Auteur Topic: Problemen met touchscreen Ecos centrale  (gelezen 1017 keer)

Offline Lijn50

  • Forumlid
  • Berichten: 67
  • Voornaam: Philippe
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #15 Gepost op: 30 januari 2021, 15:36:55 pm »
Ik ook een stylus

Offline nmbssncb

  • Forumlid
  • Berichten: 296
  • Voornaam: Willy
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #16 Gepost op: 30 januari 2021, 18:00:26 pm »
Heeft ESU ook uitgelegd waarom calibratie niet werkte en wat de oorzaak was van het probleem?

Dat gaan ze niet doen, da's te technisch,
als je een decoder ter herstelling binnen doet gaan ze ook niet uitleggen wat er aan mankeerde.
Het is hersteld en zij zijn betaald en daar gaat het hen om

 ;)

"Da's te technisch...".
Ten eerste dat maken zij niet uit.
Ten tweede geeft het mij de indruk dat ze liever hebben dat niemand de oorzaak kent vooral wanneer de oorzaak aan het ontwerp of gebruikte materialen ligt.
En blijkbaar is het geen geïsoleerd probleem - andere forumleden hebben het probleem ook - en het zou goed zijn dat ESU duidelijk maakt waarom het probleem optreedt of, tenminste, hoe ze het touchscreen-probleem afdoend gaan oplossen.
Dat er ook nog betaald moest worden terwijl de gebruiker niets te verwijten valt, of dat garantietermijn van het apparaat net verstreken is.

Dus, ja, plaats je ervaring maar op het ESU forum en het liefst in meerdere talen (geeft een groter bereik).


Willy
nmbs < Willy > sncb
===============

Offline Rangeerduivel

  • Seintjesmod
  • Forumlid
  • Berichten: 6.194
  • Voornaam: Rudy
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #17 Gepost op: 30 januari 2021, 18:16:26 pm »
Mijn schuld niet hé Willy.... ::)

Ik zag het ook liever anders!

 ;)

Offline Ludwig

  • Forumlid
  • Berichten: 1.264
  • Voornaam: ludwig
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #18 Gepost op: 30 januari 2021, 19:32:08 pm »
Vooraleer de touchscreen te kalibreren moet vanzelfsprekend alles goed proper zijn gemaakt.
Soms is het zelfs mogelijk dat het toestel moet ontdaan worden van alle plastiek omkadering van het touchscreen.
Omdat net daar het vuil tussen kruipt.
Dikwijls worden touchscreens met teveel kuismiddel proper gemaakt en loopt deze tussen plastiek kader en touchscreen.
Dan gaat kalibreren nooit lukken.
Veel succes.
Groeten
Ludwig

3 rail k rails, Ecos 2

Offline sn00zerman

  • Forumlid
  • Berichten: 166
  • There is no place like 127.0.0.1
    • http://www.digitalplayground.be
  • Voornaam: Kris
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #19 Gepost op: 30 januari 2021, 23:59:29 pm »
Touch-gedeelte van dat scherm, is gewoon default touchscreen met 4-aderige aansluiting.
Ik heb de mijne al succesvol vervangen van een defect schermpje dat ik nog liggen had van een rpi project.
Maarja, ik heb makkelijk praten, ik heb een hele reeks van zo’n schermen op voorraad, ik heb ooit hackaday.com gehaald met een extern 10” touchscreen voor een yamaha modx synth, trrwijl iedereen ook zij dat dit onmogelijk was :-)

Schoonmaakmiddel heeft geen invloed op calibratie (tenzij je echt veel gebruikt van dat spul)
Ook vuil en stof moeten al overdreven aanwezig zijn om de werking te beïnvloeden.
Omgevingsvocht en temperatuur hebben wel invloed op de werking.
(Als je ecos uit een koude omgeving (uit de auto of van buiten) in een warme omgeving komt dus, dan krijg je condensatie.

Het lijkt mij eerder dat in jullie geval, de controller die de touch-folie uitleest, in error gaat.
En dan is die 159 euro voor herstelling, ook serieus overdreven.
Alvorens er nog iemand zijn ecos opstuurt, probeer eens een onopvallend “merkpunt” aan te brengen op de touchfolie
(Schroef het ding daarvoor open en doe het aan de binnenkant, zodat dit merkpunt niet in je eigenlijke beeld valt)
Je zal zien als je je ecos terugkrijgt, je touch-folie (en dus ook het scherm zelf), niet vervangen zijn !

