constant zo traag. Het is om zot van te worden.
Misschien moet men eens overwegen om een snellere server te installeren.
Mvg, Jurgen
De trein, da's altijd een beetje wachten.
Fietssporen, fietsen over oude sporen.

Havoc

Heeft niet alleen met de server te maken. De Snitz software is niet van de snelste en naar mate de database groeit wordt die trager en gaat meer op zijn snuit. Ook wanneer er iemand een search laat lopen met heel brede zoektermen valt de boel plat voor iedereen. Je kan de forums die Snitz gebruiken er zo uithalen.

En ik hoop dat ze bij metamedia de server voor niets anders gebruiken dan web-related zaken... Je bedrijfs zaken op een server zetten die ook webserver speelt is niet echt ideaal.

EDIT: dat van alle posts als nieuw aangeduidt heb ik nu ook last van. Dat was niet zo voor de forum-crash.
Met vakantie voor onbepaalde duur.

trainfreak

Verwijder eens je cookie van het forum, dat kan helpen.
Ik heb die vandaag verwijderd en sindsdien niet echt problemen gehad.
Spoorse groeten
Dimitri

Greg

Waar ik vooral last van heb is het telkens opnieuw verliezen van mijn gegevens om in te loggen.
Van de berichten die allemaal als ongelezen worden weergegeven heb ik ook beetje last, en de traagheid kan soms ook redelijk op men zenuwen werken. Gelukkig zijn er de vele toffe leden die je dit alles doen vergeten[:)]
Greg

Märklin H0, digitaal via Central Station.

                      IMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldekopie.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-2.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanDSC01690.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-3.jpg/IMG