Pierre's geknutsel met Loc's en wagons en ander rollend spul in N.

Gestart door Pierre, 30 januari 2021, 15:35:53 PM

adrievans

Citaat van: Pierre op 13 februari 2022, 17:13:07 PM
Dankjewel heren.

Goede tip Adrie ... ga ik zeker een keer proberen. ;)


Wel een vers scherp mes gebruiken,anders krijg je rafels in de verf.
Als je voeten ruiken en je neus loopt ben je ondersteboven gebouwd.

Pierre

Al weer een tijd niets van me laten horen. Gewoon lui om een stukkie te tikken en andere dingen te doen.

Een hele tijd geleden was ik op zoek naar twee railpoets wagonnetjes om mee te laten lopen in een stammetje. Ik vond er een op Marktplaats en iemand van een N forum hielp me aan de andere. Nog bedankt hiervoor Ron. ;)  Ze zijn alle twee van Roco. Het Marktplaats exemplaar was bruin met zo'n vrolijk Roco dakje. Dit dakje heb ik vervangen voor het grijze dakje van Ron. Deze poetser kan gewoon meelopen tussen een paar andere vrachtwagonnetjes. De andere wil ik vullen met schroot en deze in een (nog te maken) schroottrein laten meelopen.

Eerst maar eens een koppeling vervangen. Ik denk dat deze tijdens het vervoer gesneuveld is. Maar dat is natuurlijk een makkie.Ik vind een juiste in de rommelbak. Hij is wel iets korter maar ik kom hier wel mee weg.

Dan verzamel ik wat oude wagonnetjes die ik kan gebruiken voor mijn schroottrein.Ik beschadig ze wat en geef de buitenkanten allemaal een verfje. Van een restje schuimplaat snij ik in elk wagonnetje een ondergrondje.Dan komt het "schroot " aan de beurt.

En natuurlijk een beetje roest.Ook de andere bakjes moeten gevuld worden met allerlei rommel. De openingetjes vul ik op met krulletjes uit mijn puntenslijper.En dan ... roest!

De vracht van de wagonnetjes met de zwaarder lopende poetser was te veel voor een kleine 1100 loc. Gelukkig heb ik er meerdere en met twee gaat het prima.
Later meer geknutsel. ;)
Groet Pierre.


Michael

Mooi hoe je dit doet Pierre, met eenvoudige spullen toch weer een prachtige schroottrein op je baan.
Mvg,
Michaël

DCC, Lissy,Lijn154

Pierre

Ik heb wat spul overgenomen waaronder een setje dubbeldekkers met bijpassende loc. De loc had wat aandacht nodig en heb ik uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Loopt weer uit de kunst. Ben wel vergeten hier wat foto's van te maken. Aan de loc ontbrak ook een buffertje. Deze heb ik gemaakt van een stukje kunststof op een speld. Op maat afgeknipt, gaatje geboord van 1mm en er in gelijmd. Het dunne witte randje was nog het meest gepiel maar is wel naar mijn zin geworden.

Ook ontbraken er hier en daar wat koppelingen. Omdat de zaak toch niet meer ontkoppeld hoeft te worden heb ik (redelijk) vaste koppelingen gemaakt van een stukje draad van 1 mm dik. Het was even een beetje uitproberen maar voor mij was dit de kortste koppeling die ik kon maken zonder dat de wagens tegen elkaar kwamen in de kortste bocht.

Later meer .... ;)


Groet Pierre.


PietB


Jappy

Ik heb recent dit topic nog eens doorgelezen, wat leuk dat er weer een update is. Mooi Tsjechisch treinstel! Als ik vragen mag, welk merk is die loc en die rijtuigen?
Schaal H0, vooral schaal N. Liefhebber van stoom, diesel en alles wat obscuur en moeilijk te verkrijgen is...

Stoker bij de Miljoenenlijn

Pierre

Dankjewel Piet en Jappie ;)

Citaat van: Jappy op 17 augustus 2022, 07:48:33 AM
Ik heb recent dit topic nog eens doorgelezen, wat leuk dat er weer een update is. Mooi Tsjechisch treinstel! Als ik vragen mag, welk merk is die loc en die rijtuigen?

Ik heb eens voor je aan de onderkant gekeken en heel klein staat er op:  Kuehn-Modell

Even gespit op Google en de wagons hebben nr. 91155 en de loc nr. 95012
Groet Pierre.


Metpetergaathetbeter

merk vooral gekend van vele uitvoeringen shimmns wagons in N schaal van veel nationaliteiten. Als je op ebay shimmns intkt wordt je er mee bedolven  ;D