Modelspoor, andere schalen dan H0 > Schaal N

Pierre's geknutsel met Loc's en wagons en ander rollend spul in N.

<< < (5/8) > >>

Pierre:
Van de week een setje overgenomen. Gisterochtend kwam de postbode met het pakje aan de deur. Een 1100 en twee plan E rijtuigen. Ik kreeg er ook nog gratis twee bakwagentjes bij.De bakwagentjes kunnen zo ingezet worden maar aan de rest zit een beetje werk. Ik ben er gelijk maar aan begonnen. Als eerste het locje maar eens uit elkaar geknutseld. Hij liep niet helemaal lekker. Alles lekker in een wasbenzine badje gedaan en weer in elkaar gezet. Stroomafnemers en wielen gepoetst. Er was verder niets mee aan de hand en het loopt weer als een nieuwe.De schroefjes van het kapje waren wat strak aangedraaid en dat had de kap wat naar binnen getrokken dat is weer opgelost met een heet waterbadje. Met de steel van een kwast heb ik het kapje weer uitgedeukt. De pantografen heb ik wat recht gebogen en netjes gangbaar gemaakt. Aan het verfwerk mankeert niets alleen van de draad op de isolatoren ontbreken wat stukjes. Het plastic is hard en broos geworden.Ik heb de andere stukjes er ook afgeknipt en de isolatoren plat gevijld en …… er een stukje Evergreen profiel op gelijmd.Dat kan even mooi drogen. Ondertussen de wagons maar eens aangepakt. Ze zijn in een duidelijk bespeelde staat. Het blauwe gedeelte is best redelijk maar de daken en raamlijsten zijn erg beschadigd.
De dakjes worden opgeschuurd met een stukje waterproef schuurpapier 600.

Daarna een nieuw kleurtje. T.z.t. de hele wagons nog wat verouderen.Ondertussen is het lokje ook droog en kan ik daar ook een kwastje overheen halen en de kap vast schroeven.Zo tegen de kerst zijn er gelukkig allemaal verschillende stiften te koop om de kerstkaarten te schrijven. Ik heb een zilverkleurige stift gehaald om daar mijn raamlijsten mee bij te werken. Dat gaat veel beter dan met een kwastje.Al met al ben ik weer lekker aan het knutselen geweest en heb ik er een heel leuk setje aan overgehouden.Het heeft al weer dapper een paar rondjes op mijn baantje gereden.

Rangeerduivel:

--- Citaat van: Pierre op 06 december 2021, 13:53:44 pm --- Gisterochtend kwam de postbode met het pakje aan de deur.

--- Einde van citaat ---

Pierre,
Mooi werk met dat setje, het hoeft niet altijd arhieduur te worden om er plezier aan te beleven!

Levert de postbode dan ook op zondag pakjes in Nederland... :-\
Hier kwam de vuilniskar ook op 1 november, niettegenstaande het hier (Italie) ook een feestdag is!
Wat een verschil toch allemaal vergeleken met Belgie!

Pierre:
De postbode kwam op zaterdag Rudy. Mijn fout. Ik heb het gisteren geschreven. ;D

Jappy:
Leuk om weer een update in dit draadje te zien. Dat heb je mooi opgelost met die ramen, ik denk dat ik ook eens op zoek moet naar een zilverkleurige stift.

Pierre:
Geintje! :P

Ik heb een tijdje geleden een heel oude loc (ik denk een BR103) gekregen met de mededeling hij is niet meer lekker aan de praat te krijgen maar misschien heb je er wat aan voor onderdelen. Hij lag helemaal uit elkaar en alles zat bij elkaar in een plastic zakje. :o  Ik heb maar eens de moed genomen alles netjes uit te zoeken en te sorteren.Op een paar kleine onderdeeltjes na was hij wel aardig compleet. Het motortje los bleek wel stroefjes te draaien maar liep wel en op de print had iemand zich uitgeleefd met een soldeerbout van een dakdekker of zo. Dus eerst maar eens alles schoongemaakt in een badje met wasbenzine. Het hele onderstel weer in elkaar gestoken en de print opgeknapt. En drupje olie en wat proefrondjes laten rijden. Als nieuw!!De kap was ook erg vies en verkleurd. Daar moest ik dus ook wat mee. Nou heb ik van iemand van een ander forum ooit eens twee DB I.R rijtuigen overgenomen en er op M.P nog twee gevonden. Geen idee wat ik daar nou voor moest zetten als loc. Ik kreeg ineens een gek idee. Als ik deze BR103 er nou eens voor hang in een aangepast jasje. Zo gezegd zo gedaan.

Met een wagon als voorbeeld eerst maar eens een verfje zoeken.Het heel licht grijs klopt wel aardig maar heeft wel twee lagen nodig om mooi te dekken.Het blauw klopt bijna maar mist een heel klein beetje rood.De lichtblauwe bies is alle drie de kleuren door elkaar.


En dan maar dapper kwasten tot het naar mijn zin is.Ach … je probeert een wat.
Later meer ... ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie