Auteur Topic: Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis  (gelezen 4284 keer)

Offline gregory

  • Forumlid
  • Berichten: 151
  • Voornaam: gregory
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Gepost op: 08 april 2007, 01:21:11 am »
Beste medespoorders ,
Hoe kan ik een viessmann decoder 5212 aansluiten aan de multimuis ??
En aan de rails??
Ik heb wel de handleiding bekeken , maar is het juist dat ik de draden die van de rails komen moet opsplitsen en deze 2 maal aansluiten aan de decoder .
Het gaat hier over picollo rails , 2 spoor dus, wat je natuurlijk al kon opmaken , daar ik met de multimuis rij.
Heb ook al gezocht met de zoekrobot van de site , maar dit niet specifiek voor mijn situatie gevonden.

Groeten , gregory
 

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.701
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #1 Gepost op: 08 april 2007, 10:04:02 am »
[?][?][?][?]Wat is er dan anders aan jouw situatie[?][?][?][?][?][?]
Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.740
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #2 Gepost op: 08 april 2007, 15:20:58 pm »
Gregory,

laten we eens kijken of je zelf het antwoord kunt verzinnen. Om je daarbij op weg te helpen ga ik je 3 vragen stellen.

1. Heb je de handleiding al bekeken? (deze vraag is eigenlijk overbodig, want die heb je al beantwoord).

2. Hoe denk je zelf dat het aangesloten moet (of kan) worden?

3. Waarom durf je dat niet gewoon te doen?

Offline gregory

  • Forumlid
  • Berichten: 151
  • Voornaam: gregory
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #3 Gepost op: 08 april 2007, 18:08:50 pm »
Klaas , je hebt gelijk, ik zal het gewoon proberen.
Laat wel iets weten als het niet gaat.

Groeten , gregory
 

Offline Tom

  • Forumlid
  • Berichten: 2.678
  • Voornaam: Tom
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #4 Gepost op: 08 april 2007, 21:32:38 pm »
citaat:
Geplaatst door gregory

Ik heb wel de handleiding bekeken

Is deze in het Nederlands?
Tom

Offline gregory

  • Forumlid
  • Berichten: 151
  • Voornaam: gregory
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #5 Gepost op: 08 april 2007, 22:25:57 pm »
Neen, de handleiding is in het duits en engels.
 

Offline gregory

  • Forumlid
  • Berichten: 151
  • Voornaam: gregory
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #6 Gepost op: 10 april 2007, 18:39:55 pm »
Ik heb alles aangesloten , maar hoe programmeer ik nu in de multimuis??
 

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.740
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #7 Gepost op: 10 april 2007, 19:10:53 pm »
Dat staat in de handleiding van de 5212.

Offline gregory

  • Forumlid
  • Berichten: 151
  • Voornaam: gregory
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #8 Gepost op: 10 april 2007, 19:15:55 pm »
Klaas dat heb ik gezien , knopje drukken en dan staat er moet je je systeem programeren, bij mij de multimuis.
Dus de vraag is eigenlijk , hoe programmeer ik een wissel met de multimuis?
 

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.740
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #9 Gepost op: 10 april 2007, 19:29:02 pm »
Gregory, om de wisseldecoder 5212 te programmeren hoef je alleen maar 1 van de wissels aan te sturen van de groep van 4 die je in de decoder wilt hebben. (uiteraard als de 5212 in de programmeermode staat)
Ik weet van het TC b.v. dat je daar eerst een soort database moet aanmaken van de wisseladressen die je wilt gebruiken, maar volgens mij hoeft dat bij de Multimaus niet.

Offline gregory

  • Forumlid
  • Berichten: 151
  • Voornaam: gregory
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #10 Gepost op: 10 april 2007, 19:58:20 pm »
Klaas dat heb ik gezien , knopje drukken en dan staat er moet je je systeem programeren, bij mij de multimuis.
Dus de vraag is eigenlijk , hoe programmeer ik een wissel met de multimuis?
 

Offline gregory

  • Forumlid
  • Berichten: 151
  • Voornaam: gregory
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #11 Gepost op: 10 april 2007, 21:59:02 pm »
Is opgelost , ik kwam niet uit de draden.
Daar de kleuren in de handleiding en die van de wisselaandrijving van fleischmann niet overeen komen.
 

Offline doomslu

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 12.716
  • Voornaam: Luc
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #12 Gepost op: 10 april 2007, 22:21:16 pm »
citaat:
Geplaatst door gregory

Daar de kleuren in de handleiding en die van de wisselaandrijving van fleischmann niet overeen komen.

Ja, zo maken ze het een mens ook niet makkelijk h?. Gelukkig ben je er uit gekomen gregory. [:)]
luc    * MODEL RAILROADING IS FUN *

Offline gregory

  • Forumlid
  • Berichten: 151
  • Voornaam: gregory
Aansluiten viessmann decoder 5212 aan multimuis
« Reactie #13 Gepost op: 11 april 2007, 17:28:23 pm »
Nu zou ik ook nog een sein via een relais(5552 van viessmann) willen aansturen .
Hier hetzelfde probleem, ik snap niets van die handleidingen.