Auteur Topic: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten  (gelezen 1092 keer)

Offline filosoofke

  • Forumlid
  • Berichten: 20
    • Rail4Life
  • Voornaam: Wim
ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Gepost op: 09 juli 2022, 11:24:38 am »
Hoi,

Als ik tegenwoordig mijn ECoS opstart, dan wordt bij alle locomotieven de functietoests F2 geselecteerd, en krijg ik deze niet meer afgezet. Wreed ambetant als je weet dat F2 de klaxon van mijn Mehano 5102 activeert  >:(

Heb bijvoorbeeld die 5102 al eens verwijderd en opnieuw toegevoegd. Alles ok, tot ik mijn ECoS opnieuw opstartte en weer van dat. Nu, het is bij elke loc dat die F2 wordt geactiveerd, los of ze nu van sound voorzien zijn of niet. Bij de niet sound locs valt dat dus niet op, maar bij de sound locs wel...

Is dit herkenbaar voor iemand?

hardwareversie 2.0.0
softwareversie 4.0.0

(sry, deze vraag had ik beter bij modelspoor digitaal geplaatst)

Offline ceuleer

  • Forumlid
  • Berichten: 1.149
  • Voornaam: gunter
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #1 Gepost op: 09 juli 2022, 14:58:42 pm »
Ondertussen zijn er al 13 updates geweest van 4-0-0 tot nu de laatste 4-2-10.
Best eens uw Ecos updaten.

Offline Ludwig

  • Forumlid
  • Berichten: 1.277
  • Voornaam: ludwig
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #2 Gepost op: 09 juli 2022, 23:21:13 pm »
Zolang mijn Ecos blijft doen wat hij moet doen doe ik geen update meer.
Hou er niet van als iets goed werkt naar mijn noden toch een update te doen.
Of zie ik dat verkeerd?
Groeten
Ludwig

3 rail k rails, Ecos 2

Offline RobVille

  • Forumlid
  • Berichten: 275
  • My Dark Side
  • Voornaam: Rob
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #3 Gepost op: 09 juli 2022, 23:24:13 pm »
Ja  ;)

Groetjes,
Rob
Cornfield Junction
Bypass Junction

Offline Jurgen

  • Forumlid
  • Berichten: 7.011
    • Fietssporen
  • Voornaam: Jurgen
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #4 Gepost op: 10 juli 2022, 10:24:45 am »
Zolang mijn Ecos blijft doen wat hij moet doen doe ik geen update meer.
Hou er niet van als iets goed werkt naar mijn noden toch een update te doen.
Of zie ik dat verkeerd?

Als je voor hebt wat zich hierboven afspeelt, dan zou ik snel een update doen.  ;D

Maar een Ecos moet je bekijken zoals een computer, die heeft ook regelmatig updates nodig. Sommige zijn beveiligingsupdates, andere hebben nieuwe functies, nog andere zijn bug fixes,... Ik denk dat je er nooit kwaad aan doet om je Ecos te updaten.

Dus, filosoofke, updaten die handel!  ;)
Mvg, Jurgen
De trein, da's altijd een beetje wachten.
Fietssporen, fietsen over oude sporen.

Offline filosoofke

  • Forumlid
  • Berichten: 20
    • Rail4Life
  • Voornaam: Wim
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #5 Gepost op: 10 juli 2022, 21:59:58 pm »
Wat ik niet meteen vind op de ESU website. Kan je firmware updates skippen (kan ik van 4.0.0 meteen naar 4.2.10?) of moet je ze 1 voor 1 downloaden en installeren? Ik veronderstel het laatste, maar na het installeren van firmware versie 4.2.10 blijft de ECoS wel versie 4.0.0 tonen in het menu (ook na herstart).

F2 was nu wel niet meer geactiveerd voor de loc, dus voorlopig lijkt de update toch wel iets gedaan te hebben. Het kan ook toeval zijn..Wordt vervolgd  ;)

Offline RobVille

  • Forumlid
  • Berichten: 275
  • My Dark Side
  • Voornaam: Rob
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #6 Gepost op: 11 juli 2022, 10:57:31 am »
Hallo,

Ik zou in ieder geval de update nogmaals proberen. Wel even een backup maken van je ECoS. Wanneer je van versie wisselt, dan altijd de laatste patch van die versie installeren voordat je overstapt naar de volgende.

