Nieuws:

Nu in MSM 247 TEST: Lineas 186 295 van ROCO | Minitrix 186 252 Lineas | PIKO NS 1138 | De CFL 'Wegmann'-rijtuigen van Pullman/ESU | Vergelijkende test silowagens Uacns van NME en PIKO

Hoofdmenu

Schrijven in kleurtjes

Gestart door Nonkelronnie, 06 augustus 2006, 21:02:28 PM

Nonkelronnie

Het is ondertussen al bekend dat het schrijven in kleurtjes voor heel wat mensen ambetant gevonden wordt.
Even terug was er de discussie dat die trein-handtekeningen het forum herschapen in een kleurenboek, wel die kleurige teksten doen er zeker geen goed aan.

Het feit dat je er extra moeite voor moet doen om in kleur te schrijven, en dat het dus niet is uit onoplettendheid is enkel nog een verzwarende omstandigheid.

Meerdere personen hebben al gevraagd om te stoppen met blauwe en groene teksten, maar de personen in kwestie lijken hierboven te willen staan en negeren dit zonder schroom.

Als jullie een speciale reden hebben waarom jullie in kleur typen, dan zou ik die graag weten, want momenteel snap ik niet waarom jullie dit doen.

Dit is dan ook een uitnodiging om hierover een discussie te starten ....

Kedeng Kedeng

Ik denk gewoon om origineel te zijn, dat had ik ook met die treinen in mijn handtekening.

Met die groene kleur weet ik dat het over een winkelier gaat.
en die ? kleur weet ik dat het over die ? gaat.

rgp

Dag,

Veel mensen hebben er zich al beklaagd ...  Hoeveel en wie ?

Schrijven in kleur is een verzwarende omstandigheid ?  Schrijven met fouten in ieder geval !

Waarom iemand in kleur schrijft hoeft hij niet te zeggen, dit forum biedt hiervoor de gelegenheid, zoals het gewenste lettertype en de grootte.

Maar een discussie hierover starten is volgens mij een gebrek aan een MODELTREINonderwerp als onderwerp.

Roland

Rochevalien

Mij persoonlijk stoort het niet,het is zelfs zo dat het gemakkelijker wordt om "die ene persoon " zijn tekst uit een draad te halen die hier, zonder moeite ,uit 10 blz kan bestaan.Als je dat allemaal moet lezen pffffttt
Ik zou zelfs verder gaan en aan enkele "vaste" forumleden een kleur toekennen[:p] Ik zou bruin of donkerrood nemen voor mezelf[:D]
Ene... die treintjes als handtekening storen mij w?l[}:)]

Gerrit

Havoc

Het is dan ook komkommertijd.

Een kleurtje kan mij niet veel schelen, zolang het niet met alle kleuren tegelijk in 1 postje is. Wat mij meer stoort zijn handtekeningen die 4x groter zijn dan de posts. Waarschijnlijk ligt dit ook aan mij omdat mijn scherm niet groot genoeg is.

Ik weet van andere fora dat sommige mensen dat ze een speciaal kleurtje in hun handtekening gebruiken om bij het scrollen snel hun eigen posts terug te vinden en zo de draad van het draadje.

Zoals Rgp schrijft: fouten storen nog veel meer.
Met vakantie voor onbepaalde duur.

Anarchy

Het schrijven in kleur op zich vind ik niks. Zoals bvb Tufken die schrijft gewoon zoals iedereen maar dan in het groen. Maar er zijn ook andere mensen die in kleur schrijven met verschillende kleuren dooreen, een verschrikkelijk groot lettertype, ..., dat stoort mij wel

M4m

Ik heb mij nog een keertje ingelogd.


citaat:
Geplaatst door Nonkelronnie

....forum herschapen in een kleurenboek...
..............
Als jullie een speciale reden hebben waarom jullie in kleur typen, dan zou ik die graag weten, want momenteel snap ik niet waarom jullie dit doen.


Mijn kinderen zijn ook echte specialisten in het gebruik van kleuren, ik zal hun visie een keertje vragen(momenteel gaat dat niet want zij liggen al lang in bed).

Ik vind, zoals hier al eerder aangehaald, het gemakkelijk om bepaalde personen te herkennen (en direkt een karakter te plaatsen).
Ik ken nog kleurspecialisten, diegene die uren in de winkel staan om te kijken of het hemd bij de rok past, velen zie je dan achteraf prachtig pronken, mooi om naar te kijken -anderen vallen dan weer op door hun vreemde kleurcombinaties.

Kleuren kunnen warm en zacht zijn, maar er zijn ook harde en ook koele kleuren. Naargelang de kleur die je gebruikt om iemand iets te zeggen komt het ook zo over.
Een trap tegen mijn scheenbeen krijg ik liever van een pantoffelheld dan van een voetballer. Die pantoffelheld zal ik vlug vergeven, maar die voetballer daarentegen....

Ik denk niet dat we hier met rood of roze moeten schrijven, dat is meer voor liefdesbrieven, maar als we het allemaal bij de standaardkleur houden lijkt het mij ook wel leuk.
O ja, denk nu niet dat je caps lock toets een alternatief moet worden.

Ik wil ook nog graag toevoegen dat ik al eens over netiquette (ik hoop dat ik het juist spel) heb gehoord. Laat ons allen een beetje ons best doen om dat hier hoog in het vaandel te schrijven en een prachtig forum te behouden, misschien dat dan ook de inhoud kwalitatief stijgt.

Ziezo dat was mijn visie.
Spoorse groeten, Peter

D_Loc

Ik heb er ook geen bezwaar tegen als men in een andere kleur schrijft zolang het maar 1 kleur is binnen hetzelfde bericht met misschien hooguit 1 woord in een andere kleur om iets te benadrukken.
Grote schreeuwerige vetgedrukte teksten vind ik wel bijzonder irritant.

Met de trein handtekeningen heb ik ook geen problemen (ik had er immers zelf ook ??n).
Filmpjes - Foto's ***(Model)spoor is FuN!!!***
Dirk

vandomm

Zelf vind ik dat iedereen het recht heeft te schrijven zoals hij
wilt ,in kleur ,met of zonder fouten dat maakt verder niets uit.
Dit selecteert zichzelf wel in de loop der tijd.

Wat me wel opvalt dat er personen zijn die niet de moeite nemen
om de tekst te controleren op type-fouten .Dit vind ik slordig .

Daarnaast gaarne een beetje oppassen met het noemen van namen en/of bedrijven .
Cees .

Gerolf

Een kleur gebruiken om de eigen posts terug te vinden, of om snel te kunnen zien van welk (aktief) forumlid een post is vind ik eigenlijk niet zo'n slecht idee. Ik zou dit echter beperken tot je handtekening.
Ik kan me echter niet van de indruk ontdoen dat de reactie op de gekleurde tekst vooral ontstaan is door een bepaalde blauwe kleur, en dat het dus eerder iets persoonlijk werd dan dat het over de kleur zelf ging. Over groen werd immers niets gezegd.

Vetgedrukt, grotere tekst, veel lege lijnen, ... lijkt me uiteraard niet aan te bevelen.

Roland's opmerking over correct schrijven is zeker ook waar, maar we moeten toch rekening houden met mensen die hiermee om wat voor reden dan ook moeite hebben. Het zou zonde zijn om een anderstalig of dyslectisch persoon te weren van dit forum.
Even je berichtje herlezen voor je het plaatst kan inderdaad al veel helpen. Toch merk ik dat ikzelf ook wel eens de mist in ga.

De handtekeningen met beeldjes: er zaten er zeker mooie tussen, maar ze vertragen het forum (toch voor mensen met een klassieke modem) en net als zwaarbeladen handtekening-tekst storen ze - mij althans - bij het lezen van de inhoud van de posts. De inhoud is toch het belangrijkste, niet?
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

janjozef

Mij stoort elke kleur of geen kleur. Of anders ieder mag schrijven in de kleur die hij wenst of ieder schrijft in het zwart, voor mij gelijk maar wat wel stoort is dat men zich over 1 bepaalde kleur opwind. De tekeningen in de handtekening storen mij ook niet alleen zij vertragen gans het forum teveel. Foto's doen dat ook maar die betekenen nog iets.

Jan
Jan Provinciael lid van MTD treinenclub vzw
Omer Van Ommerplein 15 2650 Edegem
Modelspoor 2021 23 en 24 oktober 2021
Hangar 27 Parklaan 161 - 2650 Edegem

ysbeer

Natuurlijk zijn het niet de kleurtjes wat stoort.

Het is teteretet,teteretet hier ben ik ik heb iets buitengewoonst te vertellen,en omdat mijn verhaal zo belangrijk is moet ik jullie daar op wijzen door veel toeters en bellen.
wie mij niet leest....................

Dat is wat stoort
tufke met zijn bescheiden tekst in groen vind ik niet storend.

wim ysbeer

locomotion

Als ik deze toppic lees dan vraag ik mij af met wat wij bezig zijn. Normaal zou ik dit negeren en geen woorden aan willen vuil maken. Toch wil ik even met mijn vingertje wijzen.
Wat is hier eigenlijk het probleem. De persoon die graag in kleurtjes schrijft en grote letters gebruikt, of de personen die hier moeie mee hebben en zich hieraan beginnen te ergeren.
Voor me zelf vraag ik me af of die grote letters en kleurtjes mijn leven en voortbestaan hinderen en dat van anderen onmogelijk maakt. Dit is echter niet het geval. Integendeel. Ik voel me niet bedreigd en wordt er ook niet slechter van. Herman (waar het hier toch om gaat) is een kleurrijk figuur en wie hem beter kent weet dat dit ook zijn stijl is. Wie door zijn taalgebruik heen kijkt, merkt dat Herman ook iets te beiden heeft. En dat waardeer ik meer dan zijn schrijfstijl. Trouwens zijn kleurtjes maken telkenes opnieuw mijn dag goed. Ik krijg een glimlach op mijn lippen en ben benieuwd wat hij nu weer te vertellen heeft.
En verder maak ik mij er niet ongerust over. Vroeg of laat wordt je het toch beu om die kleurtjes aan te klikken en de instellingen aan te passen. En zoals anderen het zeggen, woordgebruik, foto's, handtekeningen en andere toestanden maken het lezen veel moeilijker dan al die kleurtjes.

Locomotion

erik de noorman

Ik ben het met locomotion eens. Dit is een draadje opstarten om een draadje op te starten. Dit forum begint meer en meer op een chatbox te lijken. Wat me meer ergert zijn draadjes zoals mijn laatste aanwinst enz.


Erik

Nonkelronnie

Dit staat dan ook onder Modelspoor Forum, en daar mag toch gediscussieerd worden over het forum zeker?

Blijkbaar is er voor jullie geen probleem, dan mag deze hier ook gesloten worden.

Tony, ga je gang