P.s. ik werk momenteel aan een wireless handheld controller metvkleurenschermpje, echte druktoetsen en een echte draaiknop voor snelheidsregeling, specifiek voor de EcoS(II), is er hier ook animo voor ? (Zoja, dan open ik een eigen topic hiervoor)
-=[www.digitalplayground.be]=-
Where fun meets technology ...

Offline Rangeerduivel

  • Seintjesmod
  • Forumlid
  • Berichten: 6.194
  • Voornaam: Rudy
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #20 Gepost op: 31 januari 2021, 00:18:09 am »
Schoonmaakmiddel heeft geen invloed op calibratie (tenzij je echt veel gebruikt van dat spul)
Ook vuil en stof moeten al overdreven aanwezig zijn om de werking te beïnvloeden.

Geloof ik ook niet veel van, ik steek die van mij af en toe in de vaat! ;D
Alle gekheid op een stokje, het enige wat gebeurt is af en toe het scherm eens kuisen met een poetsdoekje (screencleaner) speciaal voor zulke schermen, en die zijn vochtig, niet nat!
Er zitten ook geen plastic foliën meer op zoals Ludwig insinueert... ::)

 ;)

Offline Ludwig

  • Forumlid
  • Berichten: 1.264
  • Voornaam: ludwig
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #21 Gepost op: 31 januari 2021, 11:01:13 am »
Schoonmaakmiddel heeft geen invloed op calibratie (tenzij je echt veel gebruikt van dat spul)
Ook vuil en stof moeten al overdreven aanwezig zijn om de werking te beïnvloeden.

Geloof ik ook niet veel van, ik steek die van mij af en toe in de vaat! ;D
Alle gekheid op een stokje, het enige wat gebeurt is af en toe het scherm eens kuisen met een poetsdoekje (screencleaner) speciaal voor zulke schermen, en die zijn vochtig, niet nat!
Er zitten ook geen plastic foliën meer op zoals Ludwig insinueert... ::)

 ;)

Zou niet goed weten wanneer ik dit geïnsinueerd zou hebben.
En dat men moet opletten dat er geen resten na het kuisen onderaan tussen kader en touchscreen zou blijven zitten en daardoor het kalibreren zou beïnvloeden....
Tja, 30 jaar ervaring door mijn job met gaming hardware en na ettelijke keren dit als oorzaak te hebben ondervonden ga ik hier niet verder op ingaan.
I rest my case ! ???
Groeten
Ludwig

3 rail k rails, Ecos 2

Offline Rangeerduivel

  • Seintjesmod
  • Forumlid
  • Berichten: 6.194
  • Voornaam: Rudy
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #22 Gepost op: 31 januari 2021, 11:33:29 am »

Soms is het zelfs mogelijk dat het toestel moet ontdaan worden van alle plastiek omkadering van het touchscreen.
Omdat net daar het vuil tussen kruipt.


Zal ik dan dingen gezien hebben die er niet staan?

 ;)

Offline Ludwig

  • Forumlid
  • Berichten: 1.264
  • Voornaam: ludwig
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #23 Gepost op: 31 januari 2021, 11:53:34 am »

Soms is het zelfs mogelijk dat het toestel moet ontdaan worden van alle plastiek omkadering van het touchscreen.
Omdat net daar het vuil tussen kruipt.


Zal ik dan dingen gezien hebben die er niet staan?

 ;)

Ik vrees van wel. ;)
Ik bedoel niet de eventuele folie maar de harde plastieken omkadering.
De gehele frontplaat dus.
Groeten
Ludwig

3 rail k rails, Ecos 2

Offline Rangeerduivel

  • Seintjesmod
  • Forumlid
  • Berichten: 6.194
  • Voornaam: Rudy
Re: Problemen met touchscreen Ecos centrale
« Reactie #24 Gepost op: 31 januari 2021, 12:59:11 pm »

Soms is het zelfs mogelijk dat het toestel moet ontdaan worden van alle plastiek omkadering van het touchscreen.
Omdat net daar het vuil tussen kruipt.


Zal ik dan dingen gezien hebben die er niet staan?

 ;)

Ik vrees van wel. ;)
Ik bedoel niet de eventuele folie maar de harde plastieken omkadering.
De gehele frontplaat dus.

O sorry dan zal dan één van de vele misverstanden hier op het forum zijn,Als je met elkaar spreekt is zoiets binnen 10 sec. opgelost maar via forumposts doet men daar dagen over natuurlijk!
Ik dacht uiteraard dat jij beschermfolie bedoelde zoals op elk nieuw apparaat/scherm zit

 ;)