La Fabrique des petit reseaux

Gestart door Tothebeach, 31 augustus 2023, 09:21:05 AM

sdz1976

Vind de eerste het mooist.

Grtz,

Samuel.
www.ovmv.be
Creatieve mensen hebben geen rommel,
ze hebben overal ideeen liggen.
ho- hoe- on30- 1

Kautenbach

Ik zou gaan voor de "te brote voor de beperkte rijd" baan, dan wat meer/ langer tijd nemen ;D

Jappy

Het eerste ontwerp vind ik toegegeven wat minder interessant. De andere daarentegen ben ik fan van! Je vorige projectje met suikerbieten was zeer sfeervol dus zou leuk zijn als je naar dat thema terugkeerde. Maar dat laatste klinkt ook wel leuk! Een dorpje met een koffiebedrijf, een keer iets tropisch... Dat is vrij uniek en zou goed bij jouw stijl passen.
Schaal H0, vooral schaal N. Liefhebber van stoom, diesel en alles wat obscuur en moeilijk te verkrijgen is...

Stoker bij de Miljoenenlijn

Tothebeach

Die laatste komt er zeker aan, maar om even wat te oefenen met wat electronica en een ander vorm van bouwen van de basis, wordt eerst één van de andere drie gebouwd. In de voorbereidingen hiervoor zijn er al wel wat spullen aangeschaft. Het huidige materieel vroeg om uitbreiding en ondersteuning voor alle komende diensten. Zodoende heb ik enkele aanbestedingen uitgeschreven, waarop vanuit de UK enthousiast gereageerd werd. Ook een kleine Nederlandse leverancier kon een duit in het zakje doen  door voor een schappelijke prijs een casco aan te bieden.Al met al lijkt het me dat er aan het einde van dit jaar voldoende materieel is om de dienstregelingen goed te kunnen voorzien en voor spontane calamiteiten heb ik een kleine reserve achter de hand.
Nu nog wat passende onderstellen kopen, waaronder ook 1 voor het onderstaande tramstel.Groet,
michel

Tothebeach

Uit het bericht van 17 april is de bovenste gekozen. En waarom? niet vanwege het spannende sporenplan, maar eigenlijk als oefening met een kleine vorm van automatisering. Met Reed contacten en relais ga ik aan de slag. Het is het stukje electronica dat ik nog snap, waar je geen laptop voor nodig hebt en dat ik zelf kan opbouwen.De uitdaging zit in een tweeledige opzet van het baantje. Het zou ook leuk zijn als je met het baantje kunt spelen. Ook dat moet te realiseren zijn. daarnaast heb ik een stukje drie-rail toegevoegd, waardoor mijn normaalsporige spul ook even de benen kan strekken. Het voordeel van dit sporenplan is ook, dat net gerepareerd materieel ook even rustig kan inlopen. ik heb daar nu geen gelegenheid voor.

nou ja, ambitieues misschien, maar volgens mij nog net wel haalbaar. We gaan het zien :)
Op mijn blog staat nog net iets meer informatie.

Groet,
michelJappy

Op je blog had ik met plezier de link gevonden naar het kunstwerkje van Alexander Perrin. Toen ik dan je trammetje hier zag, dacht ik dat dat het ging worden. Maar veldspoor is ook leuk! Ik ben benieuwd naar de uitwerking hiervan.
Schaal H0, vooral schaal N. Liefhebber van stoom, diesel en alles wat obscuur en moeilijk te verkrijgen is...

Stoker bij de Miljoenenlijn

Tothebeach

Het uitwerken van het filmpje van Alexander Perrin is wel een uitdaging. Ik zit er uitgebreid over na te denken, landschaptechnisch zit het leuk in elkaar. Maar hoe je dit in 3D zou kunnen uitwerken is nog wel een lastige. Want ik zou kunnen kiezen om het gewoon in kleur met een eigen interpretatie te kunnen bouwen.

Maar hoe zou het zijn als ik de pentekening zou kunnen evenaren, alleen dan in 3D? Dan lijkt het meer op het origineel, is de link dus makkelijker te leggen en is de uitwerking uniek te noemen. En ik zie wel mogelijkheden, maar daarvoor wil ik toch nog net iets meer bouwervaring opdoen in het gangbare.
Dus het blijft nog even op papier staan. Maar ik zie wel mogelijkheden.

Groet,
Michel

Tothebeach

Titel maar aangepast naar een voorstel van Tjalling. Dit past beter bij dit draadje :)

Tothebeach

Ondertussen ga ik rustig verder. De ondergrond wordt gemaakt van afval, gevist uit een puincontainer, een paar straten verderop. Rails is ook tweedehands. Het is allemaal aangesloten, en het rijdt best wel goed.


Ik ben een tevreden man :)


Meer is te lezen op mijn blog

Groet,
michel

Tothebeach

De baan is met twee draden aangesloten. Het lokomotiefje is analoog, de transformator ook, die is van fleischmann. Het tempo ligt misschien wat hoog, maar dat kunnen we tzt wel afvlakken met de PWM controller. Maar het rijdt, zonder al teveel moeite eigenlijk  :)

Hierbij de link naar het filmpje

Groet,
michel