Nieuws:

Nu in MSM 237: WEDSTRIJD: Zomeruitdaging

Hoofdmenu

baksteenmuur-generator

Gestart door stefanic, 14 januari 2013, 12:05:15 PM

Ludwig

Groeten
Ludwig

3 rail k rails, Ecos 2

dgrr57

Citaat van: stefanic op 14 januari 2013, 15:13:37 PM
Citaat van: dgrr57 op 14 januari 2013, 14:41:16 PM
Helpt DIT (zwaar bestand) ?
zie steentype 19! Maar de stenen zijn wel vrij klein. Je foto was wel zwaar, maar bevatte ook veel 'kleine' stenen. In 1/1-view zie je dus wel dat het 'lage' resolutiebeeldjes zijn.
Ik werk in ploegen en mijn foto's zijn genomen uit een rijdende trein  ;)
Met daglicht heb ik meestal M6 of MS96, dus geen opende ramen. Als ik het geluk heb in een M4 te rijden zit die meestal boemvol en kan ik niet fotograferen.
Ik werk nu al met een kleine tele-lens (500 mm) en de meeste van de foto's zijn onscherp wegens de snelheid van de trein  :(
Hieronder, de plaats waar ik de foto's neem.Als er iemand is die in daglicht midden in de sporen kan gaan staan, misschien bij de volgende staking  ;)

magogi

Heej weet iemand hoe je hiermee kunt printen?

59erke

Ik dacht met uw cursor in het witte gedeelte van het tabblad gaan staan, dan rechtermuisknop en afdrukken selecteren.
Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO, MSM N Forumbaan

WAJ Janse

Je kunt ook met de cursor op het geselecteerde verband gaan staan, rechter muisknop drukken en
"Afbeelding bekijken"  selecteren. Daarna kun je deze afbeelding printen.
 

magogi

B
Dank voor jullie reacties  Ik krijg bij printen slechts 1 steen te zien. Als ik de pagina print krijg ik ook alle keuze manieren geprint. Wat doe ik fout.

59erke

Als je 1 steen ziet heb je waarschijnlijk op de getekende muur geklikt met uw rechtermuisknop. De gehele muur krijg je door op het onbeschreven gedeelte van het tabblad met uw rechtermuisknop te klikken.

Als je het bij het vakje verberg formulier ja aanvinkt wordt het keuzeformulier geminimaliseerd en heb je een volledig a4'tje muur afhankelijk van het aantal ingevulde metselrijen.
Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO, MSM N Forumbaan

WAJ Janse

Magogi,
Misschien heb je hier iets aan?

http://texturelib.com/#!/category/?path=/Textures/brick/modern

Dit werkt waarschijnlijk gemakkelijker
Wim
 

argilla

Citaat van: dgrr57 op 14 januari 2013, 14:41:16 PM
Helpt DIT (zwaar bestand) ?


Not FoundThe requested URL was not found on this server.
argilla
H0, On30, 1/29, Gn15

argilla

Citaat van: stefanic op 14 januari 2013, 12:05:15 PM
Na de net gepresenteerde handige tools met meetlatjes per schaal en het omrekentool:

Hierbij de link naar een nieuw tooltje dat ik heb gemaakt om baksteenmuren te maken. Ik maakte dit tooltje omdat ik eens een muur wilde maken/printen op basis van een goede foto die ik van een muur had (zie link verderop van het voorbeeld), maar als ik die afbeelding repeteerde, zag je toch (op de uitprint) een herhaling van de kleurpatronen, en dat wilde ik vermijden. Ik heb dan uit de foto een reeks mooie/representatieve bakstenen uitgeknipt (inclusief een halve voeg rondom) en een tool gemaakt om met deze afbeeldingen random een muur te metsen. Voordeel is dan ook dat je zelf het metselpatroon kan kiezen (kopse stenen zijn samengedrukte aflbeeldingen van een steen op z'n lange kant, maar voor sommige steenpatronen zitten er zelfs kopse stenen tussen die worden uitgerekt tot een langsformaat).

Ziehier het resultaat: http://www.mobov.be/bakstenen/index.php

Met dit programmaatje kan je dus muren tekenen met zelf gekozen bakstenen en in een zelf gekozen metselverband. Je kan ook de afmetingen van je muur kiezen. Nadien kan je de getekende muur afprinten of een schermafdruk maken om ze te gebruiken als bekleding van je modelbouwmuren.
De muren worden 'random' gemetst, dus elke muur die je maakt is weer anders. Binnen het programma kan je zelf ook de groote van de baksteenweergave kiezen. Het is zelf nog een beetje experimenteren welke afmetingen het beste uitkomen voor jou modelbouwschaal. Het is wel de bedoeling dat in de -nabije- toekomst de schaalkeuze nog wordt aangepast, zodat je -ook- een modelbouwschaal kan kiezen. 1/1 komt nu overeen met een weergave waarbij een baksteen ongeveer 150pixels breed is. Voor een goed eindresultaat zal de schaalkeuze zal in sommige gevallen toch moeten gepaard gaan met een schaalaanpassing bij het uitprinten, daar bij de verschaling uiteindelijk een individuele baksteenafbeelding altijd in een geheel aantal pixels dient weergegeven te worden. En voor kruis- en staand verband krijg je dan voor bepaalde verkleiningen een verkeerd verloop van baksteenrijen.

Onderaan de 'output' staat ook nog een rij stenen op z'n kant, voor gebruik boven ramen, deuren etc. Dit zijn uiteraard ook 'opgerekte' stenen en geen stenen op hun kant.

Het is ook de bedoeling dat ik, op aanvraag, nieuwe baksteensoorten kan toevoegen. Daar heb ik enkel een goede foto nodig van de muur, zo recht mogelijk (baksteenvoegen perfect horizontaal en verticaal) en met minstens 15 goede en volledige bakstenen. Qua resolutie: de bestaande bakstenen in het programma, zijn elk ongeveer 150pixels breed). Uit die foto worden dan een 15-tal bakstenen uitgeknipt, en het programma gebruikt die om een random muur mee te maken.  ( http://www.mobov.be/bakstenen/images/basis.jpg voorbeeld van een bruikbare foto -> baksteen model 1 in het tool). 'Atypische' baksteenformaten (bv. snelbouwstenen etc.) zijn nog niet mogelijk. De baksteenafbeeldingen worden momenteel sowiezo in 'baksteenverhouding' weergegeven. Dus zelfs als ik een beeld integreer van snelbouwstenen, worden deze stenen bij weergave gepresenteerd in gewoon baksteenformaat. Een van de modellen (model 15) die er inzit is trouwens afkomstig van een meer afgeplatte siergevelsteen.

Ik zou zeggen: bekijk het eens en suggesties zijn welkom.
tool werkt niet /niet meer
argilla
H0, On30, 1/29, Gn15

SuSke

bij mij werkt die tool perfect.
Frans - 2R digitaal (tpIII-IV Belgisch - TPV&VI de vrije markt) en wat eigenaardigheidjes :-)
lid van MTD treinenclub vzw Edegem - www.mtdtreinenclub.be - Tentoonstelling MODELSPOOR 2023 by MTD - Hangar 27, Edegem op 14 & 15 Oktober 2023
De trein rijdt nooit op tijd, maar altijd op sporen.

B_Modelbouw

Schitterende baksteen tool... alleen is 1/4 soms nog te groot en is er de beperking van 100 bakstenen
Dat zou nog een leuke aanpassing zijn.

Door nu de printer voor te liegen dat ik A3 op A4 afdruk lukt het, maar zou graag ook eens een volledig blad gevuld zien.
Modelbaan 'Station Ekeren L12' en 'Containerterminal'  in tijdperiode V-VI
Sturing: Koploper - Systeem: 2R-DCC