Auteur Topic: stroom verbruik roco motor  (gelezen 400 keer)

Offline modelbouwpatrick

  • Forumlid
  • Berichten: 300
  • Voornaam: Patrick
stroom verbruik roco motor
« Gepost op: 28 april 2019, 10:43:04 am »
Hallo ik heb een



weet er iemand hoeveel stroom die motor trekt bij belasting of is er iemand die weet hoe ik die kan meten.

Wil een decoder inbouwen maar voor HO geen plaats en wil een Esu micro proberen die kan 0.75 A. aan vraag is of hij het trekt

grtjs

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 2.299
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: stroom verbruik roco motor
« Reactie #1 Gepost op: 28 april 2019, 11:44:42 am »
zou moeten lukken maar in die van mij zit een esu lopi v3 oem in
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 644
  • Voornaam: Hugo
Re: stroom verbruik roco motor
« Reactie #2 Gepost op: 28 april 2019, 12:35:15 pm »
Kan je geen plaats maken?
Die decoders hebben toch een overbelastingsbeveiliging dacht ik?
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.389
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: stroom verbruik roco motor
« Reactie #3 Gepost op: 28 april 2019, 13:54:50 pm »
weet er iemand hoeveel stroom die motor trekt bij belasting of is er iemand die weet hoe ik die kan meten.
Je kan dat meten met een universeelmeter op stroombereik. Sluit een gewone treintrafo aan op een stukje spoor, met de stroommeter er tussen. Zet dan de trafo op ongeveer 12V en houd de loc tegen zodat hij gaat slippen. Lees de stroomwaarde af.

Offline stoomlokje

  • Forumlid
  • Berichten: 591
  • Voornaam: saskia
Re: stroom verbruik roco motor
« Reactie #4 Gepost op: 28 april 2019, 16:58:46 pm »
Daar zit een stekkerbus NEM 652 ( 8 polig ) in, zodus voorbereid voor een decoder.
Dan zou je er een normale ESU decoder in moeten krijgen.

grtjs,
Saskia

Offline modelbouwpatrick

  • Forumlid
  • Berichten: 300
  • Voornaam: Patrick
Re: stroom verbruik roco motor
« Reactie #5 Gepost op: 29 april 2019, 22:25:52 pm »
update
een esu lokpilot v4 gaat er in maar ik wil er een sound instekken en die is te dik.
Daarom wilde ik een micro proberen anders moet ik een vaste wagon er achter hangen met de decoder

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 2.299
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: stroom verbruik roco motor
« Reactie #6 Gepost op: 29 april 2019, 22:58:40 pm »
ja voor een LS is daar geen plaats voorzien en ook geen ruimte zonder freezen.
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline stoomlokje

  • Forumlid
  • Berichten: 591
  • Voornaam: saskia
Re: stroom verbruik roco motor
« Reactie #7 Gepost op: 30 april 2019, 01:09:10 am »
luidsprekertje zou je onderaan in de dieseltank kunnen plaatsen,
dan moet je nog wel de decoder in de loc krijgen.

grtjs,
Saskia