Auteur Topic: R3 Uno als S88  (gelezen 439 keer)

Offline Peter.v.L

  • Forumlid
  • Berichten: 55
  • Voornaam: Peter
R3 Uno als S88
« Gepost op: 10 juli 2020, 18:13:00 pm »
Ha,

Er is al veel over geschreven maar ik werd er zo enthousiast van dat ik hem toch wil delen  ;D ;D
Ik heb de Arduino S88 van Ruud Boer eens uitgeprobeerd op mijn Central Station 2, het werkt echt super en tja, 75 of 3 euries, ik ga voor de Chinese Arduino variant   ;)
https://www.youtube.com/watch?v=zMec8TqIJ4g

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 2.686
  • https://www.de-locloods.be/
    • De Locloods
  • Voornaam: Sven
Re: R3 Uno als S88
« Reactie #1 Gepost op: 10 juli 2020, 19:54:37 pm »
Knap, alleen ontbreekt mij nu juist wat er op het op bord is samengesteld. Het interesseert me wel, ik heb nog niet zo heel lang geleden een Arduino aangeschaft. Leuk materiaal. Maar ik ben er nog mijn weg in aan het zoeken.

Bijkomende vraag: zou dit ook werken met een CS3+? (want ik denk dat de uitgangen voor S88 anders zijn).
Sven Vandersmissen HO - AC - Belgisch (en al wat op het Belgische net verschijnt) - Tijdperk IV - V -VI
Virtuele Modelspoorclub De Locloods (https://www.de-locloods.be/) - info@de-locloods.be

Offline Peter.v.L

  • Forumlid
  • Berichten: 55
  • Voornaam: Peter
Re: R3 Uno als S88
« Reactie #2 Gepost op: 10 juli 2020, 20:16:03 pm »
Ha, wat er op het testbord is samengesteld zijn gewoon 3 drukknopjes, ik heb verder nu alleen even 3 testmeldingen aangemaakt in de CS2, ik moet het nog helemaal in gaan zetten.
Op de CS3 kan dit niet op deze manier, je moet als ik het goed begrepen heb een S88 Link hebben.... maar daar heb ik geen ervaring mee.

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 2.686
  • https://www.de-locloods.be/
    • De Locloods
  • Voornaam: Sven
Re: R3 Uno als S88
« Reactie #3 Gepost op: 10 juli 2020, 20:45:13 pm »
Klopt, ze raden een S88 link aan. Maar de S88 kan ook nog steeds hoor. (Is dan niet via CAN-bus). Alleen zie ik nu bij jouw voorbeeld op de CS2, dat dit precies kleine aansluitpuntjes zijn, waar dit bij de CS3+ oftewel via CAN-bus gaat voor de S88 Link (en de bijhorende extra mogelijkheden) of via een RJ-45 via de onderzijde
Sven Vandersmissen HO - AC - Belgisch (en al wat op het Belgische net verschijnt) - Tijdperk IV - V -VI
Virtuele Modelspoorclub De Locloods (https://www.de-locloods.be/) - info@de-locloods.be

Offline Peter.v.L

  • Forumlid
  • Berichten: 55
  • Voornaam: Peter
Re: R3 Uno als S88
« Reactie #4 Gepost op: 10 juli 2020, 20:58:47 pm »
Ja, maar ik las ook dat de CS3+ 12 volt gebruikt? Dat gaat niet werken op een arduino..... Dus ben ik bang dat je toch aan de link vast zit.....

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 2.686
  • https://www.de-locloods.be/
    • De Locloods
  • Voornaam: Sven
Re: R3 Uno als S88
« Reactie #5 Gepost op: 10 juli 2020, 21:07:53 pm »
Werkt S88 (N) op 6V of 12V (60881)? Ik weet het eigenlijk niet. (En ik kan er niets van terugvinden). Maar ik dacht op 6V. En juist die RJ-45 connector is voorzien voor deze 60881. Maar nogmaals, ik kan verkeerd zijn.
Sven Vandersmissen HO - AC - Belgisch (en al wat op het Belgische net verschijnt) - Tijdperk IV - V -VI
Virtuele Modelspoorclub De Locloods (https://www.de-locloods.be/) - info@de-locloods.be

Offline Peter.v.L

  • Forumlid
  • Berichten: 55
  • Voornaam: Peter
Re: R3 Uno als S88
« Reactie #6 Gepost op: 10 juli 2020, 22:48:12 pm »
Nou.. de oude bus (CS2) werkt op 5 volt, daarom hoef je de Arduino uno niet te voeden als je hem aansluit op de S88 bus. Ik las op andere fora dat de nieuwe bus op 12 volt werkt.