Auteur Topic: Tillig kruiswissel DKW II loc stopt  (gelezen 514 keer)

Offline filosoofke

  • Forumlid
  • Berichten: 20
    • Rail4Life
  • Voornaam: Wim
Tillig kruiswissel DKW II loc stopt
« Gepost op: 09 juli 2022, 11:16:30 am »
Hoi,

ik heb een probleem met het installeren van Tillig 83391 (DKW II kruiswissel - https://www.tillig.com/Produkte/produktinfo-83391.html)
In de rechte stand stoppen de locomotieven op de wissel, terwijl de frontverlichting wel blijft branden. De multimeter geeft ook geen spanningsloze stukken aan. Je hoort de loc ook nog wel wat lawaai maken als je het oor er dicht genoeg naast legt.
Voorlopig merk ik ook enkel het probleem bij 4-assige locomotieven, de 5102 van Mehano rijdt er bijvoorbeeld wel vlot over.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn?
 

Offline PeterVG

  • Forumlid
  • Berichten: 1.676
    • flickr fotocollectie
  • Voornaam: Peter
Re: Tillig kruiswissel DKW II loc stopt
« Reactie #1 Gepost op: 10 juli 2022, 09:45:34 am »
Helaas kan ik U niet helpen. Zelf heb ik veel ervaring met Tillig spoormateriaal maar niet met kruiswissels. Ik heb een foto toegevoegd. Mogelijk helpt dat bij het oplossen van dit probleem. Waar exact loopt het mis op de wissel.


Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 21.839
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
Re: Tillig kruiswissel DKW II loc stopt
« Reactie #2 Gepost op: 10 juli 2022, 10:22:42 am »
Merkwaardig ...
Geen stroomloze stukken, je tweeassig locje krijgt stroom want de frontverlichting brandt, maar rijdt niet meer
Zacht zoemen, de motor wil maar het locje rijdt niet - dit doet mij denken aan een mechanisch probleem.
Mijn vermoeden: het locje rijdt zich vast
=> wielafstand checken, mogelijk staan de wielen "te smal" op de as
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 6.478
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: Tillig kruiswissel DKW II loc stopt
« Reactie #3 Gepost op: 10 juli 2022, 12:37:01 pm »
Dat is ook mijn vermoeden, dat de loc zich klem rijdt.
Zie NEM310, de maat B moet minstens 14,4 mm zijn.

Overigens is dit geen kruiswissel, maar een Baeseler wissel.

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 7.142
  • Voornaam: Rudy
Re: Tillig kruiswissel DKW II loc stopt
« Reactie #4 Gepost op: 10 juli 2022, 12:43:28 pm »
Heb er ook eentje in dien aard, ik dacht van Roco,(geoline met bedding) heb al ondervonden als hij in een bepaalde stand staat en een loc rijdt er over, dat hij ook kortsluit...
Hij zal hier ooit nog wel ten berde komen ten gepasten tijde, want "elentriek" dat is nu net niet mijn ding.... ::)

 ;)

Offline RobVille

  • Forumlid
  • Berichten: 275
  • My Dark Side
  • Voornaam: Rob
Re: Tillig kruiswissel DKW II loc stopt
« Reactie #5 Gepost op: 10 juli 2022, 15:31:14 pm »
Hallo,

Vond op internet een gebruikshandleiding met deze afbeelding. Misschien heb je er iets aan.





Groetjes,
Rob
Cornfield Junction
Bypass Junction

Offline filosoofke

  • Forumlid
  • Berichten: 20
    • Rail4Life
  • Voornaam: Wim
Re: Tillig kruiswissel DKW II loc stopt
« Reactie #6 Gepost op: 10 juli 2022, 22:11:35 pm »
Waar exact loopt het mis op de wissel.



Als trein van rechtsboven naar linksonder rijdt, dan stopt hij als de assen waar er stroom genomen worden op ongeveer 3/4 van rechts naar linksonder staan.
Door de commentaren gefocust op de breedte van de sporen, en hoewel ik geen 'versmallingen' kon meten, toch de wissel minder 'geforceerd' (ik had de uiteinden misschien iets te veel in een bepaalde hoek geforceerd?), en voorlopig lijkt het probleem opgelost. Ik vermoed dat Gerolf en Klaas het dus bij het rechte eind hadden!

Offline RobVille

  • Forumlid
  • Berichten: 275
  • My Dark Side
  • Voornaam: Rob
Re: Tillig kruiswissel DKW II loc stopt
« Reactie #7 Gepost op: 11 juli 2022, 10:28:24 am »
Hallo,

Vond op internet een gebruikshandleiding met deze afbeelding. Misschien heb je er iets aan.





Groetjes,
Rob



NB -->

Zag in een vorig topic al dat je de aansturing van deze wissel al perfect geregeld had, schema is dus overbodig. Probleem opgelost.
Cornfield Junction
Bypass Junction