Auteur Topic: marklin lok ombouw met cdrom motor  (gelezen 918 keer)

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 5.989
  • Voornaam: raf
marklin lok ombouw met cdrom motor
« Gepost op: 04 juni 2022, 18:38:34 pm »
Hallo

Er bestaan ombouw sets om marklin loks om te bouwen maar heeft er reeds iemand geprobeerd er een cdrom motor in te monteren .
Het past zo wie zo niet dus je hebt moeten frezen .
Ik wil het wel eens proberen met een 3000 die nergens meer goed voor is (pluk lok)
Indien er iemand dit reeds gedaan heeft had ik er graag info over indien je het wil delen .
Ik krijg de lok niet onder de stepcraft frees machine terwijl hij in de spant tang zit .
Dus ik moet eerst dat probleem oplossen .

gr raf

If I make mistakes in "spelling"
Remember it's the pen, that's bad
Don't lay the blame on me.

Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 21.751
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #1 Gepost op: 05 juni 2022, 09:50:23 am »
Ik meen mij te herinneren dat er ooit een kleinserie-fabrikant zoiets aanbod voor oude Lima-locjes
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 5.989
  • Voornaam: raf
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #2 Gepost op: 05 juni 2022, 10:03:00 am »
Gerolf lima is geen probleem daar past die motor gewoon perfect in .
Je kunt zelfs de schroefjes gebruiken om hem vast te zetten .
Heb ik bij het brosseltje zo gedaan .
Het probleem bij marklin is dat ik ga moeten weg frezen en hopelijk lukt dit van daag .
Het marklin chassis is eigenlijk een deel van de oude motor en daardoor komt de cd rom motor te ver naar buiten te zitten en past de kap er niet op
Dus frees werk
gr raf en foto's volgen wel
If I make mistakes in "spelling"
Remember it's the pen, that's bad
Don't lay the blame on me.

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 2.414
  • Voornaam: Hugo
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #3 Gepost op: 05 juni 2022, 10:36:19 am »
Maar waarom zou je dat doen? Het is toch een stap achteruit?
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 5.989
  • Voornaam: raf
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #4 Gepost op: 05 juni 2022, 10:41:30 am »
Albert hoe zo een stap achteruit ????
Al mijn marklins rijden nu op dcc en dit is een sloop lok er ontbreekt het een en ander zeg maar.
Het is om eens te proberen of wat ik als idee heb ook kan lukken .
Kan ook wat verveling zijn die parten speelt hahahaha

Gr raf
If I make mistakes in "spelling"
Remember it's the pen, that's bad
Don't lay the blame on me.

Online DelticPower

  • Forumlid
  • Berichten: 1.222
  • Voornaam: Jan
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #5 Gepost op: 05 juni 2022, 10:59:32 am »
Raf, ik bewonder jouw inventiviteit en doorzettingsvermogen. Maar voor velen is het ombouwen van een Marklinlok met een cd-motor heiligschennis.
Toch ben ik ook benieuwd naar de resultaten. Succes.

Groeten Jan.

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 2.414
  • Voornaam: Hugo
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #6 Gepost op: 05 juni 2022, 11:05:01 am »
Albert hoe zo een stap achteruit ????
Al mijn marklins rijden nu op dcc en dit is een sloop lok er ontbreekt het een en ander zeg maar.
Het is om eens te proberen of wat ik als idee heb ook kan lukken .
Kan ook wat verveling zijn die parten speelt hahahaha

Gr raf
Dan ben ik mee  :D
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 7.148
  • Voornaam: Rudy
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #7 Gepost op: 05 juni 2022, 11:06:07 am »
Ik meen mij te herinneren dat er ooit een kleinserie-fabrikant zoiets aanbod voor oude Lima-locjes

Dat was Australische merk Modeltorque maar bij het overlijden van de man stopte ook het bedrijfje.
Er kwam later wel een alternatief, Susu motor:
https://r.search.yahoo.com/_ylt=AwrJO05TbJxiAD8AlAtHDwx.;_ylu=Y29sbwMEcG9zAzEEdnRpZAMEc2VjA3Ny/RV=2/RE=1654447315/RO=10/RU=https%3a%2f%2fwww.freewebstore.org%2fSusumotor/RK=2/RS=afPPInwFy7jgskQZikjzjEFLDro-
Voordeel daar dat je ook kamwieltjes kan verkrijgen voor andere merk(en) dan Lima.

