Er is de laatste jaren heel veel te doen over GDPR (General Data Protection Regulation) of m.a.w. de bescherming van persoonlijke gegevens. Dit gaat in mijn job zelf al zo ver, dat ik in acceptatie-omgeving (testomgeving), moet werken met geanonimiseerde gegevens... heel leuk als je moet testen op klant Jan Janssens en dat die nu ineens 32515_abi_152 heet. Bijkomend geeft dit enorme problemen met data-selectie en verwerking van overdracht met externe systemen.
Persoonlijk vind ik dit heel vergaand. Ik heb er alle begrip voor dat mensen niet te koop lopen met hun data en dat ze dit kunnen aangeven bij ondertekenen van een contract of ze al dan niet deze data willen vrijgeven. Maar onlangs hoorde ik mijn schoonvader zeggen: "Ik heb nu een media-tv. Ik sluit dienen niet aan op het net zenne: ah nee he, want dan kan iedereen zien wat ge aan het doen zijt...".
Denken wij nu echt dat ze dit anders niet zouden kunnen. Bijkomende grap: hij had als smartphone ne Huawei (of hoe ge het ook schrijft), die constant met 4G verbonden was... wou het juist lukken dat het die fabrikant was, die beschuldigd werd van spionage via hun toestellen.
En daar maar posten op FB waar je wanneer zit

En dan zwijg ik nog over alle telefoontjes die ik overdag in alle talen krijg, van allerlei firma's die voorstellen hebben voor dit en dat... Vergeet niet dat bedrijven onderling databases mogen uitwisselen, zonder jou op de hoogte te stellen... alhoewel dat dit ook niet lang meer zal blijven duren.
Nee, voor mij hoeft het niet. Wat ik wel zou voorstellen voor bijvoorbeeld fora: laat de mensen registreren met hun echte naam (en dan kunnen ze nog foefelen, ge maakt mij niets wijs) en indien gewenst kunnen ze deze vrijgeven op fora.
Ik ga jullie nu laten, ik moet nog snel op FB posten dat ik 3 weken niet thuis ben en dat mijn sleutel onder de mat ligt. Aan de aandelen kunnen ze niet aan, zitten in een kluis... ik ben slim geweest: de code is nu omgekeerd (was vroeger de geboortedatum van mijn tante!)
