Auteur Topic: Terugmelders, welke kan ik gebruiken?  (gelezen 15437 keer)

Offline janieburton

  • Forumlid
  • Berichten: 2.813
  • Voornaam: Janie
Re: Terugmelders, welke kan ik gebruiken?
« Reactie #165 Gepost op: 25 november 2014, 01:49:37 am »
Klaas: de remsectie in dat blok tenminste moet even lang zijn wil je dat de treinen ong bij het sein stoppen. Een telang ABC stuk en de trein stopt "te vroeg". Te kort en de trein stopt niet tijdig en is door het rood gereden...

Kan je bij de Locpilot V4 geen CV instellen dat de trein/loc steeds voor het sein stopt?


Want er zijn juist andere fabrikanten die er heel veel aan doen om steeds meer fuctionaliteit in de decoders te stoppen.
Degenen die het ABC systeem verkiezen boven computerbesturing hebben waarschijnlijk helemaal geen behoefte aan al die extra functionaliteit.

Juist!

Ik wil zelfs mijn wissels op mijn toekomstige baan niet aansturen met functiedecoders, gewoon met schakelaars; en ik denk er sterk aan om zelfs de wisselmotors langszij de wissels te leggen.
 

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.009
    • Modelbaan van Piet.
  • Voornaam: Pieter
Re: Terugmelders, welke kan ik gebruiken?
« Reactie #166 Gepost op: 25 november 2014, 09:55:12 am »
Kan je bij de Locpilot V4 geen CV instellen dat de trein/loc steeds voor het sein stopt?
Jawel CV27 is daar voor, om precies te zijn de bits 0 en 1
In combinatie met de optrek en afrem CV's is dat precies uit te vinden.

Maar we dwalen zo wel erg af van het oorspronkelijke onderwerp, he?

grt Piet.
Märklin, H0 1:87 C/K-Rails Intellibox + loconet.
NS Tijdperk: III t/m VI, met DB BR01 als museumtrein.
Märklin NS1212 NS1213 - 3055 NS1139 - 3324 en DB-BR01 - 3048 - Roco NS2305 - 69456 en Kandt 691 - 69956 Fleischmann Plan V - 4472 Piko Hondekop - 57320

Offline Snobby Crash

  • Forumlid
  • Berichten: 792
  • Voornaam: geert
Re: Terugmelders, welke kan ik gebruiken?
« Reactie #167 Gepost op: 02 december 2014, 12:13:47 pm »
in iTrain, moet je opgeven hoeveel cm je remsectie is, en hoeveel cm je stopsectie.
Je moet ook opgeven hoe lang je trein is (loc + sleep)
Tevens moet je ook opgeven hoeveel % je rem en stopsectie stijgt of daalt,
ahankelijk van deze waarden berekent iTrain de juiste stopplaats.

Ik ben er momenteel nog mee aan het experimenteren.

wisseldecoders en terugmelders gebruik ik van Rosoft
Qua prijs zijn die vrij goed, en afwerking is perfect. Mooie behuizing
en je hoeft ze zelf niet meer te gaan solderen.

Geert

Offline janieburton

  • Forumlid
  • Berichten: 2.813
  • Voornaam: Janie
Re: Terugmelders, welke kan ik gebruiken?
« Reactie #168 Gepost op: 02 december 2014, 13:19:43 pm »
in iTrain, moet je opgeven hoeveel cm je remsectie is, en hoeveel cm je stopsectie.
Je moet ook opgeven hoe lang je trein is (loc + sleep)
Tevens moet je ook opgeven hoeveel % je rem en stopsectie stijgt of daalt,
ahankelijk van deze waarden berekent iTrain de juiste stopplaats.

Ik ben er momenteel nog mee aan het experimenteren.

wisseldecoders en terugmelders gebruik ik van Rosoft
Qua prijs zijn die vrij goed, en afwerking is perfect. Mooie behuizing
en je hoeft ze zelf niet meer te gaan solderen.

Geert

En wat gebeurt er als je trein normaal 1.60m lang is en je zoals in het echt met "weekend dienst" gaat rijden en er 2 rijtuigen minder in de sleep zijn?

Wat gebeurt er als men bijvoorbeeld "de gewoonlijke loc V100(oude Roco)" vervangt door een V200 van FLM(ook oude)? (andere rij eigenschappen want er zitten 2 verschillende motors in)
 

Offline Snobby Crash

  • Forumlid
  • Berichten: 792
  • Voornaam: geert
Re: Terugmelders, welke kan ik gebruiken?
« Reactie #169 Gepost op: 02 december 2014, 18:32:15 pm »
@ Janie,

Ik ben een beginnend gebruiker he van iTrain,
dus weet er nog niet alles van,

maar in iTrain moet je  niet enkel al je locs inzetten en hun lengte,
maar ook al je wagons. Je gaat dan net zoals in het echt een trein
samenstellen en iTrain weet dan precies hoe lang je trein is.
Aan de hand van de ingestelde optrek en remvertraging berekend
het programma de juiste plaats waar je trein stopt.

Geert

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 7.380
  • yes...weer speeltijd!!
  • Voornaam: eric
Re: Terugmelders, welke kan ik gebruiken?
« Reactie #170 Gepost op: 02 december 2014, 19:09:38 pm »
Heb het programma ook en ben ook nog aan het leren, men baan zit er in en de terug melders en de seinen, zover ben ik al...

Offline Snobby Crash

  • Forumlid
  • Berichten: 792
  • Voornaam: geert
Re: Terugmelders, welke kan ik gebruiken?
« Reactie #171 Gepost op: 02 december 2014, 19:39:02 pm »
We wijken ook een beetje af van de oorspronkelijke titel, ik stel
voor om het bestaan de topic over iTrain verder te gebruiken met vragen over dit programma...

Topic staat bij Digitaal als titel iTrain

Geert

Offline C.B.

  • Forumlid
  • Berichten: 748
    • http://www.cb-fotorail.net
  • Voornaam: Claudio
Re: Terugmelders, welke kan ik gebruiken?
« Reactie #172 Gepost op: 02 december 2014, 20:42:26 pm »
In het onderdeel treinen van iTrain  kun je de treinsamenstelling wijzigen en bijgevolg wordt ook automatisch de lengte verandert , zoals op dat moment de trein rijdt op de modeltreintafel.

Maar inderdaad , er wordt afgeweken , terug naar de terugmelders hier.