Auteur Topic: Twincenter uitbreiden of vervangen?  (gelezen 582 keer)

Offline Michael

  • Forumlid
  • Berichten: 3.083
  • Voornaam: Michaël
Twincenter uitbreiden of vervangen?
« Gepost op: 01 maart 2020, 08:14:37 am »
Ik maak al jaren gebruik van een twincenter, de laatste tijd schakelt het pijltje naar beneden vaker niet dan wel, erg vervelend als je wissels wilt schakelen of iets wilt programmeren.
Verder maak ik gebruik van 2 fleischmann boosters en loconet.

Gezien de leeftijd van mijn twincenter wil ik deze niet meer laten repareren.
Zelf dacht ik om mijn TC uit te breiden met een IB control 2, vraag is hoe schakel ik deze aan mijn TC en kan dat?

Andere optie zou zijn om het TC te vervangen door een intellibox, tussen die 2 opties zit wel een aardig verschil in euro's.

Of zijn er nog andere opties?

Wat raden jullie mij aan?

Mvg,
Michaël

Offline erik de noorman

  • Forumlid
  • Berichten: 1.863
  • Voornaam: erik
Re: Twincenter uitbreiden of vervangen?
« Reactie #1 Gepost op: 01 maart 2020, 10:01:07 am »
Ik had het zelfde probleem. Ik heb mij toen een draadloze Daisy II aangeschaft. Eenvoudig aan te sluiten. Werkt en heeft alle functie's van een IB.

Een tijdje later was de IB defekt (na meer dan 20 jaar dienst). Opgestuurd voor reparatie. Bij het herstellen heeft men eveneens alle druktoetsen en de draaiknoppen vervangen en een update gegeven naar de nieuwste versie. Heeft mij €75 gekost en heeft 6 weken geduurd voor ik hem terug had.

Erik

Offline B_Modelbouw

  • Forumlid
  • Berichten: 485
  • Dwarsligger ;o)
  • Voornaam: Bert
Re: Twincenter uitbreiden of vervangen?
« Reactie #2 Gepost op: 02 maart 2020, 10:28:34 am »
Bij mij begint die ook te falen met de toetsbedieningen, heb hem al meerdere keren open gehaald en de knoppen gereinigd of vervangen. Maar dat zal ook geen eeuwigheid meer blijven duren... dus ook stilaan aan het rondkijken.

Ik rij voornamelijk via de computer (Koploper), bezetmelders worden ingelezen via Loconet en beschik over meerdere boosters ... dan zou een centrale van Digikeijs het prijs voordeligste en interessants zijn... , alternatieven zijn inderdaad:
- de Uhlenbrock (echter is deze techniek niet meer verder ontwikkeld idem aan de Twin Center en prijzig)
- de Z21 (indien je ook via de app wil rijden en kinderen die aan hun tablet verslaaft zijn mee wil betrekken, eveneens een stevig prijskaartje)
- ...

Modelbaan 'Station Ekeren L12' en 'Containerterminal'  in tijdperiode V-VI
Sturing: Koploper - Systeem: 2R-DCC


Offline voske

  • Forumlid
  • Berichten: 14
  • Voornaam: Pascal
Re: Twincenter uitbreiden of vervangen?
« Reactie #3 Gepost op: 02 maart 2020, 17:26:17 pm »
Bert
de Digikeijs centrale Kundt ge ook bedienen met de z21 ap en de multimous dan word het veel intresanter
met vriendelijke groeten
Voske

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 1.800
  • https://de-locloods.webnode.nl/
    • De Locloods
  • Voornaam: Sven
Re: Twincenter uitbreiden of vervangen?
« Reactie #4 Gepost op: 02 maart 2020, 20:51:51 pm »
In de laatste Modelspoormagazine (den 200), staat een duidelijke uitleg over de Digikeijs. Alleen spijtig dat 'm niet echt bruikbaar is voor 3-railers.
Anders de Tams Red Box... prijs/kwaliteit naar het schijnt echt wel de moeite.

Heb zelf een IB gehad vroeger, altijd heel tevreden over geweest, op het spontaan resetten na. Moest ik nu mijne MS2 wegdoen of vervangen: ik zou niet weten wat kiezen.
Sven Vandersmissen HO - AC - Belgisch (en al wat op het Belgische net verschijnt) - Tijdperk IV - V -VI

https://de-locloods.webnode.nl/

Offline Michael

  • Forumlid
  • Berichten: 3.083
  • Voornaam: Michaël
Re: Twincenter uitbreiden of vervangen?
« Reactie #5 Gepost op: 03 maart 2020, 18:09:24 pm »
Allen bedankt vr de reactie, medeleven ook mee gemaakt etc. maar niet echt een oplossing. Wat ik ga proberen is de digikeijs centrale, heb ik al in huis voor een ander project, op mijn TC aansluiten via loconet en kijken of ik het zo aan de praat krijg, TC als slave instellen????? geen idee maar kost me voorlopig geen cent.
Als iemand weet hoe ik het TC als slave instel laat het me weten dan hoe ik dat niet uit te zoeken.
Mvg,
Michaël

Offline Ronald

  • Forumlid
  • Berichten: 1.644
    • http://www.ronaldhalma.nl
  • Voornaam: Ronald
Re: Twincenter uitbreiden of vervangen?
« Reactie #6 Gepost op: 04 maart 2020, 13:10:59 pm »
Als ik het goed heb kun je de slave-mode in je menu van je TC instellen.
Groetjes, Ronald

www.ronaldhalma.nl

Offline fritskuijer

  • Forumlid
  • Berichten: 19
  • Voornaam: Frits
Re: Twincenter uitbreiden of vervangen?
« Reactie #7 Gepost op: 08 maart 2020, 12:32:41 pm »
Hallo,
Ook ik had last van de knoppen die niet goed meer werkten.
Na het verwijderen van de frontplaat heb ik met contactspray via een pennetje deze op het asje laten lopen zodat het daar inwendig terecht kwam.
Tot nu toe heeft het bij mij gewerkt en functioneert het weer goed, ik zie wel hoe lang dit duurt.
Groet Frits