Modelspoor, Algemeen en H0 > Nieuwe leden

Even voorstellen

(1/2) > >>

E49memling:
Hallo,

Sinds kort ben ik weer begonnen met het opzetten van een modelbaan en ik zocht naar informatie en ideeën.
Tot zo'n 25 jaar gelden had ik een vrij uitgebreide baan H0 die ongeveer de hele zolder vulde, nog volledig in opbouw. Met vooral Roco materiaal en materieel, maar ook Märklin.
Een paar jaar eerder werd nummer 3 geboren, en die had wat later een eigen kamer nodig, dus werd alles van de treintjes afgebroken en opgeborgen.
De zolder werd een slaapkamer.

Er bleef mij niets anders over dan mij verder enkel met de treinen schaal 1 op1 bezig te houden.

Nu zo'n 25 jaar later hebben de kinderen elders een eigen leven opgebouwd, zijn mijn vrouw en ik verhuisd naar een woning met een zolder die 'smeekt' om kleine treintjes, en ben ik gepensioneerd. Dus heb ik ook tijd.

Nu blijkt dat 25 jaar in dozen opgeborgen te zijn niet het beste is voor die dingen. Dus is er wat reparatie- en reinigingswerk nodig. Door Google ben ik dus hier beland, en het blijkt een goeie plaats te zijn om de informatie te vinden die ik zoek.
Ook de technologie is intussen geëvolueerd, ook dat heb ik niet echt mee gevolgd. Maar ja, je moet ergens beginnen.

Mijn bedoeling is een baan op te zetten met de twee systemen door mekaar, Gelijkstroom en het systeem van Märklin. Analoog kan je zo werken met een locwissel met een 'omschakelbaar' stuk. Net zoals in het groetbedrijf in Quévy en Aachen voor treinen van en naar België. Dat moet ik nog allemaal uitpluizen - een uitdaging.

Dat is het zowat.
Ik woon in een gemeente van Vlaams Brabant, Pajottenland. Niet echt ver van Brussel.

Vriendelijke Groeten.
Walter

Karel A.J.:
Welgekomen, Walter! Gene schrik (als dat al nodig zou zijn, buitenlanders bijten niet, gewoonlijk, alleen hun camionneurs hebben een slechte reputatie) naar mijn aanvoelen zijn 99% hier Belgen.

Houd u vooral niet in om te vertellen over uw ervaringen bij het "echte" spoor, we hebben daarvoor een aparte rubriek "grootbedrijf". Die ik steeds weer doorneem met grote belangstelling.

doomslu:
Welkom Walter.
Je bent hier aan het goede adres!  ;)

E49memling:

--- Citaat van: Karel A.J. op 05 mei 2021, 20:37:27 pm ---Welgekomen, Walter! Gene schrik (als dat al nodig zou zijn, buitenlanders bijten niet, gewoonlijk, alleen hun camionneurs hebben een slechte reputatie) naar mijn aanvoelen zijn 99% hier Belgen.

Houd u vooral niet in om te vertellen over uw ervaringen bij het "echte" spoor, we hebben daarvoor een aparte rubriek "grootbedrijf". Die ik steeds weer doorneem met grote belangstelling.

--- Einde van citaat ---
Hocht... Ken ik. Mijn schoonzoon komt uit de buurgemeente Moortbeerbeek  ;)

Geert:
Welkom op ons forum Walter,

Geert

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie