Modelspoor, Algemeen en H0 > Algemeen

verkoop op een Franse beurs

(1/2) > >>

sdbhg:
Vorige week zondag bezocht ik voor het eerst een beurs, nl de beurs in Beuvry-la-F (gevonden in de agenda alhier). Omdat mijn vroeger limamateriaal sncf is, nam ik dit mee in een schoendoos en koos ik ook voor deze Franse beurs. In mijn achterhoofd om dit daar eventueel te verkopen. Het betreft hier een locomotief (met redelijk wat roest binnenin, die schokkerig rijdt), 2 wagons en ongeveer 20 sporen. Door wat te snuffelen op ebay, had ik een totaalprijs van 25 euro voor ogen. Dit was voor mij wel een gok, want erg ervaren ben ik daar uiteraard niet in... Maar ik wou er echt van af omdat ik het materiaal niet mooi vond en omdat ik naar digitaal en nieuw materiaal wil overgaan.

Ik heb toen een handelaar aangesproken en die vond 25 euro teveel, maar 20 euro was ok voor hem. Ik heb toen dit materiaal verkocht, maar achteraf gezien ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig : was dit een een goede "deal" of vroeg ik te weinig ???

Ik heb fotootjes van het verkochte materiaal op mijn website geplaatst : groups.msn.be/ModelspoorbaanSvent


Ik ben blijven treuzelen op die beurs in de hoop dat de koper mijn spulletjes in zijn kraam zou zetten, maar pech ... ik kreeg niet te zien aan welke prijzen mijn spulletjes verkocht zou worden.

Het nog overblijvende materiaal dat ik nu nog thuis heb en mooier vind dan de verkochte items, werd daar op de beurs wel nog te koop aangeboden. Maar wat een prijsverschillen ! Zo zag ik mijn loc te koop voor 55 euro en op een ander kraam voor 25 euro. Mijn nog resterende wagons waren te koop voor 25 euro en bij een andere dan weer voor 10 euro ! Steeds ging het om identiek dezelfde spullen ! Enfin, om deze spullen te verkopen heb ik alvast een idee van de prijzen !

Is het een goed idee om dit resterende SNCF-materiaal in frankrijk te proberen verkopen (ik dacht aan Pont Marcq op einde van de maand) of speelt dit geen rol, kan dit even goed renderen in Belgie ? Ik ga alleszins eens een kijkje nemen op een Belgische beurs dit week-end (als het vroeg opstaan mij lukt -)))) ).

Hebben jullie tips, opmerkingen, suggesties ?
alvast bedankt
sven

loco:
Als het de eerste keer is dat je een beurs bezoekt kun je beter eerst wat ervaring opdoen met beurzen en wat vergelijken.
Voor Lima ga je doorgaans niet zoveel krijgen als voor andere merken.
Blijkbaar is autorijden voor jou geen probleem. ander vrees ik dat je meer gaat uitgeven aan brandstof en inkom dan wat je treintjes kunnen opbrengen.
Waarom zou je het weg doen? Rijden deze wagens niet in Belgie. Kun je ze  niet mee inzetten in onze goederentreinen. In Belgi? rijdr anders wel wat sncf materiaal rond.
Biedt ze misschien eens te koop aan in de rubriek op dit forum.
Ik wens je alvast veel succes met de verkoop.
Loco

_______________________
www.de-pijl.be : met ondermeer recent nieuws uit het grootbedrijf en modelbouw

Johnnytrein:
Sven, ik probeer de link naar je website maar dat lukt maar niet, ik kom steeds in een of andere zoektoestand. Johnny

Gerolf:
Ik heb wel wat moeten zoeken, maar de juiste link is:
http://groups.msn.com/ModelspoorbaanSvent

Gerolf Peeters vanuit "Marche-en-Bi?res"
http://home2.scarlet.be/gerolfp/

sdbhg:
sorry voor de vergissing
"be" moet dus idd "com" worden

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie