Auteur Topic: MSM 58  (gelezen 8445 keer)

Offline Rotsgieter

 • Forumlid
 • Berichten: 60
  • http://groups.msn.com/m-s-c-DeBaanbrekers
 • Voornaam: Hans
MSM 58
« Reactie #15 Gepost op: 22 maart 2007, 19:42:42 pm »
Allen dank voor de reacties op Messieux-Walemons.
Ik heb zelf nog niets gezien maar als ik de reacties hier zie zal het wel goed zitten. Wat de bovenleiding betreft, die hebben we met opzet niet neergezet omdat wij het zonder mooier vinden en automatisch heb je dan ook geen e-loks op de baan. Wat de goederenafhandeling betreft weet ik niet wat er bedoelt word maar we hebben geprobeerd om op de kleine oppervlakte alles weer te geven en dan kan het mogelijk zijn dat niet alles helemaal klopt, vandaar.

Mvrgr.  Hans
De Baanbrekers
Landschapsbouwer Messieux-Walemons te zien op http://groups.msn.com/m-s-c-DeBaanbrekers

Offline trainfreak

 • Forumlid
 • Berichten: 1.610
  • AMSAC
 • Voornaam: Dimitri
MSM 58
« Reactie #16 Gepost op: 22 maart 2007, 20:16:24 pm »
citaat:
Geplaatst door Rochevalien
MSM wordt  blikbaar steeds dikker en voor dezelfde prijs ,leuk.Moet je dat nu echt zeggen?
Straks gaat de prijs omhoog[;)]

Vandaag lag hij hier ook in de bus, maar nog geen tijd gevonden om er echt in te lezen.
Vooral het schilderen van de figuurtjes staat mij aan, aangezien ik dat ooit
 hier ook wel zal doen[:)]
Spoorse groeten
Dimitri

Offline Rochevalien

 • Forumlid
 • Berichten: 1.820
 • Voornaam: Gerrit
MSM 58
« Reactie #17 Gepost op: 22 maart 2007, 22:29:11 pm »
citaat:
Geplaatst door Rotsgieter

Allen dank voor de reacties op Messieux-Walemons.
Ik heb zelf nog niets gezien maar als ik de reacties hier zie zal het wel goed zitten. Wat de bovenleiding betreft, die hebben we met opzet niet neergezet omdat wij het zonder mooier vinden en automatisch heb je dan ook geen e-loks op de baan. Wat de goederenafhandeling betreft weet ik niet wat er bedoelt word maar we hebben geprobeerd om op de kleine oppervlakte alles weer te geven en dan kan het mogelijk zijn dat niet alles helemaal klopt, vandaar.

Mvrgr.  Hans


Er is gewoon veel te weinig plaats voorzien ,er kan zelfs geen vrachtwagen tot tegen de loods rijden.

GerritOffline belair

 • Forumlid
 • Berichten: 1.316
  • http://belairhelifreakhelispace.spaces.live.com
 • Voornaam: Luc
MSM 58
« Reactie #18 Gepost op: 23 maart 2007, 07:29:54 am »
Dikke proficiat aan de makers van MSM. Boordevol zeer bruikbare info. Doe zo verder.
mvg
Luc
IMGhttp://www.trainweb.org/railmation/images/proceedsk2.gif/IMG All aboard!

Offline stefanic

 • Forumlid
 • Berichten: 976
  • BeRail
 • Voornaam: Stefan
MSM 58
« Reactie #19 Gepost op: 23 maart 2007, 09:07:35 am »
Gerrit astublieft!
We weten dat je een goede modelbouwer bent, maar moet je daarom alles afbreken dat niet 100% perfect is. Niet iedereen is perfect in alle modelbouwtechnieken. Ik heb helemaal geen recht van spreken want ik sta nog nergens. Ik zit met een kast vol treinen en een doos vol plannen en verder sta ik vol bewondering voor allen die op het forum, in MSM of elders ons willen laten delen in wat zij ervan kunnen. En soms denk ik ook wel 'oei, dat kan ik beter ... denk ik...' of 'dat zou ik toch zo niet oplossen'. Maar ik probeer iedereen toch te waarderen voor wat er wel goed is ipv elk onvolkomenheidje af te breken.

