Kerstdiorama

Gestart door Powered By Diesel, 18 november 2023, 18:33:19 PM

Powered By Diesel

Nog eens in de verleiding gekomen om een kerstbaantje / diorama te knutselen.
Even gekeken wat er bruikbaar was van rollend materieel en besloten dat de LS MODELS SNCF Y7100 eraan moest geloven. Lok uit elkaar geprutst om de bovenkant van het chassis van de kap te kunnen scheiden, daarna onderstel terug in elkaar... en terug uit elkaar daar het wormwiel niet 100% correct zat en weer terug in elkaar.
Besluit: eenvoudig lokje om uit elkaar te halen, maar eens de vijsjes los zijn, schiet alles los inclusief de aangedreven assen, de motor, printplaatje, dus goed opletten bij het terug in elkaar zetten.

Kerstdiorama_voorbereiding_01 by W Daelmans, on Flickr

Nu het chassis ter beschikking stond, mes en liniaal bovengehaald om wat pluimkarton en wit verpakkingskarton te fileren tot fijnere sneetjes. Als onderstel werd een plaatje pluimkarton op maat gesneden met een rechthoekige opening welke perfect rond het chassis past. Dan kartosserie gemaakt (carrosserie uit karton) op schaal van de kerstmannetjes, welke anders hun korte leven zouden slijten op een kerststronk of ander feestelijk gebak. Ze zaten ook wat ongemakkelijk op de kunststof prikker welke chirurgisch werd verwijderd waarna ze terug met een diepere stem hun HoHoHo lokroep konden laten weerklinken.

Kerstdiorama_voorbereiding_02 by W Daelmans, on Flickr

Kerstdiorama_voorbereiding_03 by W Daelmans, on Flickr

Nu de lok al wat vorm heeft - inclusief uitlaatpijp gemaakt van een lollystokje - gaan we binnenkort verder met de aankleding van het diorama bestaande uit een tapasplank, isomobol, wat houten kersthangers en een bus spuitsneeuw.
running on heavy fuel

PeterVG

Heel leuk project Wim. Ik kijk uit naar het vervolg.

Jurgen

Altijd leuk zo'n kerstdingetjes.

Ik kijk uit naar het resultaat.
Mvg, Jurgen
De trein, da's altijd een beetje wachten.
Fietssporen, fietsen over oude sporen.

Powered By Diesel

Mock-up is klaar. Nu alles definitief bevestigen, bijkleuren en nog wat aankleden.

Kerstdiorama_mockup_02 by W Daelmans, on Flickr

Kerstdiorama_mockup_01 by W Daelmans, on Flickr
running on heavy fuel

mahtoska1

Ik vind het nu al mooi in zijn eenvoud.