Heljan Class 66 cabineverlichting onafhankelijk

Gestart door bellejt, 20 juli 2015, 17:05:46 PM

bellejt

Vandaag de print uitgezocht en een ombouw gedaan.Is eigenlijk vrij simpel.

schema print :


We hebben dus nodig een AUX3/4 versterkertje en moeten de verbinding tussen de cabineled en 3de licht led verbreken.En natuurlijk een paar draadjes bijsolderen.Het AUX3/4 versterkertje wordt verbonden aan pin 20 (GnD) , pin 13 en pin 4.De uitgaande draadjes dan naar de cabineled.

Het printje laat zich gewoon uit het houdertje wippen.We moeten de kant van de cabine ,waar geen draadjes zitten, het baantje doorsnijden.Daar een draadje op solderen tegen de led aan en verbinden met AUX3/4 en klaar is Kees (sorry Nederlandse vrienden maar is een vlaams gezegde :) )Nog een foto van de ligging van het versterkertje :Daarna is het natuurlijk nog mappen.Ik heb eenvoudig F7 geluid weggehaald en toegekend aan de cabineverlichting met forward en reverse (AUX3/4) zoals de achterlicht verlichting op F4.Natuurlijk ook gedimd en als fade in/out gesteld.
Ook nog een machinist aan beide zijden erin en opgelost.
Als er nog vragen zijn hoor ik ze graag.Ps : F7 kan je mappen onder F22

Ben

Netjes Johnny. :)

Hier wordt de cabine verlichting AUX3/4 gemapt met resp. "Stop Forward" en "Stop Reverse"; dan hoeft er niet aan het soundslot geknutseld te worden. Maar dat is ieders keuze natuurlijk.

Gr, Ben.