Groetjes,
Rob
Cornfield Junction
Bypass Junction

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 6.495
  • .
  • Voornaam: Dani
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #7 Gepost op: 11 juli 2022, 11:43:34 am »
bij Ecos   altijd opeenvolgende updates draaien, anders loopt het mis  en voert hij deupgrade niet uit.
Misschien is dat wat er gebeurd is bij jou nu.

Gewoon alle versies apart installeren en geen enkele overslaan, zo doe ik het ook
De kruik is te water gegaan...
De kruik is niet meer.

Offline ceuleer

  • Forumlid
  • Berichten: 1.149
  • Voornaam: gunter
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #8 Gepost op: 11 juli 2022, 11:55:55 am »
Klop niet helemaal, 4-2-7 heb ikzelf ook niet geïnstalleerd.
Ineens van 4-2-6 naar 4-2-8 gegaan.
Maar van 4-0-0 ga je misschien via 4-1-0 naar 4-2-10 moeten gaan, of misschien moet je zelfs eerst 4-2-0 installeren voor 4-2-10 lukt.

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 6.086
  • Voornaam: raf
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #9 Gepost op: 11 juli 2022, 15:24:00 pm »
simpel op te lossen
installeer de updates een voor een achter elkaar zoals esu ze uitgebracht heeft.
gr raf
If I make mistakes in "spelling"
Remember it's the pen, that's bad
Don't lay the blame on me.

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 6.478
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #10 Gepost op: 11 juli 2022, 17:01:16 pm »
Ik vind het een raar verhaal. Het probleem is kennelijk spontaan ontstaan. En zou dat dan opgelost worden door updates te installeren? Het probleem ontstaat toch niet door het achterwege laten van updates? Op bouwt ESU dit opzettelijk in om je te dwingen de update te installeren?

Offline RobVille

  • Forumlid
  • Berichten: 275
  • My Dark Side
  • Voornaam: Rob
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #11 Gepost op: 11 juli 2022, 17:21:01 pm »
F2 was nu wel niet meer geactiveerd voor de loc, dus voorlopig lijkt de update toch wel iets gedaan te hebben. Het kan ook toeval zijn..Wordt vervolgd  ;)

Placebo  8)

Groetjes,
Rob
Cornfield Junction
Bypass Junction

Offline ceuleer

  • Forumlid
  • Berichten: 1.149
  • Voornaam: gunter
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #12 Gepost op: 11 juli 2022, 17:33:07 pm »
Ik vind het een raar verhaal. Het probleem is kennelijk spontaan ontstaan. En zou dat dan opgelost worden door updates te installeren? Het probleem ontstaat toch niet door het achterwege laten van updates? Op bouwt ESU dit opzettelijk in om je te dwingen de update te installeren?

Ben jij tegen updates ?
Bugs in een systeem worden door update opgelost, ondanks dat niet iedereen last van deze bugs heeft.

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 6.478
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #13 Gepost op: 11 juli 2022, 20:40:00 pm »
Ik heb geen updates nodig, wamt rijd nog analoog. Ik ben er ook niet tegen, maar ik geloof niet dat dit probleem iets te maken heeft met het niet uitvoeren van updates. Er moet gewoon een andere oorzaak zijn.

Offline ceuleer

  • Forumlid
  • Berichten: 1.149
  • Voornaam: gunter
Re: ECoS F2 automatisch aan bij opstarten
« Reactie #14 Gepost op: 11 juli 2022, 23:03:51 pm »
Als je nu de Ecos naar ESU opstuurt, met vermelding van het defect aan F2, wat denk je dat ze eerst gaan doen ?
UPDATEN naar de laatste versie.
Werkt het dan nog niet, dat halen ze de Ecos uit mekaar en zoeken ze verder.
Ik heb meer vertrouwen dan jij in de specialisten van ESU die sinds versie 4.0.0 tot nu tientallen bugs uit het systeem gehaald hebben via updates.
Maar het is mijne Ecos niet met dit probleem, de eigenaar doet er zijn goesting mee.