Auteur Topic: kabel van roco versterker naar spoor?  (gelezen 926 keer)

Offline amest

  • Forumlid
  • Berichten: 328
  • Voornaam: Arvid
kabel van roco versterker naar spoor?
« Gepost op: 10 november 2006, 18:46:26 pm »
Ik heb net vanuit Duitsland mijn ROCO multimaus met versterker en trafo aangekregen.
Dolblij natuurlijk.
Er 'ontbreekt' echter een dingetje en dat is het kabeltje om naar de sporen te gaan. Op zich niet erg want ik wist dat wel.
Ik rij (allee nog niet :D:D) trouwens in N.

Kan ik best gewoon zoiets aanschaffen in de elektronica winkel?

Arvid
groeten,

Arvid

Offline ysbeer

  • Forumlid
  • Berichten: 5.057
  • Voornaam: wim
kabel van roco versterker naar spoor?
« Reactie #1 Gepost op: 10 november 2006, 19:05:44 pm »
Wat denk je zelf[?][?]

wim ysbeer
IMGhttp://i29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/kleinlokje.jpg/IMG
NU NIEUWE FOTOS OP http://s29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/
Kijk ook eens naar de baan van mijn zoon: http://www.mijn-rhb.com/Sertig/sertig_nl_foto.htm

Offline D_Loc

  • Forumlid
  • Berichten: 1.279
    • D-Loc's Media
  • Voornaam: Dirk
kabel van roco versterker naar spoor?
« Reactie #2 Gepost op: 10 november 2006, 19:13:23 pm »
Als je de juiste stekker wil hebben zou je gewoon een aansluiting van Roco kunnen kopen en het overbodige deel afknippen, of je fabriceert zelf wat.

De roco aansluiting:
http://www.roco.cc/content.php?id=1795&pd=2248&kat_id=&typ_1=20&land=&epoche=&spur=0&artikelnummer=&search=1&p_search=1&page_cp=18&acdc=&archiv=&PHPSESSID=2e0fd757475c82aa59ab683930755ad7
Filmpjes - Foto's ***(Model)spoor is FuN!!!***
Dirk

Offline tonycabus

  • Forumlid
  • Berichten: 2.992
  • Voornaam: Tony
kabel van roco versterker naar spoor?
« Reactie #3 Gepost op: 11 november 2006, 13:43:56 pm »
Ach soooo....
De slumme heeft je er geen aansluitrail bijgeleverd...
Goe bezig!
Tony, De Bompa van 't forum, A.E.L.M.E. (Arm en lelijk maar eerlijk)
...Model Railroading is MAGIC ;-)

Offline argilla

  • Forumlid
  • Berichten: 3.108
  • Voornaam: Marc-Laurent
kabel van roco versterker naar spoor?
« Reactie #4 Gepost op: 11 november 2006, 17:23:35 pm »
tja effe kontact opnemen met de verkopers zekers??

of hetzelf maken das ook een alternatief
argilla
H0, On30, 1/29, Gn15

Offline amest

  • Forumlid
  • Berichten: 328
  • Voornaam: Arvid
kabel van roco versterker naar spoor?
« Reactie #5 Gepost op: 11 november 2006, 19:27:47 pm »
tja zo gaat dat he :)

Dat is toch niet meer dan gewoon twee draadjes die contact verzorgen met de sporen he. ???

Op die link naar ROCO staat er precies een printplaatje op. Is dat nodig???
groeten,

Arvid

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.296
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
kabel van roco versterker naar spoor?
« Reactie #6 Gepost op: 11 november 2006, 19:48:33 pm »
citaat:
Geplaatst door amest

Dat is toch niet meer dan gewoon twee draadjes die contact verzorgen met de sporen he. ???

Precies, meer is het niet.
Dat printplaatje is er alleen maar voor zodat je het zonder gereedschap onder een stuk Rocoline kunt klikken. Maar er zijn nog wel meer manieren om een draad aan een spoorstaaf te verbinden. Laat je fantasie werken.

Offline amest

  • Forumlid
  • Berichten: 328
  • Voornaam: Arvid
kabel van roco versterker naar spoor?
« Reactie #7 Gepost op: 11 november 2006, 21:06:56 pm »
OK, bedankt, trouwens ik heb schaal N, dat plaatje zou niet eens passen.

groeten,

Arvid

Offline amest

  • Forumlid
  • Berichten: 328
  • Voornaam: Arvid
kabel van roco versterker naar spoor?
« Reactie #8 Gepost op: 12 november 2006, 19:00:17 pm »
Ik heb er uiteindelijk gewoon twee draadjes in gestopt.
Klein stukje draad 'ontbloten' en het ontbloot stukje beetje opgeplooid en dat erin gestoken, zit een beetje vast en werkt totdat ik een fatsoenlijk stekkerke vind.[8D]
groeten,

Arvid