Ikzelf heb mijn Ma/Trix 59 uitgerust met een Faulhaber motor met passend kamwiel die ik kocht in een winkel in Haasrode voor ongeveer 49euro
Reden van de ombouw, de Trix hield zeer veel lawaai, wat nu volledig verdwenen is.
Je moet wel een hap uit het chassis frezen...



 ;)

Offline Floris

  • Forumlid
  • Berichten: 2.455
    • Le Bassin blog
  • Voornaam: Floris
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #8 Gepost op: 05 juni 2022, 12:11:11 pm »
weet niet of t echt een succes wordt in een loc, die cdrom-motortjes hebben niet echt indrukwekkend koppel. Heb ze tot nu toe vooral gebruikt voor brossel-achtig spul, dan worden ze niet zwaar belast en gaat t prachtig. Stil, soepel, goedkoop.

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 5.989
  • Voornaam: raf
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #9 Gepost op: 05 juni 2022, 12:56:19 pm »
















Zo de motor zit er in nu is het nog wachten op een tandwieltje
Zou ik het nog eens doen ??? Ja maar nooit met een grotere loc
Daar dit een pluk loc was zag ik er geen probleem mee om dit te doen .
Koppel dat zien we wel als ik er mee kan beginnen rijden .
Volgende keer als ik er nog ooit eentje doe dan iets minder diep weg halen dan wat ik nu gedaan heb .
De kap past perfect en er is zelfs nog ruimte over .
Nu net zoals ik wachten
Alleen ik ga opzoek naar die derde as LOL

gr raf

If I make mistakes in "spelling"
Remember it's the pen, that's bad
Don't lay the blame on me.

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 2.414
  • Voornaam: Hugo
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #10 Gepost op: 05 juni 2022, 13:14:46 pm »
Koppel is niet zo'n probleem, hij sleurt mijn loodzware 18 vooruit zonder moeite.
Maar dat tandwieltje op de as verzekeren
Ik heb een Lima waar ik een extra tussen tandwiel heb geplaatst, die kan traaaaaaag rijden!  ;D
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 5.989
  • Voornaam: raf
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #11 Gepost op: 05 juni 2022, 13:24:54 pm »
Albert een probleem laat zich maar eerst oplossen als het zich voordoet.
Daar ik nog geen tandwieltje heb heb ik ook nog geen probleem en hoef ik ook niet voor een oplossing te zoeken .
gr raf 
If I make mistakes in "spelling"
Remember it's the pen, that's bad
Don't lay the blame on me.

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 2.414
  • Voornaam: Hugo
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #12 Gepost op: 05 juni 2022, 13:52:43 pm »
Albert een probleem laat zich maar eerst oplossen als het zich voordoet.
Daar ik nog geen tandwieltje heb heb ik ook nog geen probleem en hoef ik ook niet voor een oplossing te zoeken .
gr raf
Maar ge kunt er toch al van wakker liggen niet! lol
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 7.148
  • Voornaam: Rudy
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #13 Gepost op: 05 juni 2022, 14:00:37 pm »
Daar ik nog geen tandwieltje heb...

Lijkt er sterk op dat de meesten hier maar enkel lezen hetgeen ze zelf geschreven hebben! ::)
Met de moeite van anderen word blijkbaar geen rekening gehouden...
Ik denk dat de post van Alberke eerder refereerde naar de post van Floris

weet niet of t echt een succes wordt in een loc, die cdrom-motortjes hebben niet echt indrukwekkend koppel. Heb ze tot nu toe vooral gebruikt voor brossel-achtig spul, dan worden ze niet zwaar belast en gaat t prachtig. Stil, soepel, goedkoop.

 ;)

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 5.989
  • Voornaam: raf
Re: marklin lok ombouw met cdrom motor
« Reactie #14 Gepost op: 05 juni 2022, 15:11:12 pm »
Rudy ik refereerde wel naar albert zijn posting.
"Maar dat tandwieltje op de as verzekeren"
En dus daar mijn antwoord op dat ik er nog geen heb en wacht op de postbode .
Maar wat heeft het allemaal nog te maken met het inbouwen van de motor ????
Eens kijken in de doosjes van de ombouw sets of er nergens een tandwieltje is wat ik van de as af krijg
gr raf
If I make mistakes in "spelling"
Remember it's the pen, that's bad
Don't lay the blame on me.