Auteur Topic: http problemen met foto's op eigen site  (gelezen 664 keer)

Offline Dirkh

  • Forumlid
  • Berichten: 1.993
  • Voornaam: dirk
http problemen met foto's op eigen site
« Gepost op: 24 januari 2021, 13:14:56 pm »
Even het probleem verklaren, meer en meer browsers blokkeren standaard niet https trafiek. Dit houd in dat foto's die op een eigen site staan en deze site niet voorzien is van een certificaat om https te ondersteunen niet meer zichtbaar zijn op het forum.
Dit is zo het geval voor de foto's van Gerolf.

Ondertussen is het certificaat geïnstalleerd maar, Gerolf heeft vroeger een subdomain aangemaakt meb.gerolf.be en het huidige certificaat is enkel geldig voor *.gerolf.be en niet voor *.*.gerolf.be.

Met ReWriteRules heb ik nu het subdomain gewijzigd in meb.gerolf.be. Tot hiertoe alles ok. De omleiding naar HTTPS gebeurt voor zowel meb.gerolf.be als voor www.gerolf.be.

Echter de links naar de foto's op het forum zijn nog steeds in de vorm http://meb.gerolf.be/mtd/Wiel/Dak00.jpg wat het onderstaande resultaat geeft

Dit zal niet voor iedereen zichtbaar zijn, afhankelijk van de browser en de instellingen van de browser.
Firefox : melding van niet secure maar zichtbaar
Edge : niet zichtbaar
Chrome : niet zichtbaar
Dat is een raar geval want de link naar de foto werkt wel en de foto is zichtbaar met https dus secure.

Dezelfde link met HTTPS ipv HTTP https://meb.gerolf.be/mtd/Wiel/Dak00.jpg werkt helemaal niet bij geen enkele browser wat normaal is omdat het certificaat niet geldig is voor meb.gerolf.be.

Ik had verwacht dat de rewrite dit zou oplossen maar blijkbaar checken bepaalde browsers de link tegen het certificaat voor het ophalen van de foto en niet erna wanneer de link is omgevormd
Firefox : niet zichtbaar
Edge : niet zichtbaar
Chrome : niet zichtbaar

Dezelfde link met HTTPS en het nieuwe domain htttp://meb.gerolf.be https://meb.gerolf.be/mtd/Wiel/Dak00.jpg

Firefox : zichtbaar
Edge : zichtbaar
Chrome : zichtbaar

Dezelfde link maar met HTTP en rechtstreekse verwijzing naar de foto via www.gerolf.be
http://www.gerolf.be/meb/mtd/Wiel/Dak00.jpg

Firefox : zichtbaar
Edge : zichtbaar
Chrome : zichtbaar

Dit is maar een test post om te kijken hoe ik dit nog kan omzeilen zonder alle links naar de foto's te moeten aanpassen.

Voorlopig blijft het probleem dat de originele links niet zichtbaar zijn (formaat meb.gerolf.be/....) Zelfs met een rewrite op de site van Gerolf.

Offline SuSke

  • Forumlid
  • Berichten: 7.893
  • Gelukkig voor mij zit de laatste gek nog niet vast
    • MTD - Edegem
  • Voornaam: Frans
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #1 Gepost op: 24 januari 2021, 14:19:22 pm »
Omdat dit fenomeen zichniet alleen stelt met foto's van Gerolf, heb ik voor het forum de beveiliging bij Chrome iets "vrijer" gezet. Daardoor zijn bij mij alle foto's in voorgaande post wel zichtbaar onder W7 Home Premium / Chrome Versie 87.0.4280.141 (Officiële build) (64-bits).
Frans - 2R digitaal (tpIII-IV Belgisch - TPV&VI de vrije markt) en wat eigenaardigheidjes :-)
lid van MTD treinenclub vzw Edegem - www.mtdtreinenclub.be - Tentoonstelling MODELSPOOR 2021 - Hangar 27, Edegem op 23 & 24 Oktober 2021
De trein rijdt nooit op tijd, maar altijd op sporen.

Offline Dirkh

  • Forumlid
  • Berichten: 1.993
  • Voornaam: dirk
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #2 Gepost op: 24 januari 2021, 14:29:44 pm »
Frans dat is een mogelijkheid maar beter zou zijn dat het werkte zonder aanpassingen te moeten doen in de browser.
Ik had gehoopt een oplossing te vinden zonder instellingen te moeten veranderen en zonder de linken te moeten aanpassen, maar ik vrees ervoor.
Ik ga nog wat verder zoeken.

Voor Chrome is het gemakkelijk, in de adresbalk op het slotje klikken en site instellingen kiezen en daar in de lijst Onveilige content op toestaan zetten.
Dan werken die instellingen enkel voor het forum en blijf je wat secure voor de andere sites.

Offline 59erke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.920
  • Voornaam: koen
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #3 Gepost op: 24 januari 2021, 14:30:32 pm »
Bij mij met Google Chrome zijn alle foto's zichtbaar, juist ter informatie
Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO, MSM N Forumbaan

Offline gardevil

  • Forumlid
  • Berichten: 1.376
  • Dive ever work never
    • Webmaster van
  • Voornaam: Frank
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #4 Gepost op: 24 januari 2021, 14:32:00 pm »
In firefox zichtbaar
MR Direct - Koploper - TP IV NMBS H0

Offline Dirkh

  • Forumlid
  • Berichten: 1.993
  • Voornaam: dirk
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #5 Gepost op: 24 januari 2021, 14:52:23 pm »
Uiteindelijk is het maar een test om te proberen van alle foto's met een verkeerd subdomain zichtbaar te maken voor iedereen.
Alles hangt natuurlijk af van de browser en de instellingen van de gebruikte browser.

In Chrome ne Firefox kan je onveilige content toestaan en dan is er geen probleem.
Voor EDGE is het niet mogelijk de afbeeldingen te bekijken, ik heb nog geen instelling gevonden om ze zichtbaar te maken.

Het gaat dan over de afbeeldingen met volgende url http://meb.gerolf.be/mtd/Wiel/Dak00.jpg
Hier zou nu een afbeelding zichtbaar moeten zijn :

Einde afbeelding
Eigenlijk mag meb.gerolf.be niet gebruikt worden en zou eigenlijk meb.gerolf.be of www.gerolf.be/meb moeten zijn.
Echter al die links gaan veranderen is onbegonnen werk. Daarom deze testpagina.

En het is leuk om voor zo iets een oplossing te proberen te vinden, maar ik vrees dat het niet gaat lukken  :(


Offline Rangeerduivel

  • Seintjesmod
  • Forumlid
  • Berichten: 6.124
  • Voornaam: Rudy
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #6 Gepost op: 24 januari 2021, 16:13:28 pm »
Die is dan ook zichtbaar Dirk.

Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 21.109
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #7 Gepost op: 24 januari 2021, 17:38:44 pm »
Het is jammer - maar heel begrijpelijk - dat browsers strenger zijn geworden op wat er wordt weergegeven.
Wat voor mij een extra hindernis is: Voor mijn domein/webruimte heb van in het begin het subdomein "meb" aangemaakt...
Dat kunnen Dirk en ik op mijn webruimte (met de nodige moeite) wel aanpassen, maar al de links op ons forum zijn daarom niet aangepast  ::)

Omdat dit fenomeen zich niet alleen stelt met foto's van Gerolf, heb ik voor het forum de beveiliging bij Chrome iets "vrijer" gezet. Daardoor zijn bij mij alle foto's in voorgaande post wel zichtbaar onder W7 Home Premium / Chrome Versie 87.0.4280.141 (Officiële build) (64-bits).

Zo had ik het voor mezelf ook gedaan, maar je kan moeilijk van alle forumleden verwachten dat ze dit doen  ::)
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline modelbaanHO

  • Forumlid
  • Berichten: 1.926
    • http://www.modelbaanho.be
  • Voornaam: Luc
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #8 Gepost op: 24 januari 2021, 18:26:26 pm »
Het is jammer - maar heel begrijpelijk - dat browsers strenger zijn geworden op wat er wordt weergegeven.
Wat voor mij een extra hindernis is: Voor mijn domein/webruimte heb van in het begin het subdomein "meb" aangemaakt...
Dat kunnen Dirk en ik op mijn webruimte (met de nodige moeite) wel aanpassen, maar al de links op ons forum zijn daarom niet aangepast  ::)

Omdat dit fenomeen zich niet alleen stelt met foto's van Gerolf, heb ik voor het forum de beveiliging bij Chrome iets "vrijer" gezet. Daardoor zijn bij mij alle foto's in voorgaande post wel zichtbaar onder W7 Home Premium / Chrome Versie 87.0.4280.141 (Officiële build) (64-bits).

Zo had ik het voor mezelf ook gedaan, maar je kan moeilijk van alle forumleden verwachten dat ze dit doen  ::)
En soms gaat dat ook niet : wanneer ik (tijdens mijn middagpauze  ;)) op het werk het forum bekijk dan zie ik ook geen fotos, maar ik heb geen rechten om de instellingen van Chrome aan te passen  >:(
Luc.
2R DC, analoog DB tp 3&4 - 2R DC Digitaal (Minibaantje Das Depot / HGK) - Verzamelaar Belgische modellen. Lid MTD.
http://www.modelbaanho.be

Offline jakke

  • Forumlid
  • Berichten: 483
  • Voornaam: Jan
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #9 Gepost op: 24 januari 2021, 18:58:22 pm »
Als antwoord op de vraag in topic 'maitres'
Ik kan alle foto's in dat topic bewonderen .
In de adresbalk zie ik voor https een grijs slot met oranje driehoek.
-firefox -64-84.0.2
-windows 10  20H2
Wisselstromer via computer ,met belangstelling voor Belgische modellen

Offline Dirkh

  • Forumlid
  • Berichten: 1.993
  • Voornaam: dirk
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #10 Gepost op: 13 februari 2021, 14:51:02 pm »
Ondertussen heeft Luc,(waarvoor dank)  via een query op de database alle links (1231 in totaal) naar de foto's van Gerolf aangepast en zouden deze nu voor iedereen terug zichtbaar zijn.
Moesten er nog problemen zijn gelieve ze hier dan te melden dan kunnen we die nog bekijken.

Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 21.109
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
Re: http problemen met foto's op eigen site
« Reactie #11 Gepost op: 14 februari 2021, 09:47:48 am »
Ondertussen heeft Luc,(waarvoor dank)  via een query op de database alle links ...

Mijn grote dank aan Luc EN Dirk  8)
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw