Auteur Topic: Wintrack  (gelezen 5591 keer)

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 1.044
  • Voornaam: Sven
Wintrack
« Gepost op: 24 december 2004, 11:50:50 am »
Hallo,

Heeft er iemand ervaring met het programma wintrack?

Sven
Sven Vandersmissen

Offline dikken

  • Forumlid
  • Berichten: 446
    • http://www.modelspoorhobby.be
  • Voornaam: bart
Wintrack
« Reactie #1 Gepost op: 24 december 2004, 12:20:07 pm »
Yep, heel goed programma waar je vlot een layout mee maak. Zoals de meeste software vraagt het een diepere studie om er vlot mee te kunne werken. De meegeleverde tutorial brengt je al een heel eind op weg.

greeeetz, Bart
greeeetz, Bart
imghttp://www.marklin-users.net/upload/Community/Misc/dikken/002_21.jpg/img
urlhttp://www.modelspoorhobby.be/url
---------------------------------------------------------

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 1.044
  • Voornaam: Sven
Wintrack
« Reactie #2 Gepost op: 24 december 2004, 12:26:32 pm »
Ik heb nu die testversie (free-download), maar veel functies kan je hierdoor gebruiken.
Heb er zo is ff een uurtje meegespeeld, maar merkte dat het niet evident was om evenwijdige sporen (zoals bij het grootspoor) aan te leggen, zeker niet als je begint met wissels zoals voor rangeer sporen. Of is er een optie evenwijdig sporen leggen?

Sven
Sven Vandersmissen

Offline dikken

  • Forumlid
  • Berichten: 446
    • http://www.modelspoorhobby.be
  • Voornaam: bart
Wintrack
« Reactie #3 Gepost op: 24 december 2004, 13:13:16 pm »
Wel sven, het is al een tijdgeleden nu dat ik het gebruikt heb maar ik dacht het volgende:

1. denk steeds aan de railgeometrie van marklin (als je die gebruikt). De verschillende beschikbare bogen liggen steeds op een vaste afstand van elkaar.

2. Op het eind van een railstuk kan je een symbool "afstand" koppelen . Dit geeft je het startpunt van de tweede lijn. Voor rechte lengtes is dit het eenvoudigste

3. met de funktie parallelle rails kan je zelf de hartafstand invoegen. Daarvoor selecteer je het railuiteinde en keis je daarna in het menu invoegen, parallelle rail. In het pop-up scherm krijg je dan de mogelijkheid om de afstand in te voegen. In bochten dien je er wel rekening mee te houden dat het om een exacte kopie gaat, waardoor de hartafstand dichter bij elkaar komt te liggen.

Oefening: probeer eens een aantal rechte rails te dupliceren in een parallelrail. Doe het ook eens met een gebogen flex en met een vaste bocht.

greeeetz, Bart
greeeetz, Bart
imghttp://www.marklin-users.net/upload/Community/Misc/dikken/002_21.jpg/img
urlhttp://www.modelspoorhobby.be/url
---------------------------------------------------------

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 1.044
  • Voornaam: Sven
Wintrack
« Reactie #4 Gepost op: 24 december 2004, 14:20:46 pm »
Ha, da wist ik nog ni, bedankt Bart. Ik probeer het morgen wel...
Sven Vandersmissen

Offline karthuizer

  • Forumlid
  • Berichten: 221
    • http://www.mskk.be
  • Voornaam: Bruno
Wintrack
« Reactie #5 Gepost op: 05 januari 2005, 20:42:30 pm »
Kan iemand mij zeggen of ik met wintrack een klimspiraal kan tekenen, en hoe ik dit dan moet doen? Alvast bedankt.

..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..

Offline n/a

  • Forumlid
  • Berichten: 159
  • Voornaam: Henk
Wintrack
« Reactie #6 Gepost op: 05 januari 2005, 21:02:38 pm »
Vind Wintrack 6.1 een zeer degelijk programma, hoewel ik grotendeels klaar ben met het ontwerp is het op dit moment voor het documenteren van de baan v.w.b. bezetpuntnummers, wisselnummers e.d. ook echt geweldig.

Paralelrails:
Selecteer een stukje rails en klik dan op het knopje 'Paralelrails invoegen', volg menu voor de rest.

Klimspiraal:
Ook dat kan, selecteer een startpunt en voeg via het '20 Flex'-knopje een boog in (bijv 90 gradenb met boogstraal 50), doe dit een paar keer, selecteer dan de hele rail en klik dan het 'weergave'knopje, op het tabblad 3D kun je dan de gewenste hoogte of helling invoeren. Eventueel kun je als laatste via eerder genoemde paralelrails knop er nog en dubbele spiraal van maken.

