Nieuws:

Modelspoormagazine, 100% modelspoor

Hoofdmenu

Karton modelbouw

Gestart door Wadloper, 28 juni 2007, 21:35:20 PM

Wadloper

Het onderwerp is ongetwijfeld al eens langsgekomen, maar geen zin om oude onderwerpen op te graven :p

Wat vinden de Z-mensen hier van karton modelbouw, huisjes en dergelijke, om op de baan te plaatsen? Nu ik onlangs een trein op Z schaal heb aangeschaft ben ik wat gaan rondneuzen en er zijn best leuke bouwplaten, maar ze missen natuurlijk het driedimensionale van de plastic modelbouw.

Groeten,
Maurice

belair

Ik denk dat karton voor de achtergrond huizen niet slecht is maar vooraan oogt plasticard met motief toch mooier.
Dat denk ik er toch van. Ieder zijn mening natuurlijk.
mvg
Luc

Havoc

Ik wist dat ik ooit eens iets over karton modelbouw op dit forum gezet had: http://www.modelspoormagazine.be/newforum/topic.asp?TOPIC_ID=1450&SearchTerms=karton

Geen idee dat het al zo lang geleden was.
Met vakantie voor onbepaalde duur.

Wadloper

De reden dat ik voor karton modelbouw zou kiezen zou ik de in de eerste plaats zijn omdat je dan eens andere modellen krijgt te zien dan de eeuwige beperkte keuze van Faller, Kibri en Vollmer.

Havoc, ik kan op die link naar dat andere forum niet direct vinden wat je bedoeld, een erg onoverzichtelijk forum is dat zeg.

depovero

Dag Wadloper,

Als je echt eens andere 'plastieken' huizen wil bouwen, neem eens een kijkje bij luetke-modelbahn.

De link vind je terug onder 'thread' Z-schaal  huizen

Ik mag je zeggen dat deze de moiete is, als het schilderen je niet afshrikt, h?!

Zuccezz,

Denis
Zien kijken en dromen
Oh zo klein en fijn
Voor Z moet je er zijn

Havoc

Die link is inderdaad dood. Spijtig want het was echt prachtig. Was een heel forumdeel waar iemand niets anders dan scenery gemaakt van karton liet zien (inclusief "the making of". Van simpele huisjes to kolenbunkers.
Met vakantie voor onbepaalde duur.

Wadloper

Is inderdaad jammer, altijd mooi om meesters aan het werk te zien [:)]

Depovero, ik ken Luetke, en die gebouwen zijn inderdaad prachtig, maar niet geheel de stijl die ik zoek (landelijk Duits), schilderen is overigens geen probleem, ik doe al sinds m'n tiende aan modelbouw [;)]

Ik heb de afgelopen weken heel wat fabrikanten bekenen, veel kleine producenten erbij, zowel plastic als resin als messing als karton, en er zit veel moois bij hoor. De huisjes van http://www.gleimo.de/shop/index.html spreken me wel aan (heb inmiddels een bestelling geplaatst maar behalve een bevestiging nog niets van gehoord). Een ding wat me wel opvalt is dit, is er behalve M?rklin niemand die zaken als een kolenbunker of waterkranen produceert op schaal Z?

depovero

Woaw zeg, de link naar gleimo mag er wezen, nog op een ander moment is erop bladeren en, wie weet, een bestelling plaatsen.

Denis

P.S.: Ik heb deze link ook in de 'linkpagina' bijgevoegd
Zien kijken en dromen
Oh zo klein en fijn
Voor Z moet je er zijn

Wadloper

Hey Denis,

Het heeft even geduurd maar m'n bestelling van Gleimo is van de week eindelijk binnen gekomen, compleet met catalogus. Ik heb er vandaag een begin mee gemaakt, het is mooi dik karton, de afbeeldingen zijn gedetailleerd en met best wat extra's als verkeersborden etc.

Je kunt wat relief cre?ren door deuren en vensters uit te snijden en achter de openingen die zo ontstaan extra meegeleverde vensters en deuren te plakken. Snij- en vouwrandjes wat bijwerken met potlood en je hebt een mooi model. Wat wel mist is een goede bouwtekening, het is soms wat uitvogelen waar wat en hoe iets moet komen.

Groeten,
Maurice

Havoc

Die karton creaties zijn er toch nog te vinden, maar amaai, dat forum is echt een zootje. Enfin, hier dan een link naar Karton modelbouw op zijn best: http://forum.zealot.com/f267/ Enkel moet je nu registreren en inloggen om iets te zien.
Met vakantie voor onbepaalde duur.