Auteur Topic: melders voor schaduwstation  (gelezen 5229 keer)

Offline didier1990

  • Forumlid
  • Berichten: 324
  • Voornaam: didier
melders voor schaduwstation
« Gepost op: 13 september 2009, 19:32:08 pm »
beste

Hoe moet ik een systeem opbouwen voor te zorgen dat ik met lampjes,
zie dat er een rangeerspoor een trein staat.
Of welk systeem kan ik hier het beste voor aankopen dat ik dat kan zien.
Ik gebruik fleischmann rails piccolo N.;)

mvg
didier

Offline caponordtraveller

  • Forumlid
  • Berichten: 199
  • Steven Deruytter
  • Voornaam: Steven
melders voor schaduwstation
« Reactie #1 Gepost op: 13 september 2009, 19:55:00 pm »
Hallo Didier,

best er even bij vertellen welk systeem je gebruikt.
2-rail of het 3-rail principe ?
Stroomdetectie of massdetectie ....


Offline hobbyist

  • Forumlid
  • Berichten: 756
  • Voornaam: Leon
melders voor schaduwstation
« Reactie #2 Gepost op: 13 september 2009, 20:04:56 pm »
bij stroomdectie maakt het niet uit of je twee of drie rail hebt. daar wordt alleen gekeken of er stroom wordt afgenomen.

Offline didier1990

  • Forumlid
  • Berichten: 324
  • Voornaam: didier
melders voor schaduwstation
« Reactie #3 Gepost op: 13 september 2009, 20:07:01 pm »
beste

wat je vertelt is waarschijnlijk wel goed maar zou graag willen weten
hoe ik dit opbouw volledig en wat ik er voor nodig heb.
Ik heb dit namelijk nog nooit gedaan daarom dat ik hier hulp kom vragen.
Wandt over wat jij het hebt weet ik niet precies wat je bedoelt snap je het[;)]

mvg
didier

Offline ysbeer

  • Forumlid
  • Berichten: 5.057
  • Voornaam: wim
melders voor schaduwstation
« Reactie #4 Gepost op: 13 september 2009, 20:32:38 pm »
Treindetectie
2 soorten(er zijn er in principe meer)
Stroom detectie
Hierbij meet men de stroom die er vloeit als een trein de beide rails verbind (dus met zijn wielen op derails staat)
Massa detectie
werkt alleen bij drierail en dat heb jij niet(einde verhaal)

Je zult moet kopen een print met daar op stroomdetectie schakelingen
Voor lampjes zijn die dingen er wel,maar ik zou niet zo gauw weten waar.
Ik zal eens google.
wim
Bedenk wel dat het allemaal vrij duur is.
Aan digitaal spul heb je volgens mij niks om dat die bijna allemaal op een bus eindigen.(wie beter weet hij spreken)
Conrad heeft wel iets

Bestnr.: 217326 - 89

Kost gemaakt rond de dertig euro voor 4 railstukken

Er zin ook enkele  voor 9,99

Zoek maar eens
wim
IMGhttp://i29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/kleinlokje.jpg/IMG
NU NIEUWE FOTOS OP http://s29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/
Kijk ook eens naar de baan van mijn zoon: http://www.mijn-rhb.com/Sertig/sertig_nl_foto.htm

Offline hobbyist

  • Forumlid
  • Berichten: 756
  • Voornaam: Leon
melders voor schaduwstation
« Reactie #5 Gepost op: 13 september 2009, 20:56:42 pm »
http://www.circuitsonline.net/schakelingen/19/modelbouw/treindetectie.html

Wim, deze bovenstaande schakeling heb ik ooit eens nagebouwd uit Electuur. Deze heb ik eens met de hele uitleg gekopieerd en op het forum geplaats. Voor zover ik mij nog herinner was deze schakeling ook geschikt voor digitaal.

