Auteur Topic: Blokbeveiliging met Heki modulen  (gelezen 3790 keer)

Offline n/a

  • Forumlid
  • Berichten: 130
  • Voornaam: onbekend
Blokbeveiliging met Heki modulen
« Reactie #15 Gepost op: 14 maart 2005, 21:59:22 pm »
Tony,

De bedoeling is dat je beide railstaven isoleert en op dat deel zeg een 50cm lang een gelijkspanning aanbiedt, dan remt de lok tot stilstand af met de ingestelde remvertraging. Zet je de digitale spanning weer op dit deel van de baan dan trekt de lok weer op naar zijn ingestelde snelheid.
Het beste is dus om een gelijkspanning van 14 Volt te nemen, want dit komt overeen met de maximum snelheid van de lok in analoge modus.

Wil je gebruik maken van een Remgenerator, dan heb je een LG100 van Lenz nodig en een extra booster (rembooster). Deze rembooster sluit je aan op dezelfde om te schakelen delen van de baan, maar nu zet je er geen gelijkspanning op, maar een speciaal remsignaal vanuit de LG100, dan remt de lok dus ook netjes af, en dan blijven de functies branden.

Het ABC verhaal is een stapje verder, daar zit nog een deel afremmen in naar een gemiddelde snelheid. En werkt via diodes, dus een half digital signaal zullen we maar even zeggen om het makkelijk te houden.

De eerste optie is dus afremmen van de ingestelde snelheid naar 0 en bij ABC is er een tussen snelheid, die in de decoder wordt opgegeven via CV's.

Mvg
Wim Ros



www.rosoft.tk