Auteur Topic: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet  (gelezen 6432 keer)

Offline MarcB

  • Forumlid
  • Berichten: 4
  • Voornaam: Marc
Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Gepost op: 16 oktober 2015, 10:02:02 am »
Hallo,
Ik ben nieuw in deze hobby en op de forum en ik zit met een probleempje. Ik heb al eerder een decoder zonder sound ingegeven zonder probleem. Nu heb ik een fleischmann 417171 met dcc sound decoder [ 2dehands ] gekocht en ik kan hem niet ingeven. Hij rijd wel met sound analoog, is dat normaal? Kan er iemand mij helpen aub.
Groetjes, marc,

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.625
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 16 oktober 2015, 10:17:51 am »
Welkom....

heb je wel het juiste adres ?
Probeer anders een decoder reset door in CV 8  de waarde 1 of 8 in te geven.

Of lees gewoon op een apart spoortje de waarde van CV 1 eens in, dan ken je je adres.
Als je wil weten welk type decoder, lees dan CV 8 en 7 eens uit.

QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline MarcB

  • Forumlid
  • Berichten: 4
  • Voornaam: Marc
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 16 oktober 2015, 10:57:16 am »
Hallo,
Er is geen boekje van, en wat is cv?

Offline Peter

  • Forumlid
  • Berichten: 10.931
  • Voornaam: Peter
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 16 oktober 2015, 11:23:50 am »
Probeer eens met het adres 31 of 310 Veel digitaalrijders naar Duits voorbeeld gebruiken de baureihe als decoder adres.
Dus in dit geval baureihe 03.10 kan dan 3 of 31 of 310 zijn
Met vriendelijke groeten

Peter

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 4.092
  • Voornaam: Rudy
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 16 oktober 2015, 11:25:53 am »
Oei!
Blijkbaar héél prille beginner...dus vooral welkom op dit forum.

Om het je gemakkelijk te laten begrijpen dit voorbeeld;
CV 1 geef je het adres van je loc in(adres is een nr/waarde naar eigen willekeur)
Bvb als je een loc adres 20 geeft,zal telkens je waarde 20 op je rijknop ingeeft enkel deze loc luisteren.
CV 3 is de optreksnelheid
CV5 is de max snelheid
enz...
Maar LET OP!!! je mag enkel programmeren op een apart stuk spoor,
als je een lok op je baan programmeert,gaan die orders ook naar alle andere loc's die op je baan staan.
Ik geef je de goede raad de handleiding van je intellibox meerdere malen aandachtig te lezen.
Doch het beste zou zijn iemand uit de buurt(zit hier wel één op dit forum) te raadplegen die vertrouwd is met deze materie...
Het is belangrijk om weten welk merk decoder er in je loc zit,maar aangezien het een sound is,is de kans groot dat het ESU is..?

http://www.tsdbvba.be/handleidingen/loksound-v3-nl.pdf

Digitaal rijden,het lijkt allemaal onoverkomelijk ingewikkeld,maar eens je op weg bent leer je alle dagen bij en is het een prachtig iets.

En ja,het is normaal dat je loc op een analoog spoor rijdt,daar is geen adres voor nodig,enkel stroom! ;D

 ;)

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.625
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 16 oktober 2015, 11:32:06 am »
En ja,het is normaal dat je loc op een analoog spoor rijdt,daar is geen adres voor nodig,enkel stroom! ;D

... als CV 29 op de juiste waarde staat toch.

LAP... nog CV's !
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 4.092
  • Voornaam: Rudy
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 16 oktober 2015, 11:38:21 am »
LAP... nog CV's !

 ;D ;D ;D

Hoeveel zijn er op zo'n decoderke...?
Een 230à240 toch...?  ;D

 ;)

Offline MarcB

  • Forumlid
  • Berichten: 4
  • Voornaam: Marc
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 16 oktober 2015, 11:40:09 am »
Alvast bedankt, ik heb het gedaan op een apart spoor. de handleiding is niet in het nederlands oeps engels gaat wel maar als je er zo nog niet veel van begrijpt,,,,!!!!. Moest iemand het is ne keer kunnen voor doen, dat zou handig zijn. Maar ik ga van middag of morgen nog ééns rustig proberen. Ik hou jullie op de hoogte.


Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.547
    • Modelbaan van Piet.
  • Voornaam: Pieter
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 16 oktober 2015, 12:47:19 pm »
Met speciale aandacht voor Hoofdstuk 8 blz 44
Let er wel op dat je het, aparte stuk spoor, met de programmeerspoor aansluiting van de IB verbind.
pin 1 en 2.


grt Piet.
Märklin, H0 1:87 C/K-Rails Intellibox + loconet.
NS Tijdperk: III t/m VI, met DB BR01 als museumtrein.
Märklin NS1212 NS1213 - 3055 NS1139 - 3324 en DB-BR01 - 3048 - Roco NS2305 - 69456 en Kandt 691 - 69956 Fleischmann Plan V - 4472 Piko Hondekop - 57320

Offline MarcB

  • Forumlid
  • Berichten: 4
  • Voornaam: Marc
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: 17 oktober 2015, 11:17:38 am »
Bedankt voor de tips, de nederlandse handleiding en de tip van Piet. Het werk nu, ik had een beginners fout gemaakt en het programeer spoor verkeert aangesloten.
Gr, Marc,

Offline janieburton

  • Forumlid
  • Berichten: 2.815
  • Voornaam: Janie
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #11 Gepost op: 01 november 2015, 21:44:24 pm »
Maar LET OP!!! je mag enkel programmeren op een apart stuk spoor,
als je een lok op je baan programmeert,gaan die orders ook naar alle andere loc's die op je baan staan.

Dit heb ik meermaals gehoord.

Als je niet mag programmeren op de baan wat is dan het nut van "op de baan programmeren"?

Je stelt toch eerst de nummer in van je loc en dan kan je maar CV's instellen of kan je cv's instellen zonder een loc nummer te selecteren?

Ik ben geen specialist maar dacht dat je alleen maar een cv kon instellen na eerst een loc nummer te selecteren

Hoe kan je CV3 en CV4 goed instellen op een stukje spoor van pak weg een meter of 2 als je met stopsecties op de baan zou werken?

 

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.547
    • Modelbaan van Piet.
  • Voornaam: Pieter
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #12 Gepost op: 02 november 2015, 00:39:36 am »
Als je niet mag programmeren op de baan wat is dan het nut van "op de baan programmeren"?
Je stelt toch eerst de nummer in van je loc en dan kan je maar CV's instellen of kan je cv's instellen zonder een loc nummer te selecteren?
Inderdaad Janie, dat is helemaal correct.
POM gebruiken en het loc adres selecteren, zorgt er voor dat je alleen de cv's van betreffende decoder verandert.

grt Piet
Märklin, H0 1:87 C/K-Rails Intellibox + loconet.
NS Tijdperk: III t/m VI, met DB BR01 als museumtrein.
Märklin NS1212 NS1213 - 3055 NS1139 - 3324 en DB-BR01 - 3048 - Roco NS2305 - 69456 en Kandt 691 - 69956 Fleischmann Plan V - 4472 Piko Hondekop - 57320

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.625
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #13 Gepost op: 02 november 2015, 11:36:24 am »
Niet iedereen kent/ gebruikt POM....
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 4.092
  • Voornaam: Rudy
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #14 Gepost op: 02 november 2015, 11:47:33 am »
Het is dan ook niet broodnodig,
Het is wel geweten met de gewone programmeermethode dat als je bvb een adres invoert,alle loc's die op de baan staan datzelfde adres hebben,en je wil niet meemaken wat daarvan het resultaat is!
CV's die te maken hebben met rijgedrag,verlichting enz..kan je aanpassen op het spoor omdat je dan het resultaat ziet,
ikzelf doe het op het programmeerspoor met de MultiMaus,
Daarna gaat de loc op de gewone baan voor een testrondje.
Het is wel iets omslachtiger,maar ik heb nu eenmaal tijd! ;D

 ;)