Nieuws:

Nu in MSM 247 REPORTAGE: MOBEXPO 2024 | 2de Dutch US Convention

Hoofdmenu

Review Van Biervliet/B-Models Sggmrss Metal Edition

Gestart door bb67400fan, 05 november 2022, 16:22:42 PM

bb67400fan

Dag allemaal,

In het kader van het project IFB Zeebrugge - Segrate, gebruik ik wat containerwagens van het merk B-Models die mooi in de trein passen naar realistisch voorbeeld.
Tot op heden zijn er buiten de modellen van Van Vanbiervliet weinig varianten van andere merken op de markt. Wie dergelijke treinen wil maken, is quasi verplicht voor Van Biervliet te gaan kiezen. De meesten op dit forum weten wellicht dat ook bij de containerwagens ooit de bal flink mis geslagen werd; de wagens stonden veel te hoog op de draaistellen gemonteerd, waardoor koppelen met een wagen van een ander merk niet lukte. De buffers reikten flink boven die van een ander model, de standaard norm.  ::)

Gelukkig werd bovenstaand probleem aangepakt, waardoor de huidige wagens veel beter tot perfect gemaakt worden. Dat op zich is positief!
Recent werden de modellen 59.102 en 59.103 uitgeleverd, die eveneens in bovengenoemde containertrein passen. Ondanks de wagen mooi uitgevoerd is, werd hier nogmaals de bal misgeslagen. Dit keer op vlak van de details. In tegenstelling tot het model 59.100, werden enkele grepen op de uiteinden van de wagen anders gemonteerd waardoor deze grandioos in de weg van de container komen te zitten (zie foto's). Hierdoor kan de container niet mooi op zijn pinnen geplaatst worden. Zonde, wetende dat eerdere modellen wél goed uitgevoerd werden door deze correct te monteren. Als je dit toch forceert, dreigt de greep vroeg of laat af te breken.  :-X
Conclusie: een mooie wagen, maar voor de prijs van net geen 105 euro mis ik net wat betere afwerking.