Offline didier1990

  • Forumlid
  • Berichten: 324
  • Voornaam: didier
melders voor schaduwstation
« Reactie #6 Gepost op: 13 september 2009, 21:17:04 pm »
beste

alvast bedankt voor de moeite die je al hebt gedaan voor mij

mvg
didier

Offline ysbeer

  • Forumlid
  • Berichten: 5.057
  • Voornaam: wim
melders voor schaduwstation
« Reactie #7 Gepost op: 13 september 2009, 23:28:27 pm »
Die schakeling is prima.
Er zijn eenvoudigere maar dat terzijde.
Maar je moet natuurlijk wel enige kennis hebben voor het bouwen van zo iets,en heeft didier dat ????????
wim
IMGhttp://i29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/kleinlokje.jpg/IMG
NU NIEUWE FOTOS OP http://s29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/
Kijk ook eens naar de baan van mijn zoon: http://www.mijn-rhb.com/Sertig/sertig_nl_foto.htm

Offline hobbyist

  • Forumlid
  • Berichten: 756
  • Voornaam: Leon
melders voor schaduwstation
« Reactie #8 Gepost op: 14 september 2009, 09:03:42 am »
bij  " LINKS" en " DIGITAAL EN ANDERE ELECTRONICA" zul je ongetwijfeld nog meerdere tegen komen die aan je wensen voldoen.

Offline didier1990

  • Forumlid
  • Berichten: 324
  • Voornaam: didier
melders voor schaduwstation
« Reactie #9 Gepost op: 14 september 2009, 22:48:52 pm »
beste

electriciteit aansluiten en dergelijke kan ik vrij goed,
aangezien ik hier meer met werk dan alleen de modelbouw.
En plannetjes hebben we anders ook nog he die we kunnen gebruiken

mvg
didier

Offline T03

  • Forumlid
  • Berichten: 845
  • Voornaam: Marc
melders voor schaduwstation
« Reactie #10 Gepost op: 15 september 2009, 01:45:16 am »
Ik gebruik een Viesmann bezetmelder voor 8 sporen.
Geen goedkope maar gemakelijke oplossing.

SpGr[;)]
Marc
"I have a train riding in my brain"

Offline ysbeer

  • Forumlid
  • Berichten: 5.057
  • Voornaam: wim
melders voor schaduwstation
« Reactie #11 Gepost op: 15 september 2009, 10:10:23 am »
citaat:
Geplaatst door T03

Ik gebruik een Viesmann bezetmelder voor 8 sporen.
Geen goedkope maar gemakelijke oplossing.

SpGr[;)]
Marc



Daar heeft hij niets aan ,hij wil lampjes laten branden
lees boven
wim
IMGhttp://i29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/kleinlokje.jpg/IMG
NU NIEUWE FOTOS OP http://s29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/
Kijk ook eens naar de baan van mijn zoon: http://www.mijn-rhb.com/Sertig/sertig_nl_foto.htm

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.323
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
melders voor schaduwstation
« Reactie #12 Gepost op: 15 september 2009, 10:48:51 am »
Ik bedacht ineens dat ik hier eens een schema van had getekend.
Misschien kun je hier iets mee.


Offline didier1990

  • Forumlid
  • Berichten: 324
  • Voornaam: didier
melders voor schaduwstation
« Reactie #13 Gepost op: 15 september 2009, 17:54:35 pm »
beste

van mijn part hoeven dat geen lampjes te zijn dat het ook iets anders kan zijn,
mij ook goed dat ik maar kan zien dat het vol staat.

mvg
didier

Offline T03

  • Forumlid
  • Berichten: 845
  • Voornaam: Marc
melders voor schaduwstation
« Reactie #14 Gepost op: 15 september 2009, 18:47:07 pm »
Wim, als je op de voorziene uitgangen lampjes aansluit dan branden die. Je kan er zelfs twee doen branden per sectie (vrij en bezet)
Enkel bezetmelding bij stroomafname.
Viesmann artikel 5206.

SpGr
Marc


citaat:
Geplaatst door ysbeer

citaat:
Geplaatst door T03

Ik gebruik een Viesmann bezetmelder voor 8 sporen.
Geen goedkope maar gemakelijke oplossing.

SpGr[;)]
Marc



Daar heeft hij niets aan ,hij wil lampjes laten branden
lees boven
wim

"I have a train riding in my brain"