Auteur Topic: Marklin trafo  (gelezen 1143 keer)

Offline chrisdriessen

  • Forumlid
  • Berichten: 100
    • http://www.modelspoor.6x.to
  • Voornaam: Chris
Marklin trafo
« Gepost op: 05 maart 2009, 20:01:12 pm »
heeft iemand hier een antwoord op?

urlhttp://forum.3rail.nl/index.php?topic=14672.0/url

 
citaat:
ik heb zonet (met veel geweld , want marklin wil niet dat we kijken in hun trafo ) de kap eraf gehaald. heeft iemand misschien een bouwbeschrijving of iets dergelijks waar de schakelaar voor de rijrichting zit?

chris



Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 20.340
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
Marklin trafo
« Reactie #1 Gepost op: 05 maart 2009, 20:17:19 pm »
Als je dat bakje open hebt ... nergens een losse draad?
Die stand naar links geeft een overspanning van - ik dacht - 24V. Indien geen losgekomen draad ... bevuild contactje?
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline chrisdriessen

  • Forumlid
  • Berichten: 100
    • http://www.modelspoor.6x.to
  • Voornaam: Chris
Marklin trafo
« Reactie #2 Gepost op: 05 maart 2009, 20:23:39 pm »
dit dacht ik ook al ja, maar waar[:D]?

chris



Offline Greg

  • Forumlid
  • Berichten: 2.676
    • http://s105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/
  • Voornaam: Greg
Marklin trafo
« Reactie #3 Gepost op: 05 maart 2009, 21:01:53 pm »
Links doordrukken is overspannig, dus zit er links geen contactje. Kan je niet kijken waar het tegenkomt als je doordraait?

Anders een nieuwe transfo koop je voor bijna geen geld meer.
Greg

Märklin H0, digitaal via Central Station.

                       IMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldekopie.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-2.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanDSC01690.jpg/IMGIMGhttp://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/HerschaaldekopievanHerschaaldeko-3.jpg/IMG

Offline tonycabus

  • Forumlid
  • Berichten: 2.992
  • Voornaam: Tony
Marklin trafo
« Reactie #4 Gepost op: 06 maart 2009, 01:18:31 am »
Is het wel je trafo? Het kan ook het relais in je lok zijn. Al een andere lok geprobeerd?
Tony, De Bompa van 't forum, A.E.L.M.E. (Arm en lelijk maar eerlijk)
...Model Railroading is MAGIC ;-)

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Marklin trafo
« Reactie #5 Gepost op: 06 maart 2009, 09:06:36 am »
Heb je al gemeten of er 24V of meer uitkomt? Niet, dan is de 24V wikkeling kapot dumpen in het archief en een nieuwe kopen.
Alleen de waarheid ligt in het midden.