55 B-models/VBV Kapotte tandwielen & 22/23/25/25.5 cardankop

Gestart door OlivierV, 30 januari 2020, 12:10:48 PM

Brossel

Citaat van: doomslu op 18 december 2020, 11:04:55 AM
OPGELET!
Het draadje waar hier naar verwezen wordt was eigenlijk 'FAKE NEWS' zoals ze dat zo mooi zeggen tegenwoordig.

Ik wil dit toch nog wel een duidelijk stellen.

De werkelijkheid is dat het betreffende forumlid heeft toegegeven dat hij het betreffende model NIET bij de fabrikant zelf heeft gekocht en NOOIT om het blad met instellingen heeft gevraagd.
De fabrikant was dus, terecht, ontevreden omdat de zaken anders werden voorgesteld dan ze werkelijk waren.

Terechte opmerking Luc!

Echter vallen mij een paar zaken op aan die gang van zaken:

1. Het oorspronkelijk bericht in dat AM54 topic is toch geen fake-news? Iemand vraagt om een CV-waarden lijst die hij zelf niet heeft. Is een forum niet juist bedoeld om feitelijke informatie met elkaar te delen? Of wat zie ik verkeerd?

2. De negatieve lading kreeg dat topic met kruisverwijzing in dit topic over slechte tandwielen pas nadat de fabrikant zich blijkbaar tekort gedaan voelde. Vóór die opmerking ging elk bericht in dat topic puur over de CV-instelling zonder uitgesproken negatieve lading richting fabrikant. De door de fabrikant gewenste rechtzetting, terecht wellicht, riep daarbij juist meer vragen en onbegrip op bij vele lezers op dit forum...

3. Blijkbaar leest de fabrikant in kwestie mee op dit forum. Anders zou niet om rechtzetting gevraagd zijn toch?
Waar is de betreffende fabrikant dan in dit draadje over de falende technische constructie (sorry dat zijn nu voor meerdere bezitters van die modellen wel de keiharde feiten) van een aantal van zijn andere modellen?

Beetje begrip, tekst, uitleg en een goede oplossing zou de reputatie van de fabrikant ten goede komen lijkt mij!


Spoorse groeten, Davy

Heb een zwak voor Belgische dieseltractie uit tijdperk IV, de rivierdalen in de Ardennen, de fameuze Athus-Meuse, staalindustrie en verzamel internationale reizigerstreinen door de Ardennen....enne oh ja: kleine rangeerlokjes voor mijn kalktoko in planning!

bellejt

Ps : als de fabrikant nu zijn website up to date brengt dan was dit allemaal niet ontstaan.Reeds maanden wordt de info beloofd maar is er nog steeds niet. Door het lezen van de berichten aangaande deze tandwielen zullen velen ook afhaken nog modellen te kopen en dus is het positief als de fabrikant mss een degelijk antwoord verschaft.
Of we zoeken zelf de oplossing in china of polen of iemand bekwaam die 3D kan printen.

Dirky

Kan er nekeer iemand een foto posten van een gebroken tandwiel wanneer het nog niet uit de loc verwijderd is? Zo kan ik ook eens meedenken... Desnoods foto van een (nog) niet gebroken tandwiel maar nog gemonteerd in de loc...

55erke


Wachten tot het overwaaid is ook een gekende tactiek om zoiets aan te pakken  ;D

AFBHet tandwiel bovenin is gebroken maar dat is helaas op de foto niet te zien. Ik heb de as omgedraaid zodat er maar 2 assen aangedreven blijven. De originele plaats van deze en alle andere assen die ik kapot had was in het midden.


Dit is het gescheurde tandwiel. Het betreft de scheur op 12 uur. Sorry dat ik geen betere foto heb.

Vriendelijke groeten,

Arno
Flickr: https://www.flickr.com/photos/spoorstad/
Website: http://www.fotostop.be
Bouwt aan de spoorlijn Evelinnez (B) - Arneaux (F), een fictieve jaren negentig diesellijn in h0. https://www.flickr.com/photos/spoorstad/sets/72157648837672058/
Bestuurslid van MSV Post B, Roosendaal. http://www.msvpostb.nl

Rangeerduivel

#80
Citaat van: AFB op 19 december 2020, 15:19:18 PM


Mag ik er even op wijzen dat er, bij het vervangen/bestellen van eventuele wisselstukken zeer goed moet gelet worden op het feit dat deze konstuctie verschillend is van eerder uitgebrachte modellen (leeftijd/constructieperiode enz) daar er volgens mij in het draaistel op de foto héél wat wijzigingen zijn aangebracht tov oudere versies van de 55.
Bvb, bij de eerste modellen was de as gelagerd in een vierkant messing blokje, en hier blijkbaar niet (meer)...
De stroomafname is in de loop der jaren ook reeds een paar keer gewijzigd en er bestaan zelfs versies waar anti-lipbandjes op zaten.
Dit kan misschien resulteren in het wel in elkaar passen, maar in het inperken van de levensduur van een loc.

