Auteur Topic: KIS  (gelezen 1984 keer)

Offline EricVW

  • Forumlid
  • Berichten: 490
  • Voornaam: Eric
KIS
« Gepost op: 23 december 2006, 15:40:02 pm »
Ik heb mijn relais weggelaten, daar hij nochal lawaai maakt
Maar nu werkt het niet meer
Wat kan de oorzaak zijn
ERIC
 

Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 20.340
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
KIS
« Reactie #1 Gepost op: 23 december 2006, 22:21:38 pm »
Over welk schema heb je het?
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline dikken

  • Forumlid
  • Berichten: 446
    • http://www.modelspoorhobby.be
  • Voornaam: bart
KIS
« Reactie #2 Gepost op: 24 december 2006, 01:03:58 am »
waarschijnlijk omdat de relais er niet meer tussen zit....[;)]
greeeetz, Bart
imghttp://www.marklin-users.net/upload/Community/Misc/dikken/002_21.jpg/img
urlhttp://www.modelspoorhobby.be/url
---------------------------------------------------------

Offline tonycabus

  • Forumlid
  • Berichten: 2.992
  • Voornaam: Tony
KIS
« Reactie #3 Gepost op: 24 december 2006, 02:41:50 am »
Ja Eric, wees eens wat duidelijker asjeblieft...
Dan kunnen we je helpen.
Tony, De Bompa van 't forum, A.E.L.M.E. (Arm en lelijk maar eerlijk)
...Model Railroading is MAGIC ;-)

Offline EricVW

  • Forumlid
  • Berichten: 490
  • Voornaam: Eric
KIS
« Reactie #4 Gepost op: 26 december 2006, 22:40:04 pm »
Nr 42 blz 70 van MSM
ERIC
Een led blijft wel branden, zou een transistor gesneuveld zijn?
 

Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 20.340
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
KIS
« Reactie #5 Gepost op: 27 december 2006, 19:47:09 pm »
Op die pagina zie ik noch een led, noch een relais. Tikfout?
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline doomslu

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 12.252
  • Voornaam: Luc
KIS
« Reactie #6 Gepost op: 27 december 2006, 20:17:03 pm »
citaat:
Geplaatst door Eric Van Watermeulen

Nr 42 blz 70 van MSM

Dat is het artikel over het schakelen van een overweg, is het niet ?
Helaas kan ik je niet verder helpen[:(]. Wie wel ?
luc    * MODEL RAILROADING IS FUN *

Offline INFO

  • Forumlid
  • Berichten: 2.702
    • http://www.rosoft.info
  • Voornaam: Wim
KIS
« Reactie #7 Gepost op: 27 december 2006, 20:28:14 pm »
Eric, is dit nu een kryptogram, of is het een doorloper?? Als je geholpen wil worden, dan is het wel handig als wij ook weten waarmee je een probleem hebt, dus geef nu eindelijk eens voldoende informatie en stel je vraag of vragen zo, dat een ander ze ook begrijpt. Want met deze gegevens en de vraag op deze manier, kan geen enkel goedwillend mens er iets mee aanvangen.
Alleen de waarheid ligt in het midden.

Offline ysbeer

  • Forumlid
  • Berichten: 5.057
  • Voornaam: wim
KIS
« Reactie #8 Gepost op: 27 december 2006, 21:57:35 pm »
citaat:
Geplaatst door INFO
 Want met deze gegevens en de vraag op deze manier, kan geen enkel goedwillend mens er iets mee aanvangen.



zelfs een kwaadwillend mens niet.

wim ysbeer
IMGhttp://i29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/kleinlokje.jpg/IMG
NU NIEUWE FOTOS OP http://s29.photobucket.com/albums/c280/ysbeer/
Kijk ook eens naar de baan van mijn zoon: http://www.mijn-rhb.com/Sertig/sertig_nl_foto.htm

Offline EricVW

  • Forumlid
  • Berichten: 490
  • Voornaam: Eric
KIS
« Reactie #9 Gepost op: 28 december 2006, 09:55:13 am »
Woorje uitleg,
Zijn twee leds die flikkeren, volgens schema NR 42 blz70, er is een relais bij zie schema, die heb ik weggenomen, te veel lawaai
gevolg een led blijft branden andere niet ,is het duidelijk genoeg

ERIC
 

Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 20.340
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
KIS
« Reactie #10 Gepost op: 28 december 2006, 11:53:57 am »
Even opnieuw dat artikel bekeken: Het relais komt er op p71 bij, en dient om lampjes te laten knipperen.
Alleen het wegnemen van dat relais zou de knipperschakeling niet mogen be?nvloeden. Het is immers via een transistor-stuurtrap verbonden met de astabiele multivibrator.
Ik heb zo'n vermoeden dat je bij het lossolderen van het relais iets anders "geraakt" hebt, waardoor er ofwel een verbinding verbroken is, ofwel een kortsluiting ontstaan is. Met een multimeter (lage-weerstandsmeting) alle verbindingen eens uittesten, zou ik denken.
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline EricVW

  • Forumlid
  • Berichten: 490
  • Voornaam: Eric
KIS
« Reactie #11 Gepost op: 28 december 2006, 21:00:24 pm »
Ik denk het ook een trasistor of weerstand,
Laat iets weten
Groetjes
ERIC