Bouw nieuwe baan RhB Station Davos-Dürrboden

Gestart door Hollandserhbfan, 05 december 2023, 11:24:37 AM

Hollandserhbfan

#30
Hallo Allemaal,

Afgelopen weekend was prima hobby weer. 10 graden buiten en op zolder graad of 19. Ik ben verder gegaan met het opbouwen van het landschap.
Ik groet hier alvast, want onder het bericht wordt mijn groet een URL link. Groet Aad


Mijn landschap bestaat uit piepschuim. dit maal dunne platen, wat is beetje lastig vond, maar dikkere waren niet op voorraad.  Het eindresultaat na het snijden van het piepschuim is altijd iets anders dan ik vooraf bedenk. Hoe dat komt weet ik niet, maar uiteindelijk wordt het toch altijd best mooi.

Zo ziet het er allemaal nog wat vreemd uit, maar op de volgende foto zie je het tussenresultaat...

Met wat meer groen en zo. Al ben ik iets minder tevreden met de kleur van de rotswand boven de tunnel. Daar moet ik nog iets mee.


Hollandserhbfan

Hoi Allen,

Mijn laatste bouwbericht voor de warme periode en nu wel echt. Het wordt gewoon te mooi weer en ik wil in de komende herfst toch ook nog wel wat te bouwen overhouden ;D
Afgelopen weekend heb ik nog wat kunnen bouwen. Het ging aardig vooruit, al blijft het een uitdaging om een modelbaan-idee en modelbaan-werkelijkheid te realisereren, soms liggen de rails net verkeerd, zodat je het landschap anders moet opbouwen. Ik krijg dat bij geen enkele nieuwe modelbaan voor elkaar, dus het is af en toe improviseren. Mijn eigen hobbybouw-valkuil zullen we maar zeggen.


Zo zag het er voor de start in het weekend uit, kale, witte piepschuimberg.
En daarna.....

ziet er direct wat groener uit.
 

De hele linkerzijde van de modelbaan is nu in ieder geval groen. Details zijn nog niet allemaal aangebracht, dat komt wel.

Dan de achterzijde van Station Dürrboden. de basisopbouw van het landschap is ook nog gebouwd, maar nog al basic. De boompjes her en der staan daar gewoon te staan. Ik moest ze ergens kwijt.
 
Dit Forum verwijst echter niet voor niks naar modelspoor, dus jullie vraag naar de treintjes is terecht.  Bij deze...

Vooral rond het station is nog lekker veel te bouwen en te begroenen, te begrinten en te voorzien van details. Het is nu nogal kaal en weinig fraai,

Ik wil in de zomer onder de parasol nog wel wat bouwwerkjes in elkaar gaan zetten, deze resultaten zal ik op onregelmatige basis hier tonen.

Iederreen een fijne lente en zomer en tot ziens in de bouwperiode vanaf ongeveer september 2024.

Groet Aad


doomslu

Mooi weer? Hier is 't ijskoud.
Maar... goed bezig hoor!  ;)
luc    * MODEL RAILROADING IS FUN *

Metpetergaathetbeter

#33
Hete mannen die Nederlanders  ;D  Alle gekheid op een strootje dan wachten wij wel tot het invallen van de winter

Hollandserhbfan

Dag Luc en Peter,

Afgelopen weekend was het inderdaad ineens warm op zolder. Heb er dus ook niets meer gedaan, zelfs niet meer gereden, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het KMI vanaf woensdag weer koeler weer voorspelt. Ik woon vlakbij België (Bij Mol grens over  :) ) en kijk dus vaker op KMI dan op KNMI.  Ik ga niet meer bouwen, maar een treinritje kan altijd en kleine details aanbrengen zijn ook niet verboden hoor. Dat kost ook weinig zweet bij eventuele warmte op zolder. We gaan het zien.
Groet Aad