Auteur Topic: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!  (gelezen 4146 keer)

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.610
  • Voornaam: raf
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #15 Gepost op: 04 december 2015, 08:27:18 am »
ja toen had ik de achteruit schakel module nog niet geprogrammeerd
maar stilstaan met de verlichting op behoort wel dus tot de mogelijkheden

gr raf
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.610
  • Voornaam: raf
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #16 Gepost op: 22 maart 2016, 18:07:26 pm »
draadje per toeval eens terug geopend
het kan nog beter
3 rail ac/dc of dc/dc of ac/ac
de rails als positief en negatief en de pukkels als verlichting
wa zeg je daar van is da geen idee
alles wat stroom moet blijven hebben krijgt stroom via de pukkels en de rest via de sporen

is da geen goe idee
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.861
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #17 Gepost op: 22 maart 2016, 18:48:55 pm »
ja maar dan wel met pwm sturing voor de verlichting en de snelheid
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.610
  • Voornaam: raf
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #18 Gepost op: 22 maart 2016, 19:10:36 pm »
dat moet niet noodzakelijk zo zijn voor de verlichting
voor het rijden op analoog zowiezo pwm al kan gewoon met een oude trafo ook gereden worden
alleen niet zo langzaam
gr raf
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker

Offline Snobby Crash

  • Forumlid
  • Berichten: 866
  • Voornaam: geert
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #19 Gepost op: 22 maart 2016, 20:02:38 pm »
Ik begrijp dit topic niet zo heel goed....

Zowel ac als dc worden gevoed naar een verbruiker door twee geisoleerde
draden... Bij een spoorstaaf met twee geisoleerde rails zoals vb Roco kan je
naar je rails zowel ac als dc sturen. Tevens kan je ook naar drie rail, vb Marklin,
waarvan de binnenrail, de pukkels, geisoleerd zijn van de twee buitense sporen
Dus op zowel een 3 als 2 rail baan kan je zowel ac of dc rijden...

Maar als je met een Marklin loc  ac wil rijden op een tweerail, zal je de wielassen
moeten isoleren, de sleper weghalen en extra stroomafnames moeten bevestigen
op de andere kant van de geisoleerde as. Als je ac wil rijden met een Roco lok
op twee rail, zal je de motor moeten ombouwen.

Maar om op je vraag te antwoorden... Ja, je kan ac rijden op roco sporen !
Maar je zal wel in je lok een ac motor moeten steken....

Geert

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.610
  • Voornaam: raf
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #20 Gepost op: 22 maart 2016, 22:05:24 pm »
nee geert je bent verkeerd

je rijd met 2 rail op marklin K rails en je gebruikt de sleper voor de verlichting
je hoeft alleen de wissels aan te passen
marklin heeft geen AC motor maar een universele motor want marklin rijd zowel op DC als op AC
wil je marklin wagons rijden dan moet je natuurlijk de wielen isoleren
mits wat electronica onder de baan zoals bij mij kun je alles door elkaar rijden
alleen nooit een AC wagon achter een DC loco hangen want dan knettert het
wil je dus AC rijden op die roco rails dan gaat dat maar waarom zou je dat willen ??????
dc is veel makkelijker te sturen

gr raf
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.861
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #21 Gepost op: 22 maart 2016, 22:24:52 pm »
De originele marklins hebben WEL een AC motor
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.533
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #22 Gepost op: 22 maart 2016, 23:35:31 pm »
De originele marklins hebben WEL een AC motor
Nee, ze hebben een universele motor. Die doet het ook op DC.

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.610
  • Voornaam: raf
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #23 Gepost op: 23 maart 2016, 11:49:02 am »
nee dani je hebt geen gelijk ze hebben allemaal een universele motor
ik heb er hier die meer dan 50 jaar oud zijn
zelfs die met de 3 polige schijfrotor die draaien perfect op gelijkstroom
door 2 dioden in plaats van de omschakelaar te zetten in de draden die naar de spoelen gaan kun je perfect op gelijkstroom door om te polen de andere kant uit rijden

gr raf
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.861
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: AC rijden op 2 spoor Geoline !!!!!
« Reactie #24 Gepost op: 23 maart 2016, 13:02:35 pm »
't is waar jongen...  'tis waar

Dus dan kan je ze ook met PWM sturen...  hoe fijn is dat, zeg
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !