Auteur Topic: Loconet start/stop met ATMega  (gelezen 1265 keer)

Offline PeterC

  • Forumlid
  • Berichten: 3.355
    • JAL pagina
  • Voornaam: Peter
Loconet start/stop met ATMega
« Gepost op: 11 december 2014, 12:46:32 pm »
Blijkbaar zijn er nog anderen bezig met een Loconet start/stop schakeling.

In het januari nummer van DiMo (Digitale Modellbahn) staat een dergelijke schakeling met een ATMega processor (schema's en code).
Groetjes, Peter


Online Geert

  • Forumlid
  • Berichten: 1.642
    • Homepage
  • Voornaam: Geert
Re: Loconet start/stop met ATMega
« Reactie #1 Gepost op: 11 december 2014, 12:54:48 pm »
Niet slecht om een topic te starten over Loconet. Ik heb ook ergens wat links liggen met schema's en code (wel niet Start/Stop), soms handig dat deze info op één draadje te vinden is.

LINK

Geert
Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet In/Output

Offline ERVIN

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 6.559
  • Voornaam: ERWIN
Re: Loconet start/stop met ATMega
« Reactie #2 Gepost op: 11 december 2014, 12:59:05 pm »
Ik gebruik al jaren Loconet , en dit naar grote tevredenheid. ;)

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Re: Loconet start/stop met ATMega
« Reactie #3 Gepost op: 12 december 2014, 13:22:23 pm »
Peter,

Het nut van deze schakeling ontgaat mij volledig.

Groetjes
Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline PeterC

  • Forumlid
  • Berichten: 3.355
    • JAL pagina
  • Voornaam: Peter
Re: Loconet start/stop met ATMega
« Reactie #4 Gepost op: 12 december 2014, 15:53:55 pm »
Het nut van deze schakeling ontgaat mij volledig.

Wim, ik denk dat de ontwerper van die schakeling al hetzelfde als mij heeft meegemaakt: je ziet op je baan een onheil naderen en je geraakt niet op tijd bij de centrale om de spanning af te schakelen.  Met een 'stopknopje' in de buurt was het onheil voorkomen.
Maw een 'propere' manier om de rails spanningsloos te maken.  Er is ook een iets minder 'propere' manier: een kortsluiting forceren...
Groetjes, Peter


Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Re: Loconet start/stop met ATMega
« Reactie #5 Gepost op: 14 december 2014, 17:05:25 pm »
Och, daar zijn andere en veel simpelere oplossingen voor.  ;)

Een simpel schakelaartje op de DCC booster aansluiting van de centrale.

Groetjes
Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline PeterC

  • Forumlid
  • Berichten: 3.355
    • JAL pagina
  • Voornaam: Peter
Re: Loconet start/stop met ATMega
« Reactie #6 Gepost op: 14 december 2014, 17:16:55 pm »
Wim,

Eigenlijk zat ik hier op een reactie van jou als 'LocoNet-insider' te wachten.

Och, daar zijn andere en veel simpelere oplossingen voor.  ;)
Een simpel schakelaartje op de DCC booster aansluiting van de centrale.

Als korsluitmelder?

Maar terug twee extra draden die je gans je baan moet meedragen.  Die LocoNet kabels passeren al langs gans de baan dus even onderbreken voor een start/stop vormt geen extra kabelsalade...  ...Wel een extra schakeling...


Groetjes, Peter


Offline Johan Poelmans

  • Forumlid
  • Berichten: 377
  • Voornaam: Johan
Re: Loconet start/stop met ATMega
« Reactie #7 Gepost op: 12 april 2015, 20:36:50 pm »
En wat als je treinbaan net raar gaat doen door fouten op je loconet? Dan werkt je noodstop niet? Eerder voorstander van wat Wim zegt.