Auteur Topic: Schakelbord voor Ecos  (gelezen 495 keer)

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.489
  • Voornaam: Hugo
Schakelbord voor Ecos
« Gepost op: 12 december 2020, 12:47:06 pm »
Op welke manier(en) kan je een schakelbord maken/aansluiten op de ecos om de wissels e.d. te bedienen?
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline Gaspar

  • Forumlid
  • Berichten: 65
  • Voornaam: Guy
Re: Schakelbord voor Ecos
« Reactie #1 Gepost op: 12 december 2020, 13:43:33 pm »
Ik maak gebruik van de schakelkastjes van Digikeijs 4018. Goedkoop en degelijk, wel gefriemel met kleine vijsjes in de aansluitpunten. Die van Esu zijn gemakkelijker met afneembare kontakten, maar duurder, moeilijker te vinden en maar voor 4 wissels (andere voor 8 )
Grn  Guy
 

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 5.271
  • Voornaam: raf
Re: Schakelbord voor Ecos
« Reactie #2 Gepost op: 12 december 2020, 13:51:08 pm »
Dat is een van de problemen met zulke installaties maar ok goed .
je kunt bezetmelders gebruiken en daar knoppen op zetten met een 4K7 weerstand .
https://www.ldt-infocenter.com/dokuwiki/doku.php?id=nl:rm-88-n
deze kun je ook gebruiken.
Daarna de instellingen in de ecos en rijstraten en dergelijke benoemen .
Succes daar mee .
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.489
  • Voornaam: Hugo
Re: Schakelbord voor Ecos
« Reactie #3 Gepost op: 12 december 2020, 17:48:04 pm »
Laat me het beter uitleggen: ik kan met de ecos mijn wissels aansturen, en een mooi schermpje ontwerpen met de layout waar ze zitten. Maar dan moet ik van scherm wisselen als ik met de locomotieven rijd.
Je kan natuurlijk ook op de PC een layout weergeven en met een programma werken.
Wat ik wil is een klassiek paneel met schakelaars die de wissels besturen.
En dat kan natuurlijk op de klassieke manier met veel draadjes  :D
Maar ik wil het via de centrale laten gaan.
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline evan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.260
  • Voornaam: Evan
Re: Schakelbord voor Ecos
« Reactie #4 Gepost op: 12 december 2020, 18:17:51 pm »
Heel eenvoudig.

De "ecos detector standaard" . En wil je feedback met leds, dan gebruik je de "extansion".  Op de club werken we zo en dat werkt prima.

We hebben een "old school" bord met drukknoppen en leds die de stand van de seinen en rijwegen weergeven

Je kan ook een S88 terugmeldmodule gebruiken voor 3 rail met massadetectie.  De drukknoppen staan dan tussen massa en de ingang ;)

Je kan er ook wisselstraten en rijwegen achter programmeren.  Het leuke aan ECOS :)


Beter een lelijke trein in een mooi landschap dan een mooie trein in een lelijk landschap.

www.minimaforma.com
www.paj-modelbouw.com

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.489
  • Voornaam: Hugo
Re: Schakelbord voor Ecos
« Reactie #5 Gepost op: 12 december 2020, 18:54:17 pm »
Dat is't!
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D