Nieuws:

Nu in MSM 247 CLUB: Op bezoek bij de AMRA

Hoofdmenu

Winkels op Z-schaal

Gestart door Arnoob, 17 november 2020, 11:46:01 AM

Arnoob

Ik ben weer eens met mijn layout begonnen maar wat ik mis zijn winkels op schaal 1:220. Ik weet dat onder meer Kibri iets heeft maar dat vind ik wel heel erg Duits en eigenlijk ook niet mooi. Heeft iemand een idee?

mahtoska1

Wat soort winkel had je in gedachten?

Arnoob

De soort winkel maakt niet zoveel uit, maar een levensmiddelenwinkel lijkt me so wie so noodzakelijk voor mijn Z-tterjes. Alleen huizen en werkgelegenheid maakt nog geen gemeenschapje.
Ik heb intussen contact gehad met Markenburg en zij zien op termijn ook wel iets in het ontwerpen van winkels en flats (de bestaande flat is niet herschaalbaar naar 1:220). Maar vanzelfsprekend sta ik ook open voor andere merken ...

mahtoska1

Ik had ook aan Markenburg gedacht.

Kijk ook hier eens: https://www.luetke-modellbahn.de/Spur-Z/.


Arnoob

Dank voor de verwijzingen, maar MKB heeft alleen winkels onder in hoogbouw en bij Luetke is het al niet anders. Ik zoek eigenlijk meer een dorpswinkel (ik bouw kleinschalig op losse, magnetisch te koppelen plankjes).

Markenburg heeft zich intussen over mij ontfermd en gaat Heistraat 40 (https://www.markenburg.nl/nl/webwinkel/bebouwing/thema-heistraat/336-heistraat-40.html) herschalen.
Het kan even duren maar vol verwachting klopt mijn hart.

mdvholland

#6
Wow, Arno, goed initiatief. Laat even weten als die beschikbaar komt!

NB destijds waren er een paar mooie winkels van TownBuilder System, iets wat zou kunnen doorgaan voor een kleine Hema, een winkeltje in een baksteengevel huisje en een winkel in twee baksteen panden.

Ook was er tuincentrum van Stonebridge Models.

Helaas zijn deze alle niet meer verkrijgbaar. Voor een idee, zscalemonster heeft ze nog wel op de website staan: http://www.zscalemonster.com/townbuilder/Misschien met veel zoeken op het internet...?

Matthijs

mdvholland

Dit is wel een leukertje, maar wat lastiger te bouwen/schilderen:
https://www.mbz-modellbahnzubehoer.de/shop/SchuhmacherwerkstattMatthijs

Zamateur

Z├ębu-Zamateur

amateur van Z en technische directeur van Saroulmapoul