Auteur Topic: Wissels aansturen en terugmelden met  (gelezen 5693 keer)

Offline conducteur

  • Forumlid
  • Berichten: 6.018
  • As a finishing touch, God created the dutch!
    • http://www.treinbaanrian.be
  • Voornaam: Rian
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #15 Gepost op: 12 september 2009, 23:38:56 pm »
citaat:
Geplaatst door Klaas Zondervan

Je wilt waarschijnlijk met een z.g. condensatorontlading werken.


Inderdaad, die onderdelen zijn besteld.
citaat:
Geplaatst door Klaas Zondervan



En waarom wil je met een schakelaar werken, dat voegt toch niks toe?


??? welke schakelaar? Die die ik tegen mijn transformator heb getekend?
Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.535
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #16 Gepost op: 12 september 2009, 23:43:10 pm »
Dat zeg je toch, dat je met een enkelpolig-om schakelaar wilt werken in plaats van drukknoppen?

Ik wil er best nog eens over nadenken, maar nu ga ik eerst slapen.
Kun jij ondertussen eens nadenken over wat je precies wilt. En als je weet wat je wil, probeer het dan ook eens volledig en precies onder woorden te brengen. Dat zal het een stuk makkelijker maken.

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #17 Gepost op: 13 september 2009, 08:42:30 am »
Hmm, volgens mij hebben we laatst zo'n zelfde vraag op BNLS behandeld.
Terugmelding over de schakeling van het puntstuk.
De oplossing was toen simpel.



Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.535
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #18 Gepost op: 13 september 2009, 15:05:38 pm »
Wim, dat is inderdaad een optie. Maar Rian wil sturen ?n terugmelden over 1 draad. Dat kan wel, maar alleen als de wisselaandrijving een eindafschakelcontact heeft.

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #19 Gepost op: 13 september 2009, 16:04:18 pm »
Klaas, ik heb het idee dat Rian, helemaal nog niet weet wat hij wil, en al helemaal geen idee heeft hoe het eventueel werkt. Maar daar kan ik natuurlijk naast zitten. Heb ook geen idee wat de werkelijke leeftijd van Rian is, als de leeftijd uit zijn profiel klopt snap ik het.

Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline doomslu

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 12.248
  • Voornaam: Luc
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #20 Gepost op: 13 september 2009, 17:56:36 pm »
Mannen, Rian is inderdaad een knap koppeke van 14 jaar.

Misschien helpt het als we er even het schema uit MSM 73 bijhalen?
Kan alleen gebruikt worden met een gepolariseerd puntstuk, bij een digitale spanning op de baan.

luc    * MODEL RAILROADING IS FUN *

Offline conducteur

  • Forumlid
  • Berichten: 6.018
  • As a finishing touch, God created the dutch!
    • http://www.treinbaanrian.be
  • Voornaam: Rian
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #21 Gepost op: 13 september 2009, 18:23:56 pm »
... en kan iemand de schakeling uit het artikel uit de kiss serie hierbij zetten ivm met die condensatorontlading.?
Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #22 Gepost op: 13 september 2009, 18:52:42 pm »
citaat:
Geplaatst door doomslu

Mannen, Rian is inderdaad een knap koppeke van 14 jaar.

Misschien helpt het als we er even het schema uit MSM 73 bijhalen?
Kan alleen gebruikt worden met een gepolariseerd puntstuk, bij een digitale spanning op de baan.





Dat is dus gelijk aan mijn schema daar net boven. [;)]

Mvg
Wim.
Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.535
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #23 Gepost op: 13 september 2009, 19:27:18 pm »
citaat:
Geplaatst door INFO

Dat is dus gelijk aan mijn schema daar net boven. [;)]
Nee, het is niet gelijk. In jouw schema zit per led een beschermingsdiode. In het MSM schema zit er maar 1, maar die heeft op deze manier geen nut. Indertijd heb ik daar al eens commentaar op geleverd, maar daar is niemand op ingegaan.

Offline ysbeer

  • Forumlid
  • Berichten: 5.057
  • Voornaam: wim
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #24 Gepost op: 13 september 2009, 20:17:23 pm »
Rian
Ik lees nu al een paar dagen mee en eerlijk gezegt snap ik er niets van.
Wat wil je nu bereiken,een(1) draad sparen.
Tjonge jongen wat een besparing op een baantje van 10M2.
Een terug melding op een wissel die geen enkel contact heeft.
Je kunt natuurlijk wat laten branden,maar zinnig ???????????

De getoonde schakelingen sparen inderdaad een draad,maar zijn alleen zinnig als je over 10 tallen meters afstand praat.
En ze koste 4 diode wellicht meer geld dan 3 meter snoer.
Nee als je mij vraagt zijn er beter problemen die op gelost kunnen worden
wim
IMGhttp://i29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/kleinlokje.jpg/IMG
NU NIEUWE FOTOS OP http://s29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/
Kijk ook eens naar de baan van mijn zoon: http://www.mijn-rhb.com/Sertig/sertig_nl_foto.htm

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #25 Gepost op: 13 september 2009, 20:59:52 pm »
Klaas, het was de bedoeling dat er bijna gelijk kwam te staan, maar zoals wel vaker bij mij valt er weleens een woord weg, of een letter.
Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline conducteur

  • Forumlid
  • Berichten: 6.018
  • As a finishing touch, God created the dutch!
    • http://www.treinbaanrian.be
  • Voornaam: Rian
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #26 Gepost op: 13 september 2009, 21:05:24 pm »
Ik zit met het probleem dat ik met twee modules werk, en dat de kabels die ik gebruik om de modules gemakkelijk met elkaar te verbinden niet zo goedkoop zijn, en ik dus moet proberen zo weinig mogelijk van zo'n kabels te gebruiken.
Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #27 Gepost op: 13 september 2009, 21:29:05 pm »
Ohh, is het dat!!

Maar dan moet je alleen de twee schakeldraden van elk wissel doorvoeren, en de voeding over een enkele draad laten lopen. Dus alle wissels aan dezelfde gemeenschappelijke voedingsdraad.

Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline conducteur

  • Forumlid
  • Berichten: 6.018
  • As a finishing touch, God created the dutch!
    • http://www.treinbaanrian.be
  • Voornaam: Rian
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #28 Gepost op: 13 september 2009, 21:44:01 pm »
HIHI, dat zei ik toch al? Ik heb mijn ringleiding op 10 cm liggen, maar ik wil besparen op schakeldraden. Als ik mijn beide wissels zou terugmelden en kunnen aansturen met die ene draad, dan scheelt dat mij bijna een halve kabel. Wat ik toch wel de moeite vind. Als ik 14 euro kan uitsparen, met behulp van enkele diode's, dan vind ik dat toch wel de moeite.
Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Wissels aansturen en terugmelden met
« Reactie #29 Gepost op: 13 september 2009, 21:56:37 pm »
Prima Rian, ik denk dat ik maar stop om hier tijd aan te besteden.

Alleen de waarheid ligt in het midden.