Auteur Topic: MOBEXPO 2021: TREINEN EN WATER  (gelezen 701 keer)

Offline renstimpie

  • Forumlid
  • Berichten: 1.279
    • Kleine Mensjes - Grote Treinen
  • Voornaam: Tim
MOBEXPO 2021: TREINEN EN WATER
« Gepost op: 08 juni 2020, 20:41:01 pm »
Wedstrijdreglement MOBEXPO 2021 - 1m²  Treinen en Water

De bouwperiode loopt vanaf uw inschrijving tot uiterlijk 13/02/2021
● De wedstrijd staat open voor iedereen, zowel clubs als individuele bouwers.
De wedstrijd wordt opgedeeld in twee categorieën:
Categorie jeugd: deelnemers tot 16 jaar
Categorie volwassenen: deelnemers (vanaf 16 jaar)
● Het diorama mag enkel op de oppervlakte van de 1m² worden gemaakt met een maximum breedte van 2 meter. (vb. 2m x 0,5m of 1m x 1m of 1,33m x 0,75m, zolang dat de totale oppervlakte van 1m² niet overschreden wordt)
● Verlichting (fries) en bedieningspaneel vallen buiten deze afmetingen.
● De schaal waarin gebouwd wordt, het onderwerp, het tijdperk en de situatie zijn vrij te kiezen door de bouwers, zolang ze maar op de 1 m² passen en trein/water gerelateerd zijn.
● Het diorama mag zowel statisch als bewegend zijn
● De deelnemers zijn vrij om voor Mobexpo 2021  publiciteit voor hun diorama te maken, dit tot uiterlijk de dag van opstelling in ’t Bau-huis te Sint-Niklaas.
● Het ingezonden diorama dient bij voorkeur bemand te zijn, maar dit is niet noodzakelijk. Dus deelnemers die geen afvaardiging kunnen sturen kunnen wel deelnemen, zij het dan met een statisch diorama.
● Het opstellen en afbreken van de diorama’s in ’t Bau-huis te Sint-Niklaas dient door de deelnemers  te gebeuren op de door MOBEXPO aldaar ter beschikking gestelde plaats.
● per deelnemer worden er drie badges voorzien (niet betalend).
● Elektriciteit, indien nodig, wordt door MOBEXPO verzorgd.
● Er wordt door MOBEXPO geen specifieke verlichting voorzien.
● De “Trein/water diorama's” worden gedurende de MOBEXPO tentoonstelling samen opgesteld op een daarvoor voorziene plaats.
● De bezoekers geven hun voorkeurstem door middel van het invulformulier dat zij bij de ingang ontvangen.
● De door de deelnemers aan MOBEXPO ter beschikking gestelde foto’s mogen door MOBEXPO worden gebruikt voor publicitaire doeleinden, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd.
● Een jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van MOBEXPO en twee neutrale personen, zal zondag 14 februari 2021 om 15.00 uur de stemmen tellen van de bezoekers en de drie winnende “1 m²” bekend maken op de clubstand van msc HET SPOOR vzw, in de foyer van MOBEXPO. Daar zullen de drie verkozen “1m²” hun prijs in ontvangst kunnen nemen. Deze beslissing kan niet worden aangevochten.
● Buiten een publieksprijs, reiken wij ook de eerste MOBEXPO “Andre Saerens” prijs uit. Een internationale vakjury zal de “1m²”  beoordelen. Deze prijs wordt uitgereikt aan één van de deelnemers.
● De “1m²” blijven ten allen tijde eigendom van de bouwers. Zij mogen echter NIET deelnemen aan andere activiteiten vóór de wedstrijd van MOBEXPO 2021.