Auteur Topic: LocoNet van Hans de Loof  (gelezen 12340 keer)

Offline INFO

 • Forumlid
 • Berichten: 2.701
  • http://www.rosoft.info
 • Voornaam: Wim
LocoNet van Hans de Loof
« Reactie #45 Gepost op: 04 mei 2007, 23:54:13 pm »
Erwin,

De informatie die links in beeld staat. (Packets IBTC) daar zie je de correcte informatie, rechts (HDL) LocoNet Monitor, zie je bijna dezelfde informatie, en daarbij zie dat er iets gemist wordt, en dat de informatie daarna afgekeurd wordt (ERROR). De LocoNet communicatie komt uit dezelfde Intellibox, links via RS232 aansluiting IB en rechts via een LocoBuffer II. Links zie je dus dat informatie zonder problemen via het LocoNet verzonden en ontvangen wordt en rechts zie je dat de informatie door het andere programma verkeerd wordt verwerkt, ontvangen. Dit ligt dus niet aan de computer, niet aan de Intellibox, en niet aan de LocoBuffer, dit is ook het geval met een andere setup. Hier is echt het programma LocoHDL het probleem.
Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline INFO

 • Forumlid
 • Berichten: 2.701
  • http://www.rosoft.info
 • Voornaam: Wim
LocoNet van Hans de Loof
« Reactie #46 Gepost op: 05 mei 2007, 17:02:24 pm »
Beste Hans, je kunt natuurlijk, achter mijn rug om en buiten het forum om je gelijk proberen te halen, maar zo werkt dat natuurlijk niet.

Nog even voor alle duidelijkheid, de foutmeldingen komen binnen via een LOCOBUFFER. Dus het heeft helemaal niets te maken met de buffer of wat dan ook van de Intellibox. Even ter herinnering de melding van Karst, was via een Daisy en een Locobuffer. Daar zit geen RS232C aansluiting op.

Wim.
Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline INFO

 • Forumlid
 • Berichten: 2.701
  • http://www.rosoft.info
 • Voornaam: Wim
LocoNet van Hans de Loof
« Reactie #47 Gepost op: 07 mei 2007, 20:18:07 pm »
citaat:
Erwin,
Opletten met je beweringen dat Wim Ros, alias INFO, zou juist zijn!!!
Het is bij Uhlenbrock bekend dat ze met de Intellibox in Loconet mode over hun RS232 problemen hebben. Hun buffer is veel te klein t.o.v. de Locobuffer. Met de gewone commando?s bij normaal gebruik zijn er geen problemen, deze zijn vrij kort en maximum 6 bytes lang.Deze buffer, is helemaal geen probleem, als je op een slimme manier de informatie naar de Intellibox zend heb je helemaal niets met deze buffer te maken. En deze buffer heeft niets te maken met het ontvangen van LocoNet informatie, en op dat punt gaat het fout in LocoHDL.


citaat:

 Maar speciale Loconet commando?s voor instellingen van Modules zijn lang en de Intellibox zelf kan niet volgen.
Als je mijn programma over Locobuffer gebruikt dan zijn er ook geen problemen.Kijk uit deze passage kun je alleen maar opmaken dat Hans deLoof niet leest wat er geschreven wordt, en dat hij een partij onwaarheden aan het schrijven is, om zijn eigen gebrek aan kennis goed te praten.

citaat:

Bij de Intellibox Basic die binnenkort uitkomt en die voornamelijk voor Loconet gebruikers is, hebben ze de seri?le poort weg gelaten en je zal merken dat ze later wel met een aparte Locnet-PC interface gaan uitkomen om hun problemen op te lossen.
Groeten
Hans
Greetings/Groetjes
Hans Deloof
http://users.telenet.be/deloofIk denk niet dat ze dan gedaan hebben om een probleem op te lossen, die losse Loconet=PC Interface is er al een tijdje. Dit is gedaan naar aanleiding van een markt onderzoek.

De oplettende lezer heeft kunnen zien dat Hans deLoof al zijn reacties in dit onderwerp heeft verwijdert, en dat hij met zijn staart tussen zijn benen is vertrokken. Als Hans een echte vent was, dan had hij van deze gelegenheid gebruik gemaakt om iets te leren van een ander, in plaats van in zijn ivoren toren te blijven zitten, met hele grote oogkleppen op en met proppen in zijn oren.

Maar goed het ligt dus overal aan, behalve aan het product LocoHDL. U allen mag hieruit uw eigen conclusies trekken, voor mij is het duidellijk, Hans is iemand waar je geen zaken mee kunt doen, en zijn producten zijn foutloos.
Verder is Hans deLoof via de achterdeur bezig mensen op het verkeerde been te zetten door te beweren dat LocoNet modules niet zouden werken i.s.m. Koploper, ook dat is niet juist, en de LocoNet modules werken dan ook prima, zelfs als een besturingsprogramma de Intellibox aanstuurd via het oude Marklin interface protocol.


Mvg
Wim.
Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline Gerolf

 • Administrator
 • Forumlid
 • Berichten: 20.674
  • Marche-en-Bières
 • Voornaam: Gerolf
LocoNet van Hans de Loof
« Reactie #48 Gepost op: 07 mei 2007, 22:32:25 pm »
Dit is wel genoeg geweest [xx(]
 - enerzijds wordt hier iemand persoonlijk aangepakt in een stijl die dit forum onwaardig is.
 - anderzijds heeft iemand anders zijn bijdragen in de discussie gewist

Ik hoopte dat deze zinloze discussie door ??n of andere vorm van wijsheid uiteindelijk wel vanzelf zou stoppen, maar dat lukt blijkbaar niet. Bij deze stopt ze wel.
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw