Modelspoor, praktijk > Sporenplannen

plan op zolder

(1/2) > >>

The Railwarrior:
Hoi allen,

na de vorige posts over een baanplan ben ik helemaal opnieuw gestart.  zowel met mijn baan op de zolder als met plannen.  Door een aantal omstandigheden hebben we meer opbergruimte op zolder nodig.  Ik heb daarom mijn oude plannen op de schop moeten doen en ben aan een nieuw plan beginnen werken, weliswaar voor een vaste baan deze keer.  ik was beginnen werken in modules maar aangezien ik deze niet meer kan hergebruiken nu is het idee ook gerezen dat moesten we ooit verhuizen ik dan ook die baan en modules niet meer zou kunnen hergebruiken.  Ik heb inmiddels alles gedemonteerd en opgeslagen in de garage om zo veel mogelijk te recupereren. 

Op het plan zijn de Gele vlakken kasten tot 1m hoog, op een lange kast van 580 x 120 cm zal dus de baan komen.  Door de beperkte diameter van de spiraal en het feit dat ik mijn treinen niet te erg wil laten klimmen (max 2%) is er enkel ruimte voor een enkelsporige spiraal met R5 bochten van Roco.  het grote witte vlak is het sas met trappenhal waar je de zolder binnen komt, en de schouw.  Het is de bedoeling om met treinen te rijden die tot 3m lang kunnen zijn.55erke:

Ik vind het een mooi plan  ;)

Gerolf:
Het is mooi, dat is zeker
Ik maak me wel wat zorgen over het treinenverloop. Ik vermoed dat je beide enkelsporige spiralen in twee richtingen wil berijden.
Dan duurt het wel even vooraleer een dalende trein beneden is, en een klimmende bovenkomt.
Het verkeer in het zichtbare deel zal dan zeker niet te druk zijn  ::)

The Railwarrior:
Dat klopt idd, nu mik ik ook niet op een treinverloop waar je veel treinen na mekaar ziet passeren. In het echte leven passeert er ook niet elke 2 minuten een trein. Ik heb ook al van andere modelspoorders gehoord dat je meer plezier hebt van een rustig verloop dan de mogelijke stres van een te drukke baan. Op den duur ben je dan meer naar je scherm of bedieningstafel aan het kijken ipv van je baan te genieten.

Havoc:
Als ik het grondplan bekijk, dan vraag ik me af waarom je niet de treinen rondom laat rijden. Een brug over de vide en je hebt "kilometers" rijlengte.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie