Auteur Topic: ROCO digitale Belgische startset  (gelezen 1823 keer)

Offline karthuizer

  • Forumlid
  • Berichten: 221
    • http://www.mskk.be
  • Voornaam: Bruno
ROCO digitale Belgische startset
« Gepost op: 07 april 2005, 17:44:26 pm »
Ik heb me bij MTE in Blankenberge de belgische startset van ROCO aangeschaft. Maar ik wil deze natuurlijk direct uittesten als ik thuiskom. Ik sluit alles aan, zet de loc op de sporen, en wat blijkt: de loc wil niet rijden B). Waaraan kan dit liggen?



..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..


Offline Johnnytrein

  • Forumlid
  • Berichten: 2.548
    • http://www.johnnytrein.be
  • Voornaam: Joannes
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #1 Gepost op: 07 april 2005, 18:13:29 pm »
Heb je de bijgevoegde handleiding al gelezen? [:I] Johnny

oh lord, help me to shut my big mouth, until I know what im talking about
groetjes Johnny

oh lord, help me to shut my big mouth, until I know what im talking about

Offline D_Loc

  • Forumlid
  • Berichten: 1.366
    • D-Loc's Media
  • Voornaam: Dirk
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #2 Gepost op: 07 april 2005, 18:28:01 pm »
Bij aanschaf staat het lokadres normaal gesproken op 3. De lokmaus moet uiteraard op adres 3 staan om te kunnen rijden. Het adres kan gewijzigd worden met de pijltjestoetsen.
Als dit niet werkt zou je het lokadres kunnen herprogrammeren (dit moet je later toch doen je wilt immers niet alle toekomstige lokomotieven op 3 laten staan[;)]).
Het herprogrammeren gaat als volgt: Druk op 'P' + '*', het beeldschermpje gaat knipperen, selecteer nu met de pijltjestoetsen het gewenste lokadres en druk daarna weer op 'P'. De lok geeft nu een paar schokjes en het adres is gewijzigd. Selecteer nu het zojuist geprogrammeerde adres in de lokmaus en de trein zou te bedienen moeten zijn.
Succes!

Dirk
Filmpjes - Foto's ***(Model)spoor is FuN!!!***
Dirk

Offline karthuizer

  • Forumlid
  • Berichten: 221
    • http://www.mskk.be
  • Voornaam: Bruno
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #3 Gepost op: 08 april 2005, 10:45:59 am »
citaat:
Geplaatst door Johnnytrein

Heb je de bijgevoegde handleiding al gelezen? [:I] Johnny

oh lord, help me to shut my big mouth, until I know what im talking about



Gaat nogal moeilijk, er zat geen handleiding bij. Heb mailtje gestuurd naar MTE, maar nog geen mail teruggekregen.

Heb al geprobeerd om locadres te wijzigen, maar ook dan lukt het nog niet.


..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..


Offline karthuizer

  • Forumlid
  • Berichten: 221
    • http://www.mskk.be
  • Voornaam: Bruno
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #4 Gepost op: 08 april 2005, 12:33:21 pm »
Probleem opgelost, ??n van de twee draadjes van de aansluitrail was losgekomen [:I]

Nu rijdt mijn trein al, maar ik krijg de frontlichten niet aan, heb al f1 tot f4 geprobeerd, maar ze hebben geen goesting om te branden. [:(]


..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..


n/a

  • Gast
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #5 Gepost op: 08 april 2005, 13:16:17 pm »
Probeer het dan eens met F0, dan zal het licht aangaan.

Offline karthuizer

  • Forumlid
  • Berichten: 221
    • http://www.mskk.be
  • Voornaam: Bruno
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #6 Gepost op: 08 april 2005, 13:39:12 pm »
citaat:
Geplaatst door Max

Probeer het dan eens met F0, dan zal het licht aangaan.



Ajaj, f0, waar kan ik die knop vinden? [:I]



..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..


Offline guy holbrecht

  • Forumlid
  • Berichten: 530
  • Voornaam: Guy
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #7 Gepost op: 08 april 2005, 14:26:00 pm »
Op de lokmaus heb je twee reeksen toetsen, bovenaan en onderaan. Druk bovenaan op de toets met het sterretje onder de P-toets. Normaal moeten de lichten dan gaan branden.
vgr.
Guy

n/a

  • Gast
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #8 Gepost op: 08 april 2005, 14:29:36 pm »
citaat:
Geplaatst door karthuizer

citaat:
Geplaatst door Max

Probeer het dan eens met F0, dan zal het licht aangaan.



Ajaj, f0, waar kan ik die knop vinden? [:I]



..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..





De * knop schakelt de front- en sluitverlichting van de locomotief aan en uit. De
eerste keer drukken schakelt de verlichting aan, nogmaals drukken schakelt de
verlichting weer uit. Het is belangrijk dat de snelheidsstappen zoals die in de
betreffende locdecoder zijn ingesteld overeenkomen met de instellingen op de
Lokmuis?2 . Zoniet zal de verlichting niet correct werken. Zie ook het
programmeren van CV29 verderop in deze handleiding.
De toetsen F1 t/m F4 bedienen de eventuele overige functies als geluid en
rookgenerator e.d. Tevens worden de functies van een wagon uitgerust met een
functiedecoder met deze toetsen bediend. E?n maal op de knop drukken schakelt
de functie aan, nogmaals op de knop drukken schakelt deze weer uit.

n/a

  • Gast
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #9 Gepost op: 08 april 2005, 14:35:36 pm »
citaat:
Geplaatst door karthuizer

citaat:
Geplaatst door Johnnytrein

Heb je de bijgevoegde handleiding al gelezen? [:I] Johnny

oh lord, help me to shut my big mouth, until I know what im talking about



Gaat nogal moeilijk, er zat geen handleiding bij. Heb mailtje gestuurd naar MTE, maar nog geen mail teruggekregen.

Heb al geprobeerd om locadres te wijzigen, maar ook dan lukt het nog niet.


..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..





Handleiding is gewoon te downloaden vanaf het web.
http://www.rez.nl/downloads/10760-lokmuis2-nl.pdf

Offline karthuizer

  • Forumlid
  • Berichten: 221
    • http://www.mskk.be
  • Voornaam: Bruno
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #10 Gepost op: 08 april 2005, 19:05:40 pm »
Hartelijk dank iedereen voor de hulp en uitleg! Ik had het ondertussen ook al zelf gevonden.


..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..


Offline bartie

  • Forumlid
  • Berichten: 420
  • Voornaam: Bart
ROCO digitale Belgische startset
« Reactie #11 Gepost op: 09 april 2005, 14:34:31 pm »
Moest dit nu een startset van M?rklin geweest zijn ...[^]

Groetjes Bart.
Wat niet vrolijk kan gezegd worden is de waarheid niet!