Auteur Topic: Koppelingen voor 3-rail  (gelezen 3762 keer)

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 1.571
  • Voornaam: Sven
Koppelingen voor 3-rail
« Gepost op: 21 juni 2005, 12:01:43 pm »
In ons lijfblad, hebben we al verschillende soorten koppelingen gezien. Helaas, voor mij dan toch, waren de meeste koppelingen voorzien voor gelijkstroom (2-rail) en niet voor wisselstroom (3-rail). De koppelingen zelf niet, maar het automatisch of afstandbediend ontkoppel-systeem vormen hier meestal het probleem.

Heeft er iemand hier een passende oplossing, om bijvoorbeeld, Kadee-koppelingen te kunnen gebruiken op een 3-rail baan?

Sven Vandersmissen HO - AC - Belgisch (en al wat op het Belgische net verschijnt) - Tijdperk IV - V -VI

n/a

  • Gast
Koppelingen voor 3-rail
« Reactie #1 Gepost op: 21 juni 2005, 12:33:37 pm »
Ik kan niemand die met kadee koppelingen werkt. Wel werken veel Marklinisten met de Fleischmann profi koppelingen.

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 1.571
  • Voornaam: Sven
Koppelingen voor 3-rail
« Reactie #2 Gepost op: 21 juni 2005, 17:10:52 pm »
citaat:
Geplaatst door Davy

Ik kan niemand die met kadee koppelingen werkt. Wel werken veel Marklinisten met de Fleischmann profi koppelingen.



Ik ken veel personen die enkel nog met Kadee willen werken. Maar dit zijn allen 2-rail (gelijkstroom) rijders.
Zijn deze Feischmann profi koppelingen op afstand (ont)koppelbaar?
Sven Vandersmissen HO - AC - Belgisch (en al wat op het Belgische net verschijnt) - Tijdperk IV - V -VI

Offline tonycabus

  • Forumlid
  • Berichten: 2.993
  • Voornaam: Tony
Koppelingen voor 3-rail
« Reactie #3 Gepost op: 21 juni 2005, 19:22:39 pm »
De Flm Profi is een heel goeie koppeling, sommigen beweren zelfs dat het de beste is. Natuurlijk is ze (voor)ontkoppelbaar.

Voor Kadee op 3-rail-banen las ik in MSM een lezersantwoord: de kwartronde staart onderaan een beetje omhoog buigen, dan kom je blijkbaar probleemloos over de puko's van kruisingen en wissels.
Tony, De Bompa van 't forum, A.E.L.M.E. (Arm en lelijk maar eerlijk)
...Model Railroading is MAGIC ;-)

Offline NowWhat

  • Forumlid
  • Berichten: 80
  • Voornaam: Luc
Koppelingen voor 3-rail
« Reactie #4 Gepost op: 19 juni 2009, 15:06:54 pm »


Is er iemand die 3-rail rijdt, die met fleischmann profi koppelingen het probleem van ontkoppelen heeft opgelost ?


 

Offline ysbeer

  • Forumlid
  • Berichten: 5.057
  • Voornaam: wim
Koppelingen voor 3-rail
« Reactie #5 Gepost op: 19 juni 2009, 15:31:22 pm »
citaat:
Geplaatst door NowWhat



Is er iemand die 3-rail rijdt, die met fleischmann profi koppelingen het probleem van ontkoppelen heeft opgelost ?





Wat is dan dat probleem ???
Of praat je over op afstand bedienbare koppelingen in of op de lok.??
wim
IMGhttp://i29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/kleinlokje.jpg/IMG
NU NIEUWE FOTOS OP http://s29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/
Kijk ook eens naar de baan van mijn zoon: http://www.mijn-rhb.com/Sertig/sertig_nl_foto.htm

Offline NowWhat

  • Forumlid
  • Berichten: 80
  • Voornaam: Luc
Koppelingen voor 3-rail
« Reactie #6 Gepost op: 19 juni 2009, 21:40:05 pm »

Waarschijnlijk een missertje van mij,
ik dacht dat de profi-koppeling van fleischmann (386515) zijdelings geopend wordt,
maar als in op de web-cataloog van fleischmann kijk is hun ontkoppelrail ook een 'opduwer' en zou er dus inderdaad geen probleem zijn ...

 

Offline NowWhat

  • Forumlid
  • Berichten: 80
  • Voornaam: Luc
Koppelingen voor 3-rail
« Reactie #7 Gepost op: 13 september 2010, 12:56:10 pm »
citaat:

Wat is dan dat probleem ???
Of praat je over op afstand bedienbare koppelingen in of op de lok.??
wim





Inderdaad ook ...

ik ben ondertussen quasi volledig overgeschakeld of fleischmann profi, maar wie er daardoor maar werkloos bijstaat is de rangeerloc met reflex-koppeling ...