Nieuws:

Nu in MSM 246 REPORTAGE: Derde lustrum voor On traXS!

Hoofdmenu

SpielwarenMesse Nürnberg 2025

Gestart door Guy Van Meroye, 13 mei 2024, 11:50:14 AM

Guy Van Meroye


Vandaag in de digitale brievenbus een fraai stukje marketing ontvangen vanwege de organisatoren van de SpielwarenMesse in Nürnberg, nl de mededeling dat de modeltreinen en aanverwanten in 2025 hal 7 moeten delen met technisch speelgoed, opvoedkundig speelgoed, actie-speelgoed en ook sport, ontspanning en outdoor-toestanden (zie onderstaande tekst in het Engels)
Zij noemen het 'een nieuwe dynamiek' in hall 7.
Een mooie zegswijze om de dood van de beurs voor de modelspoorders aan te kondigen (wie komen nog: Märklin, Hornby & Noch)..
De modeltreinen worden gereduceerd tot een hoekje tussen een allegaartje aan 'speelgoed'.
Voor ons definitief geen reis meer naar Nürnberg
GuyA new dynamic is similarly emerging in Hall 7. In the first place, the exhibitors' desire to bring Model Railways and Model Construction closer still to the Technical Toys, Educational Toys, Action Toys product group has been taken into account. Well-known companies such as Hornby Hobbies, ICM Holding, IXO Models, Märklin, Noch and Tamiya have already announced that they will again be participating. In addition, Hall 7 will in future accommodate Sports, Leisure, Outdoor as well as Services for Trade and Industry.
 

oebr

hal 4 in Dortmund neemt het precies zo'n beetje over, ongelooflijk veel video's werden daar gemaakt.
On East Belgian Rails - sporen in de provincie Luik zo rond 1992

Metpetergaathetbeter

#2
Soms gaan de standprijzen over een psychologische(plafond)prijs die de baten lasten weegschaal doen overslaan .....

Een beetje goede huisvader spelen voor de treinliefhebber is iets waar je ook beter van blijft.

Anders/misschien toekomstgericht maar dan schijnbaar toch zonder modelspoorliefhebbers, de toekomst zal uitmaken voor hen of ze juist gokten !

Misschien voor de modeltreinliefhebber/producent niet eens zo slecht daar kunnen zij wellicht via nauwer klant ook klantgerichter gaan produceren, die andere beurs was toch voor beroepssector (winkels) dacht ik .... Een producent van gelijk welk produkt kan enkel goed blijven werken als hij luistert naar de klant/personneel die instaat voor produktie/verkoop en niet zoals veel bestuurleden die vele diploma's bezitten naar hun cijfertjes. Blijkbaar waren vele bestuurleden, raad van besturen  op het v(l)ak klantgerichtheid gebuisd !

rgp

Peter,

Uw laatste paragraaf heeft door diegene die dat hebben gevolgd, geleid tot financiele problemen.
De klant die vraagt wat hij graag wenst, zonder zich ook maar enigszins de vraag te stellen of het uberhaupt te verwezenlijken is.
Er is juist een te weinig aan goede bestuursleden met diploma's die benul hebben van beheer en die niet geleid worden door emoties.
30 jaar geleden, toen ROCO de Memling rijtuigen uitbracht, ontbrak het resto-rijtuig.  De Prest zei mij: organiseer een poll en bij 1500 geïnteresseerden, kan het uitgebracht worden.  Er waren maar een 500 tal gegadigden.  Dat is te weinig zei hij. Ik antwoordde: geen probleem: volgende week heb je de ontbrekende 1000, gewoon even tijd geven om 1000 adressen uit een telefoonboek over te pennen.  Hij had het niet begrepen.
De bestuursleden zijn niet gebuisd inzake klantgerichtheid, eerder de modale treinliefhebber inzake kennis van ondernemen.

Roland

Peter

De meeste handelaars (in Duitsland toch) hebben de bijna volledige
lijst met de nieuwigheden al lang voor de Nürenberger messe.
Ik kan de merken begrijpen dat ze niet meer die ...... prijzen voor een stand willen betalen.

Met vriendelijke groeten
Peter

Metpetergaathetbeter

Toch vreemd dat modeltreinproducenten nu en in het verleden wel de vraag stelden aan hen of de haalbaarheid er is ..........