Succes.
Henk
N, DB, IB, Koploper, III-IV
Web: urlwww.funkyrail.nl/url

Offline karthuizer

  • Forumlid
  • Berichten: 221
    • http://www.mskk.be
  • Voornaam: Bruno
Wintrack
« Reactie #7 Gepost op: 05 januari 2005, 21:59:43 pm »
citaat:
Geplaatst door Funky

Vind Wintrack 6.1 een zeer degelijk programma, hoewel ik grotendeels klaar ben met het ontwerp is het op dit moment voor het documenteren van de baan v.w.b. bezetpuntnummers, wisselnummers e.d. ook echt geweldig.

Paralelrails:
Selecteer een stukje rails en klik dan op het knopje 'Paralelrails invoegen', volg menu voor de rest.

Klimspiraal:
Ook dat kan, selecteer een startpunt en voeg via het '20 Flex'-knopje een boog in (bijv 90 gradenb met boogstraal 50), doe dit een paar keer, selecteer dan de hele rail en klik dan het 'weergave'knopje, op het tabblad 3D kun je dan de gewenste hoogte of helling invoeren. Eventueel kun je als laatste via eerder genoemde paralelrails knop er nog en dubbele spiraal van maken.

Succes.




Bedankt voor de uitleg, ik zal het ??n dezer eens proberen.

..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..

Offline LokSound

  • Forumlid
  • Berichten: 424
    • http://www.loksound.be
  • Voornaam: Patrick
Wintrack
« Reactie #8 Gepost op: 13 januari 2005, 23:26:10 pm »
Alle vragen over WinTrack worden behandelt door de helpdesk van de importeur. Bel op maandag van 20 tot 22 u naar 050/314642.
Of mail: support@loksound.be.

Import: train Service Danckaert

Demoversie gratis via www.modeltrainservice.com en proberen maar....

Offline tonycabus

  • Forumlid
  • Berichten: 2.992
  • Voornaam: Tony
Wintrack
« Reactie #9 Gepost op: 14 januari 2005, 17:41:32 pm »
Wat had ik je gezegd, Sven? Waren alle importeurs maar zo!

Tony

Tony, De Bompa van 't forum, A.E.L.M.E. (Arm en lelijk maar eerlijk)
...Model Railroading is MAGIC ;-)

Offline railbusje

  • Forumlid
  • Berichten: 241
  • Voornaam: onbekend
Wintrack
« Reactie #10 Gepost op: 14 januari 2005, 22:11:27 pm »
Inderdaad, dikke plus voor Danckaert.
 

Offline LokSound

  • Forumlid
  • Berichten: 424
    • http://www.loksound.be
  • Voornaam: Patrick
Wintrack
« Reactie #11 Gepost op: 20 januari 2005, 12:42:47 pm »
Toffe reactie[8D],

en hopelijk blijft dit zo: positief reageren.
Als het neagatief is moet het ook kunnen op een defectige manier.
En dit is op dit forum - tot hier toe - het geval.

LokSound[:)]

citaat:
Geplaatst door railbusje

Inderdaad, dikke plus voor Danckaert.


Offline LokSound

  • Forumlid
  • Berichten: 424
    • http://www.loksound.be
  • Voornaam: Patrick
Wintrack
« Reactie #12 Gepost op: 20 januari 2005, 12:44:32 pm »
dank voor je reactie.
Je moet alleen dit bedenken: wij doen ons best... en gaat het iets minder... we zijn ook maar mensen.
Daarom zijn we ook een kleine firma (5 mensen) en proberen het zo te houden...

LokSound[:)]
citaat:
Geplaatst door tonycabus

Wat had ik je gezegd, Sven? Waren alle importeurs maar zo!

Tony




Offline Tom

  • Forumlid
  • Berichten: 2.679
  • Voornaam: Tom
Wintrack
« Reactie #13 Gepost op: 16 oktober 2005, 18:44:38 pm »
kan je hiermee ook piko A-sporen gebruiken?
Tom

Offline Robert van den Broeken

  • Forumlid
  • Berichten: 94
    • http://www.sceneryfreak.tk
  • Voornaam: Robert
Wintrack
« Reactie #14 Gepost op: 09 december 2006, 12:08:14 pm »
Ik ben zelf net begonnen met het uitzoeken van het hout en hoe ik de baan wil hebben nu nog een baanontwerp heb al veel sporenplannen uitgeprint om vnaf daar een mooi baanplan te tekenen maar ik wil het graag met wintrack 7.1 doen of 7.0 weet niet precies welke ik heb alleen snap ik er niks van . Kan iemand mij op msn toevoegen of in dit topic even zeggen een duidelijk tutorial om , hoe je je ruimte tekent , en hoe je eigen gebouwen tekent of kun je faller gebouwen er in zetten enz. enz. rails leggen doe maar voort enz. enz.

Mvg Robert
msn : V8-R620(apenstaartje)hotmail(punt)com
Märklin wisselstroombaan - Mobile station - stoom & diesel - tijperk : alles - op garagezolder