Zoals hier al meerdere keren gezegd is: ieder heeft z'n eigen opvattingen over modelbouw: de ene zal iets willen nabouwen uit de realiteit dat tot op de klinknagel juist is, anderen willen een impressie geven van iets bestaands, weer anderen gaan totaal de fictieve toer op enz. Maar er is niemand die beweert (of ik lees daar over) dat zij nu de perfecte oplossing voor dit of dat hebben gevonden.

Ik kon het niet laten en ben eens gaan kijken naar foto's van je baantje Rochvalien. Maar in jou 'klinknagelmodus' zou ik dat baantje ook serieus kunnen afbreken.
Ik denk ook niet dat jij zal beweren dat je perfect bent, verlang het dan ook niet van anderen. Anders wil ik van jou ook geen artikels in MSM meer zien.

Velen zitten hier op het forum in de hoop iets bij te leren en zelfs de 'groten der modelbouw' zijn niet beschaamd om hier hulp te vragen. Is het dan niet beter elkaar te helpen om samen de perfectie te kunnen benaderen, ipv de mankementjes van anderen in de verf te zeten. Of lijkt het dan een beetje teveel op schoolmeester spelen, als je mensen wil helpen om bedreven te worden in een techniek die je zelf onder de knie hebt?

Sorry maar dat moest er even uit ter verdediging van collega modelbouwers die iets proberen te verwezenlijken waarmee vooral ZIJZELF content kunnen zijn, en waar anderen misschien iets van kunnen leren, opsteken en ja misschien zelfs afleren, of waarvan ze gewoon kunnen genieten.

Stefan
Stefan,
'specialist' in grootspoor, amateur in modelspoor: HO= dig NMBS | I dig DB | O~ analoog GILS
http://www.berail.behttp://spooreen.berail.be | http://gils.berail.be

Offline janjozef

 • Forumlid
 • Berichten: 6.182
 • Voornaam: Jan
MSM 58
« Reactie #20 Gepost op: 23 maart 2007, 09:23:51 am »
Awel Stefan daar ben ik het nu mee eens, En al heeft Gerrit op sommige punten gelijk, iedereen zal zijn hobby wel uitvoeren naar best vermogen. Al is alles niet perfect, dat maakt juist het blad voor zoveel lezers aanvaardbaar. Het is geen MIBA of Loco revue waar enkel artikels in voorkomen die voor 99% van de lezers bij dromen blijven. Iedereen kan die geluidsmuur bouwen en zelfs die wagon nabouwen kan door de betere modelbouwer gedaan worden. Het is dan ook een blad voor maar ook DOOR de modelbouwers, niet perfect maar zeer goed.

Jan [^]
Jan Provinciael lid van MTD treinenclub vzw
Omer Van Ommerplein 15 2650 Edegem
Modelspoor 2020 24 en 25 oktober 2020
Hangar 27 Parklaan 161 - 2650 Edegem

Offline Gerolf

 • Administrator
 • Forumlid
 • Berichten: 20.675
  • Marche-en-Bières
 • Voornaam: Gerolf
MSM 58
« Reactie #21 Gepost op: 23 maart 2007, 09:29:04 am »
Ik begrijp je reactie, Stefan, maar ik begrijp ook die van Gerrit. De waarheid ligt mogelijk in het midden:

Enerzijds is een niet-zo-perfect-model misschien niet iets dat als voorbeeld moet dienen in een goed modelbouwblad. Een artikel moet bouwers ertoe aanzetten om "steeds meer en beter" te kunnen.
Anderzijds heeft een niet-zo-perfect-model een voordeel voor de betere bouwers: hun ego wordt immers gestreeld ("dat kan ik beter").

Foutjes vallen nu eenmaal op, maar ook daar kan je van leren. Mij vielen bevoorbeeld de witte schoentjes op van sommige Preiserianen. Ik weet hierdoor dat ik de vasthoud-truc met een stukje plasticard niet zal gebruiken [;)]
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline Rochevalien

 • Forumlid
 • Berichten: 1.820
 • Voornaam: Gerrit
MSM 58
« Reactie #22 Gepost op: 23 maart 2007, 13:01:12 pm »
De "Roche" heeft het 'em w??r eens geflikt(kritiek geven op anderen en op sommige punten uit MSM) heiligschennis!!! terwijl ik gewoon enkele zaken opnoem(ook in de positieve zin maar dat wordt -gemakkelijkshalve -niet vermeld) na het doorbladeren van het tijdschrift en heb  dit ook duidelijk te kennen gegeven.
Het is mij dus niet te doen om bepaalde mensen of toestanden te viseren,ik geef gewoon mijn mening .
Als dat al niet meer mag vind ik dat h??l erg.Dit doet mij heel sterk denken aan ??n of ander totalitair regime of partij: bij ons gaat alles goed en is alles fantastisch en "wie niet voor ons is,is tegen ons"
Bij modelbouw draait alles om 1) realisme 2)op schaal werken en details.
De mensen die bij het lezen van deze zin nu al steigeren en mij een klinknagel teller noemen zijn volgens mij dan ook niet meer wat men in de angelsaksische pers een "armchair enthousiast " noemt.
En over mijn eigen "baantje" ik ben mij daar terdege van bewust dat daar ook alles beter kan en dat er compromissen gesloten zijn bij de bouw.Lees het laatste artikel van Nico maar eens na,je zal zien dat ik van mening ben dat een baan nooit af is maar eerder altijd verbeterd kan worden.Ik ben daar dan ook mee bezig,uiteraard gaat dat voornamenlijk over de scenery.
Het is zelfs zo dat ik nu al plannen zit te maken voor een volgende baan (of baantje) al zal het eerder een module of diorama zijn.

Gerrit


 


Offline stefanic

 • Forumlid
 • Berichten: 976
  • BeRail
 • Voornaam: Stefan
MSM 58
« Reactie #23 Gepost op: 23 maart 2007, 14:02:46 pm »
Ik wilde enkel maar zeggen: wie zonder fout is gooie de eerste steen, zeker als het over dergelijke details gaat als scheefstaande mannekes, te dikke profielen of foute kleurnuances op een vierkante milimeter (madam geelzucht). Heel mijn betoog gaat ook alleen over dergelijke details. Zoals ik zelf al aanhaalde: sommige dingen zal ik wel beter kunnen (hoop ik want ik heb nog maar weinig bewezen, ik ben momenteel inderdaad vooral 'armchair enthousiast') maar daarom wil dit niet zeggen dat ik de 'poging' van een ander (sorry aan de pogers voor deze misschien denigrerende omschrijving, dit is uiteraard niet zo bedoeld) dan maar ineens moet afbreken.

Ik heb respect voor de mensen die het aandurven om hun modelbouw-wedervaren publiek te maken in de hoop dat anderen er iets aan kunnen hebben, en aldus als leermeester kunnen optreden voor de minder ervaren collega's. En ja sommigen zullen uiteindelijk beter worden dan hun leermeester. En die hun 'leerlingen' enz...

Dus nee geen heiligschennis wat je doet, quasi alles wat je zegt is terecht! Kritiek mag, maar met respect...
En neen je was niet helemaal negatief (heb ik ook nooit beweerd):
-Piko 71... waarom zou deze geen railtest verdienen en een ander wel
-messieux-walemons: mooi (sorry zeer knap)... maar...
-figuurtjes: leuk, maar maar maar maar!
-wagon: positief (ah! Wie is de gelukkige?)
-geluidsmuur: positief? maaaaar breek af en in een moeite de rest ook maar. 't Zijn woorden als 'hij waagt zich' en 'modelbouw-poging' die mij dwars zitten. Zal dit Erwin stimuleren om nog eens een artikel te schrijven over verdere verwezenlijkingen?

Ik ga in ieder geval dit weekend genieten van MSM58, want ik heb ook alleen nog maar gebladerd. Bij die Messieux-Walemons-baan (die ik nog niet had gezien) viel mijn mond wel open! Proficiat Baanbrekers. Ik hoop dat ik ooit dergelijke graad van perfectie kan bereiken ... maar dan wel met een toegankelijke laadkoer [;)]
Stefan,
'specialist' in grootspoor, amateur in modelspoor: HO= dig NMBS | I dig DB | O~ analoog GILS
http://www.berail.behttp://spooreen.berail.be | http://gils.berail.be

Offline janjozef

 • Forumlid
 • Berichten: 6.182
 • Voornaam: Jan
MSM 58
« Reactie #24 Gepost op: 23 maart 2007, 15:24:14 pm »
citaat:
Bij modelbouw draait alles om 1) realisme 2)op schaal werken en details


tuuuuut FOUT, bij modelbouw draait niets enkel om iets. Voor iedereen hier draait het volledig om ontspanning en geeft ieder zijn invulling aan modelbouw. Voor de enen is dat enkel rijden voor de ander is dat bouwen al dan niet met zin voor realisme en op schaal. Ik ben ook een van de realisten, wat mij niet belet anderen hun eigen invulling te geven. Maar sorry bij zoveel arogantie zoals Gerrit nu laat zien gaan mijn haren omhoog staan.

Jan
Jan Provinciael lid van MTD treinenclub vzw
Omer Van Ommerplein 15 2650 Edegem
Modelspoor 2020 24 en 25 oktober 2020
Hangar 27 Parklaan 161 - 2650 Edegem

Offline Rochevalien

 • Forumlid
 • Berichten: 1.820
 • Voornaam: Gerrit
MSM 58
« Reactie #25 Gepost op: 23 maart 2007, 15:38:10 pm »
citaat:
Geplaatst door janjozef

citaat:
Bij modelbouw draait alles om 1) realisme 2)op schaal werken en details


tuuuuut FOUT, bij modelbouw draait niets enkel om iets. Voor iedereen hier draait het volledig om ontspanning en geeft ieder zijn invulling aan modelbouw. Voor de enen is dat enkel rijden voor de ander is dat bouwen al dan niet met zin voor realisme en op schaal. Ik ben ook een van de realisten, wat mij niet belet anderen hun eigen invulling te geven. Maar sorry bij zoveel arogantie zoals Gerrit nu laat zien gaan mijn haren omhoog staan.

Jan
En zeggen dat ik jou arrogant vond! maar het is al lang goed ik zal mij hier niet meer roeren .Misschien kan Tony mijn profiel maar beter gelijk verwijderen,ik heb steeds minder zin in dit forum.[:(]

Offline Ludwig

 • Forumlid
 • Berichten: 1.236
 • Voornaam: ludwig
MSM 58
« Reactie #26 Gepost op: 23 maart 2007, 17:42:26 pm »
citaat:
Geplaatst door janjozef

citaat:
Bij modelbouw draait alles om 1) realisme 2)op schaal werken en details


tuuuuut FOUT, bij modelbouw draait niets enkel om iets. Voor iedereen hier draait het volledig om ontspanning en geeft ieder zijn invulling aan modelbouw. Voor de enen is dat enkel rijden voor de ander is dat bouwen al dan niet met zin voor realisme en op schaal. Ik ben ook een van de realisten, wat mij niet belet anderen hun eigen invulling te geven. Maar sorry bij zoveel arogantie zoals Gerrit nu laat zien gaan mijn haren omhoog staan.

Jan


Voila Jan zo denk ik er ook over.
Ik heb ten eerste niet de tijd ten tweede niet de kunst om een baan aan te leggen die de realiteit benadert.
Vraag me trouwens af of iemand die niet in de spoorweg wereld actief is dit ooit kan bereiken.
Maar....en dit vind ik het belangrijkste, ik ben tevreden met mijn baan en als iemand die niet vertrouwd is met de modelspoorbanen die soms tentoongesteld worden op beurzen mijn baan zien dan krijg ik zelden of nooit een negatieve reactie.
Dus de Ludwig is tevreden zo, en van de rest trek ik mij niet veel aan.
En op beurzen sta ik nog altijd naar de kunstwerken van andere te kijken met het nodige respect omdat ik weet hoe moeilijk dit niveau te bereiken is.
Groeten
Ludwig
Groeten
Ludwig

3 rail k rails, Ecos 2

Offline Rotsgieter

 • Forumlid
 • Berichten: 60
  • http://groups.msn.com/m-s-c-DeBaanbrekers
 • Voornaam: Hans
MSM 58
« Reactie #27 Gepost op: 23 maart 2007, 17:47:54 pm »
Nooit gedacht dat het artikel over M-W zo'n discussie teweeg zou brengen, niet doen jongens het gaat van kwaad tot erger.
Ik zal even uitleggen hoe het zit met de ruimte, bij de bouw van de onderbouw was een simpel opstelspoortje voorzien zonder loods en toen besloten is om er een loods neer te zetten was de ruimte dus al ingenomen door andere zaken en kwam het geheel in het gedrang.
We weten zelf dat er te weinig ruimte is maar dat kon dus niet meer veranderd worden, welligt voor een volgende keer om het beter te doen.