Citaat van: 55erke op 19 december 2020, 15:09:32 PM

Wachten tot het overwaait is ook een gekende tactiek om zoiets aan te pakken  ;D


Wat mij enorm stoort is het feit dat de fabrikant hier in dit topic geen standpunt inneemt in de vorm van een (kleine?) post, wat perfect mogelijk zou zijn gezien het geweten is dat hij meeleest.
Het zou een mooie tegemoetkoming zijn naar zijn klanten toe...en het zou misschien vooral veel misverstanden en vooroordelen oplossen!

;)


AFB

Bedankt voor de tip Rudy. Het draaistel hier boven is volledig origineel ik heb er niets aan verbouwd. Buiten de omgedraaide as omdat het tandwiel gebroken is. Ik ben me er van bewust dat er verschil is in de oude en de nieuwere constructie.

Vriendelijke groeten,

Arno
Flickr: https://www.flickr.com/photos/spoorstad/
Website: http://www.fotostop.be
Bouwt aan de spoorlijn Evelinnez (B) - Arneaux (F), een fictieve jaren negentig diesellijn in h0. https://www.flickr.com/photos/spoorstad/sets/72157648837672058/
Bestuurslid van MSV Post B, Roosendaal. http://www.msvpostb.nl

Rangeerduivel

Citaat van: AFB op 19 december 2020, 15:50:53 PM
Het draaistel hier boven is volledig origineel ik heb er niets aan verbouwd.

Uiteraard Arno, de wijzigingen die ik bedoel zijn eerder aangebracht door de fabrikant

;)

AFB

Precies. Ik gaf het extra aan voor de volledigheid. Mocht iemand er overheen lezen.   :)
Flickr: https://www.flickr.com/photos/spoorstad/
Website: http://www.fotostop.be
Bouwt aan de spoorlijn Evelinnez (B) - Arneaux (F), een fictieve jaren negentig diesellijn in h0. https://www.flickr.com/photos/spoorstad/sets/72157648837672058/
Bestuurslid van MSV Post B, Roosendaal. http://www.msvpostb.nl

Dirky

Het is dus de volledige bus+tandwiel die openbarst?

Rangeerduivel

Citaat van: Dirky op 19 december 2020, 16:10:31 PM
Het is dus de volledige bus+tandwiel die openbarst?
Klopt, bus+tandwiel zijn één geheel, ik heb reeds zo'n beschadigd kamwiel gezien van een ander forumlid.
Iets waar ook dient op gelet te worden bij het kopieren/tekenen voor 3D print is de verdikking die binnen in de asholte zit, zij garandeert de wielafstand die op die manier niet te klein kan worden daar de assen niet verder in kunnen schuiven...

;)

bellejt

voor een 3D print zou het interessanter zijn als het gaatje voor de as juist is van diameter zonder speling of met 1 tiende.Je kan dan gewoon loctite 480 gebruiken om het vast te zetten en die hard goed uit tot een vaste component.Dan is meteen alle spanning ook van het tandwiel weg.Deden we vroeger ook bij telegeleide modelbouw want die spanningsdelen breken vroeger of later toch door.Tenzij je ze in messing uitvoert en ze erin klopt.

Dirky

Mijn eerste reactie zou zijn:

Als we een dunwandig metalen buisje over de bus kunnen klemmen, kan dat al niet meer barsten. Ik meen te zien op de foto's dat zoiets aan beide kanten zou kunnen? (Ene kant smal, andere kant langer?).

Is er ruimte voor een buisje?

Zelf heb ik hier geen slechte locs, het zijn allemaal Märklin's :-) , maar ik wil wel eens een passend stel buisjes proberen maken. Maar dan moet er tandwieleke naar Zegelsem komen...

Rangeerduivel

Citaat van: bellejt op 19 december 2020, 16:19:59 PM
Tenzij je ze in messing uitvoert en ze erin klopt.

Dit ware alvast een ideale oplossing voor de AC modellen Johnny
Bij de 2rail speelt het kunststof kamwiel ineens ook de rol van isolator tssn links en rechts

;)

OlivierV

#89
@Arno
Is dat een CFL1810? Die heb ik bij mij nog niet open gehad, eens nazien ... Heeft zwarte tandwielen ipv de witte.


Heel die tandwielsoap zal pas eindigen als het ontwerp gewijzigd wordt naar volledige assen (geïssoleerd voor 2-rail).
bij de 23's enzo zijn er volgens mij bij de eerste uitleveringen geen issues' 2311 en 2366, gezien die nog in de fabrieken van MG gemaakt zijn.

Ik heb zelfs geloof ik Kristof er in de winkel al over aangesproken waarom hij niet gewoon naar een ontwerp met vaste as gaat ipv dit misbaksel, maar dan werd er gewoon wat over het feit dat ik garantie had gestameld ...
- Verkoper van kwalitatief gezever en ander gelul.
- H0 - 2-rail DCC - Flickr. - Bouw AMSAC Modulebaan