Nieuws:

Nu in MSM 244 ACTIEMODEL 2024

Hoofdmenu

Herhaling van de basisregels van dit forum

Gestart door doomslu, 31 maart 2022, 09:23:46 AM

doomslu

Op verzoek van heel wat forumleden en na onderling overleg hebben we beslist om de zaken voortaan wat aan te passen omdat gebleken is dat het zelfmodererende karakter van het forum niet steeds werkt.
Het gaat hier overigens niet over een reglementswijziging, maar eerder op het kordater toezien op de toepassing van de regels, die we hier nog even herhalen:

Absoluut niet toelaatbaar zijn:

1) Persoonlijke aanvallen tegen andere forumleden.

2) Meningsverschillen of zelfs ruzies op het forum uitvechten.
Problemen kan men best per E-mail of in een persoonlijk gesprek oplossen.
Het forum is daarvoor niet de geschikte plaats.

3) Ongegronde kritiek aan het adres van fabrikanten, invoerders, handelaars en/of internetwinkels.
Constructieve kritiek en/of aandragen van positieve voorstellen of oplossingen daarentegen kunnen we alleen maar goedkeuren.

4) Wissen van bijdragen, de inhoud ervan, of beelden, tenzij men ze wil corrigeren of verbeteren.

5) Registreren zonder naam en voornaam. Per lid kan slechts één account toegestaan worden. Het is plezieriger als je weet wie wie is. Alleen de moderatoren kunnen om welbepaalde redenen hierop uitzonderingen toestaan.

6) SMS- of chatbox-taal: dat is gewoon een kwestie van respect.

7) Politieke of racistische boodschappen en/of uitlatingen.


De moderatoren gaan voortaan de draadjes over modelspoor – want dat is de essentie van dit forum – zuiveren van niets ter zake doende interventies. Dit kan op verzoek van de topic-starter of op eigen initiatief. Kletsen over koetjes en kalfjes, daar is de babbelhoek voor.

Ook zal voortaan strenger worden opgetreden tegen aanvallen op personen, forumleden of andere. Deze zullen onmiddellijk en zonder verwittiging gewist worden.

We hopen hiermee dat de sfeer op het forum terug vriendschappelijk en constructief wordt en dat niemand meer bang hoeft te zijn negatieve commentaren te krijgen op een vraag en dat de vele modelbouwers en spoorliefhebbers hier opnieuw hun gading zullen vinden.

Wie het hier niet mee eens is wordt vriendelijk verzocht het forum te verlaten.


luc    * MODEL RAILROADING IS FUN *