Wat mij opvalt Gerrit is dat bij je onderschrift staat:
Gerrit
de Baanbrekers
Leg me dat eens uit als je wilt.

Mvrgr.  Hans    m.s.c. De Baanbrekers
Landschapsbouwer Messieux-Walemons te zien op http://groups.msn.com/m-s-c-DeBaanbrekers

Offline Koen

 • Forumlid
 • Berichten: 2.776
 • Voornaam: Koen
MSM 58
« Reactie #28 Gepost op: 23 maart 2007, 18:45:15 pm »
@Jan,

Volledig mee eens. Een hobby is tenslotte om je te ontspannen, te genieten van je vrije tijd en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Op welke manier dit ingevuld wordt, doet er niet toe. Zolang we er maar een tevreden gevoel aan overhouden. Wanneer je stress krijgt door je hobby, ben je naar mijn mening verkeerd bezig.

@Gerrit,
Het uiten van een mening moet kunnen maar laten we het constructief houden. Als mensen het gevoel krijgen dat het weer maar eens niet goed is, als mensen ontmoedigd worden door negatieve commentaren, denk ik dat we de verkeerde richting op gaan en dan loop je het risico dat zij reageren zoals jij:

 
citaat:
ik heb steeds minder zin in dit forum


Eerlijk gezegd, zou het een spijtige zaak zijn om op deze wijze mensen, die anthousiast zijn en willen leren uit hun fouten, van het forum te verjagen.


mvg
Koen
Nooit te oud om te leren

Offline loebaske

 • Forumlid
 • Berichten: 8.339
 • www.miaa.be
 • Voornaam: eric
MSM 58
« Reactie #29 Gepost op: 23 maart 2007, 21:05:38 pm »
Heb effekes gewacht om te reageren, want men kan soms nogal spuwen over artikels: ten eerste kan men neuten over artikels die gelijkaardig zijn, of als men perfectionist bent, dat je bepaalde dingen niet korrect in schaal bevinden.
In ieder geval ben ik van mening dat het artiklel over de baan "Messieux-Walemons" meer dan geslaagd is, trouwens men moet eens goed kijken naar de foto's over de afwerking en het idee, ik heb hier al andere triestige dinges gezien, dus een dikke proficiat.
Het artikel over de Stoom 71 van Piko is meer dan aanvullend, het is natturlijk geen stoommachine van 500? [;)]
En dan de Gerolf...[:D] waar dat hij het blijft halen .... wel ik weet het niet, maar denk dat hij zijn beroep gemist heeft, had beter in de lampen industrie gezeten als ontwerper, een pluim voor jou artikel[:)]
Enne voor de moeilijke onder ons, een degelijke bijdrage over de Roco type 101, ook al is de foto zonder bovenleiding, ( ik heb er ook nog geen, misschien iemand die wil sponseren....zodat er in de toekomst geen kritiek is dat men e-eloks zonder bovenleiding gefotograveerd zijn [:(!])
Schilderen van figuurtjes, eens een andere manier van werken, ik persoonlijk opteer om men figuurtjes eerst zwart te schilderen, zoals al eens eerder verschenen reportage in MSM, maar ieder ander idee is altijd leerrijk.
Geluidsmuren [;)] ook eens wat anders, en als men het beter kan doen in schaal 1/87 dan moet je hier niet zeuren, maar aan de slag gaan en het beter doen....
Overweg bouwen....miljaaaaar, hier is blijkbaar geen afbrekende reactie[?][?]
All?, al bij al is ons lijfnummer wat dikker geworden en persoonlijk nog even sterk in artikels...toch zal nummer 58 de geschiedenis ingaan als zijnde een brol nummer volgens sommige lezers...